Main Area

Programajánló - 2017. november 27-december 03

Bár a vidék kivette pihenőjét, a főváros annál jobban zsizseg ezen a héten a sörös eseményektől. Olyannyira igaz ez, hogy lesznek napok, mikor legszívesebben osztódna az ember. 4 sörpremier, 2 sörszeminárium, egy sörvacsora és egy sörséta. Soroljam még? Mert ez még csak a java!

 

Budapest

 

2017. november 28. – Generations Apricot wild ale sörbemutató

Nem rég hangzott el tőlem egy beszélgetésben, hogy jók ezek a Brew Your Mind sörök, csak már kalandozhatnának távolabb az IPA világától. Nos, hazánk egyik legjobb gerilla sörfőzdéje meghallgatta panaszaimat… már 2 évvel ezelőtt is. Akkor főzték le ugyanis a wild ale-jüket, amit 1 kerek évre Takler merlot-s hordóiba dugtak, 6 hónapra barackágyra fektettek és még további 3-ig palackban érleltek. Akinek erről a „Katalinka, szállj el…” jut eszébe, nem hibáztatom. Akinek az, hogy erre a bemutatóra menni KELL, még kevésbé.

Időpont: 17:00

Helyszín: Polyhistor Pub, 1077 Budapest, Izabella u. 37.

 

2017. november 29. – Fehér Nyúl fúziós sörvacsora

Épp a múlt héten volt szerencsém megismerkedni a Fehér Nyúl főzdével és egyúttal legújabb gyermekükkel, a Russian Imperial Stouttal. Nyugodtan mondhatom tehát, hogy már ezért megéri ellátogatni a Krak’nba egy sörvacsora erejéig. De a steampunk-arcok nem csak ezzel „szúrják ki a szemünk”, 5 darabos sörsort és hozzá 5 olyan fogást tálalnak, melynek nem ritkán része a mellé kortyolt árpalé is. Aki még kételkedik, vessen egy pillantást a menüsorra.

Ára: Elővételben 9900Ft, helyszínen 12900 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2017. november 29. - Minden, amit a házisörfőzésről tudni kell

Számtalanszor kaptak már el a kérdéssel, hogy csinálok házi sört. Bár a magam botcsinálta módján elmakogok valamit a konyhásnéni méretű lábasokról meg a hűtőspirálról, azért én is az út elején járok. Ha most kérdezné valaki ugyanezt, végre el tudnám irányítani Ogre Bácsi egyetemének legújabb órájára, amit ezúttal Utassy Roland, a Beerfort főzőmestere, a Legenda alapítója és nem utolsósorban profi házisörfőző tart. Aki pedig sosem kérdezne ilyet, mert már kotyvasztott otthon valamit, azért üljön be, mert mindig lehet újat tanulni.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2017. november 29. - Mad Scientist - Hipster Santa beer premiere

A karácsonyi sörök rendületlenül, hétről-hétre törnek előre és bukkanak fel random módon. Az őrült túdosok alapból is minden héten kijönnek egy új sörrel, miért ne éppen egy karácsonyival rukkolnának elő? Csokis-vanillíás-kávés milk stout az, amit elképzeltek karácsonyi sörnek, lehet menni kóstolni!

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

 

2017. november 30. – December a Synthesis Ikrek hava!

Hármas ikrek voltak. Egyikük az amerikai álom közepébe csöppent, karrierje szárnyalt, mint a sas. Másikuk Kelet-Európa zord valóságát élte meg mindennapjaiban, ami keménnyé és rideggé tette őt, mint egy farkast. A harmadikról nem sokat tudunk. Ő egyszer csak felbukkant egy ananásszal a kezében, éppen akkor, mikor két testvére is besétált a Rizmajerbe. Synthesis: Ikrek IPA trilógia. Hamarosan a csapokon!

Helyszín: Rizmajer Kézműves Sörház, 1085 Budapest, József krt. 14.

 

2017. december 1. – Lager sör csapfoglaló!

A lagerek világán nehéz kiigazodni. A kraft főzdéknek picit mostoha ez a stílus, cserébe a boltok polcai roskadoznak tőle. De hogy válasszunk? Mi a jó? Milyen jellegek divatosak? Erre ad választ ez a lager csapfoglalás 6-féle sörével.

Helyszín: MALTeR BeerStro, 1071 Budapest, Akácfa u 38.

 

2017. december 1. – Christmas Hoppudding: karácsony a csapon

A Hopfanatic is kijön egy karácsonyi sörrel, de vajon milyennel? Porter? Stout? Esetleg valami belga? Azok nem ők lennének. A fa alá egy imperial IPA érkezik, amiben az ünnepi hangulatért a fügepüré, a kakaóbab és nem utolsó sorban a készülődéssel járó stresszt oldó 10,5% alkohol felel. Tessék mellé megkóstolni az ünnepi menüt is.

Időpont: 18:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A.

 

2017. december 1. – Balkezes 1UP 2017 - igyunk együtt event

Ha a hetet hazánk egyik legjobb gerilla sörfőzdéje nyitotta, hagy zárja ezt a másik. A Nyaras-Deres duó egy szülinapi koccintásra hív mindenkit, méghozzá olyan sörökkel is, amik hivatalosan már nem vagy még nem léteznek. A kötött, hivatalos rész most kimarad, ennek helyét a baráti sztorizgatások veszik át. Fújjuk el tehát az ünnepi habot a 6 csapról érkező sörtorta tetejéről és kívánjunk nekik valami szépet!

Időpont: 19:00

Helyszín: Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

 

2017. december 2. – Sör, mámor, Kőbánya

Emlékszel az osztálykirándulás leglaposabb részére, amikor Magdika néni unott hangon vezetett körbe a város összes templomán és emlékházán? Na, ezt most felejtsd el! A Hosszúlépés stábja ugyanis nem városnézéssel foglalkozik, hanem 2 órás mobil showműsorokkal. A téma sem a neogótika pontos meghatározása az idővonalon, hanem Kőbánya sörtörténete. Mivel pedig ennek a történetnek szerves része a Főzdepark is, a túra egy részében oda is benézhetnek a látogatók.

Ára: 3900 Ft

Időpont: 10:00 és 14:00

Helyszín: 1106 Budapest, Maglódi u. 47.

 

2017. december 3. – Sör Szeminárium - előadások és kóstolók – Gyümölcsös sörök

A Fehér Nyúl szemináriuma lassan a végéhez közeledik, de még mielőtt ráfordulna arra az útra, ami masszív alkoholfokú Imperial Stoutokkal és árpaborokkal van kikövezve, még tart egy pihenőt a gyümölcsök szerelmeseinek kedvéért. Főszerepben most azok a főzetek lesznek, amivel a sört nem szeretőket is rá lehet csábítani az igaz útra. Persze egy igazán jó gyümölcsös sör nem csak nekik élvezet!

Ára: 5000 Ft

Időpont: 17:00

Helyszín: Édes Érzés, 1114 Budapest, Bartók Béla u. 37.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel