Main Area

Programajánló - 2018. április 2-8

A húsvét békésen jött és békésen megy. Ez a hét sem a mérhetetlen mennyiségű programról lesz híres, de a minőségen attól még semmi csorba nem esik, amit jól jelez, hogy most is 3 sör fut be.

Budapest

 

2018. április 4. – A sörfőzés alapfogalmai 

Achtung, achtung! Most jön, ami még nem volt. Az Ogregyetem ugyanis nyílt napot hirdet Dr. prof. habil. Kővári Gergely vezényletével. Nem rémlenek az alapfogalmak? Nem tudod, mi az az IPA? Felső erjesztésű? Komló? Sör? Most minden letisztul. Ez alkalommal ugyanis nincs házi feladat, nem kell készülni az órára és nincs hülye kérdés sem. Végre mindenki mindent megtudhat, amit a profik között félt megkérdezni. Fertőzzünk hát meg még pár új érdeklődőt a ser szent imádatával. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. április 4. – Mad Scientist – Vanguard New England APA premiere 

Történt az, hogy a premierekkel bombázó őrült tudósaink rátették a kezüket 25 kiló, über ritka és ultra friss Nelson Sauvin komlóra. Ez a mennyiség pont elég arra, hogy egy éven át pár főzetbe belerakosgassanak egy picit, így az íze sem érződik ki…vagy hogy az egészet belevágják egy sörbe, ami hatalmasat szól. Nem hiszem, hogy bárkit is meglep, de a Mad Scientist a 2. verziót választotta és bumm, így lett a csúcsminőségű komlóban tocsogó New England APA, a Vanguard. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14. 

  

2018. április 5. – FIRST sörvacsora a Firpoban 

Nevezzen bárki bárminek, én valahogy nem tudok betelni az utóbbi időben beinduló sörvacsora divatjával. Az igényesen, ízharmóniák mentén találkozó ital és étel annyira az én világom, hogy legszívesebben az otthoni, „szürke” vacsikat is sörrel kísérném. Na várjunk, tényleg ezt teszem. Persze az összedobott szalámis szendvics fel sem veszi a versenyt a hét első „hivatalos” indulójával, a Firpo hamburgerével. Ehhez ráadásul csütörtökön 8 féle FIRST sör is jár, na meg a főzdemester szakértelme. Azt hiszem, aznap sem érem be a házi szenyával. 

Ára: 4500 Ft 

Időpont: 18:30 

Helyszín: Firpo Burger, 1077 Budapest, Izabella u. 36-38. 

  

2018. április 5. – Horizont Pilot Series - Csapfoglalás! 

Nem is olyan rég említettem az egyik új Pilot sör kapcsán, hogy lassan már elfelejtem, melyik számhoz mi tartozott a Horizont limitált főzetei közül. Na ezen segít a pesti sörfőzde, hiszen egyszerre pakolja fel legutóbbi 5 kísérleti főzetét. Tekintve, hogy a legutóbbi kókuszos stout egy Bounty-t megszorongató ízekkel robbantotta ki az agyam, az ez előtti tripla NEIPA pedig a főzde legsikeresebb söre lett, jó lesz beköszönni az utolsó hordókért. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Léhűtő - Kézműves Söröző/Tapas Bár, 1076 Budapest. Holló u. 12-14. 

 

2018. április 7. – 2018.Tavaszi sörcikk gyűjtő találkozó - Spring Meeting

Ebben a sörös világban, ahol a többség csak kóstolgat vagy épp masszívabban fogyaszt, megbújik még egy réteg, akik sokkal komolyabb feladatra szánták el magukat. Ők ugyanis a malátalé krónikásai, a sör történetírói, vagyis a sörcikkgyűjtők. Nem tudod, hogy nézett ki az első Távoli Galaxis címke? Honnan indult a Monyo? Ők tudják. Most pedig meg is kérdezheted tőlük, hiszen száznál is több gyűjtő találkozik 6 országból a Legenda sörfőzdében. 

Időpont: 8:00 

Helyszín: Legenda Sörfőzde, 1163 Budapest, Kövirózsa u. 8. 

  

2018. április 7. – Szülinapi Hacacáré - 2 éves a Beerselection 

Mint tudjuk, mindenki öregszik, csak az éppen ezt olvasó hölgyek nem. Ennek a biológiai folyamatnak estek áldozatul barátaink a Beerselection-nél is, akik már második éve hozzák el az ország legdurvább söreit mára már mindenkit leköröző kínálattal. Ezt pedig meg kell ünnepelni, méghozzá DJ pulttal és csapolt sörrel, melyből 1 hordó erejéig minden vásárló a szülinapos vendége. 

Időpont: 16:00 

Helyszín: beerselection.hu, 1085 Budapest, József krt. 22-24. 

Vidék

2018. április 6. – Sörvacsora a Sör Napján a Zirci Apátsági Manufaktúra söreivel 

A héten a Zirci sörfőzde is beszáll a sörvacsora buliba, hiszen fővárosunktól csak egy köpésre, Budaörsön rendezik meg 5 fogásos kóstolójukat. A menüben pedig olyan izgalmak köszönnek vissza, mint a Nyúlon Túl-ból megismert tonkabab krémleves formában, ráadásul egy levendulás búzasörrel kísérve. Érdemes felkészíteni az ízlelőbimbókat. 

Ára: 10990 Ft 

Időpont: 18:30 

Helyszín: Csaka Pince, 2040 Budaörs, Budakeszi u. ½. 

  

2018. április 7. – Szezonnyitó parti a sörfőzdében 

Mostanság volt egy erős hiányérzetem, mikor a Pesten kívüli programokat néztem át. Valami jól megszokott eltűnt. Jelentem, a héten ez megszűnt, hiszen ismét begyújtotta rakétáit Mecseknádasd lelke, vagyis Karl  Ákos. A tavaszi szezonnyitóra pedig nem csak egy kényelmes teraszt ad át a kóstolóknak, de élőzenével kísérve 2 brutális, arczsibbasztó alkoholtartalmú, vörösboros hordóban érlelt sört, az Odint és a Firgget. Külön poén, hogy aki beöltözik valamelyiknek az északi mitológia e két alakjából, ingyen kóstolót kap. A sokadik pohár után pedig a Mindenek Atyja vigyázzon rátok. 

Időpont: 16:00 

Helyszín: KARL Microbrewery, 7695 Mecseknádasd, Nap u. 1. 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel