Main Area

Programajánló - 2018. április 16-22

Nem fogunk belefulladni a sörös eseményekbe a héten, viszont annál fontosabb tényállás, hogy megérkezett az első szabadtéri sörfesztivál, úgyhogy a kocsmákba szorított sörgeekek végre kiszabadulhatnak a szabadba!

 

Budapest

2018. április 18-22. - IV. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Végre eljött a pillanat, megkezdődik a szabadtéri sörszezon! Ebben a műfajban már 4 éve a Serfőző járja el a nyitótáncot a Corvin sétányon, évről évre kisebb területen. Ez nem arról fog szólni, hogy a határokat feszegető sörök tengerében elveszel, ez amolyan lakossági sörfesztivál. Tovább is van mondjam még? 

KATT A KÜLÖN CIKKÉRT ÉSA CSAPLISTÁÉRT!

 

2018. április 18. – William Shakes Pear Release - Cserniczky Botond X Grabovszky

A kollabok korát éljük, szinte már nem telhet el hónap (lassan már hét sem) anélkül, hogy ne kóstolhatnánk rá valami különleges együttműködés gyümölcsére. Most éppen a sörkoktélok koronázatlan királya (aka Grabovszky) és a Beerside fenegyereke (Cserniczky Botond) csapták össze a mancsaikat és hoztak össze egy sour ale-t, amibe gyorsan bele is injektáltak 250 kg piros vilmoskörtét! VIGYÁZAT SOFT SERVE VERZIÓ IS LESZ!

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. április 19. – Rothbeer csapfoglalás a Léhűtőben

Ha éppen nem kollabok vannak, akkor egy jó csapfoglalásba lehet belefutni. A hétre a Rothbeer csapfoglalása jutott, amiről mindenkinek a Távoli Galaxis vagy a Bakancslista sorozat ugorhat be első körben. Közben viszont már elindult egy egészen galaktikus széria is, aminek legújabb darabja a 2017-es szüretelésű friss Amerikai komlókkal kotyvasztott Rocket Science is kóstolható lesz.

Időpont: 19:00

Helyszín: Léhűtő, 1076 Budapest, Holló utca 12-14.

 

2018. április 19. – Mad Scientist - Surfin' Bird dryhopped american wheat release

A heti programajánló állandó szereplője most sem maradhat ki a buliból. Lehet már unják a dolgot, hiszen szűkszavúan már csak ennyit írtak az esemény leírásába: „The first tasting of our dryhopped american wheat, Surfin' Bird. Feel free to join us.” Nincs semmi érzelmi túltengés, semmi buzdítás. Mit is mondhatnék? Nyilván erősen ajánlott!

Ja és egy remek videót is forgattak hozzá, látszik, hogy nagy gonddal és kemény munkaórák árán jött össze a forgatókönyv (vagy csak egy nagyobb adag sörnek köszönhető)

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

 

2018. április 19. – Április Hónap Sörfőzdéje: Horizont

A Beerselection közel áll a szívünkhöz és szerencsére egyre többet tudunk odajárni sörözni is, mert pörögnek az események is. Az idén életre hívott „Hónap sörfőzdéje” eseménysorozat legújabb epizódjában (reméljük legalább annyi részt él ez is meg, mint a Szomszédok) a Horizont a főszereplő, ami azért elég jól hangzik tekintve, hogy az elborult sörök mellett a letisztult vonalat is megtaláljuk a szortimentben. Nyilván lesz Pilot Series, Gentle BastardRush for More DIPA és titkon azért bízom benne hátha lesz valami meglepi is.

Ára: 1000 Ft

Időpont: 20:00

Helyszín: Beerselection, 1085 Budapest, József körút 22-24.

 

2018. április 19. – Paranoid Spring - MadCat X Hatodik Íz

Ittatok már Imperial Pilsnert? Ha azt mondom világos sör és 9%-os, akkor megkívántátok? Nem csoda, remekül hangzik. Ráadásul elég elborult a címke is ahhoz, hogy még inkább felkeltse az érdeklődést. Egy komlódíler (Takács Péter - Hatodik Íz) és egy házisörfőző (Merkl Norbi - 2016 legjobb házi sörfőzője) szerelemgyerekét lehet megkóstolni!

Időpont: 19:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa utca 38.

 

Vidék

2018. április 18. – Maszek & FIRST Craft SÖRvacsora

A FIRST-nél nagyon rákaptak a sörvacsorák ízére, folyamatosan etetik és itatják a jónépet különböző városokban. Most éppen Debrecent veszik be. 5 fogás, 5 sör, edukáció dögivel. Elindult már a nyálképzés nálad?

Ára: Elővételben: 5.990 Ft/fő; Az esemény napján: 6.490 Ft/fő

Időpont: 19:00

Helyszín: Maszek- Az utcabár, 4025 Debrecen, Simonffy utca 2/a.

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel