Main Area

Programajánló - 2018. április 23-május 1

Lesz egy újabb hosszú hétvége, de nem azért lepnek el minket a sörös programok, hanem szimplán csak azért, mert szeresse a nép. Mutatjuk mennyire kell osztódnod, ha mindenhol ott szeretnél lenni!

Budapest

2018. április 24. - Reczer Ser - Collabrew Series #3 - Kollabors premier

Nem telhet el hét kollab nélkül, de ez kicsit más. Hármas kollab eredményeképpen megszületett egy nyári sörszörny, a Kollabors! Több mint 40% búzamaláta felhasználásával, és közel két kiló rózsaborssal készítették el ezt a saison típusú sört, amit állítások szerint lehet kortyolni, mint az állat. Az elkövetők: Utassy Roli (sörfőző), Reczer Gábor (gerilla sörfőző, Reczer Ser) és Rage (a magyar Untappd lelke).

Időpont: 18:00

Helyszín: Polyhistor Pub, 1077 Budapest, Izabella utca 37.

 

2018. április 25. – GreyJoy vs. GreyJoy

Van olyan sörös, aki még nem ismeri a GreyJoy-t? Én ezt veszem le a sörboltokban, ha éppen valami klasszikusra vágyom, ami egyszerre önti el ízekkel a számat és mégis simogat. Először még egy Városligeti Főzdefeszten próbáltam ki és azóta rajtamaradtam. Most jól össze lehet kóstolni két főzetet belőle, mert a MONYO konyhájából egészen a Főzdepark másik oldaláig költöztek a Horizonthoz és meg lehet kóstolni van-e különbség a kettő között. Mivel nem ugyanakkor lettek lefőzve, ezért garantált a különbség.

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. április 25. – Sör, politika, történelem, kultúra és film

Az Ogre Bácsi és a Szent András Sörfőzde égisze alatt elindult Söregyetem már sok hazai sörlegendát állított ki a pódiumra és most sincs ez másként, hiszen Kovács Gábor Maláta osztja most az észt és a jegyeket az indexekbe! Már akkor könyvet írt a sörtúrákról és a sörökről, amikor én még gondolni sem mertem sörre. kezdésnek megtudhatjuk, hogy mi a kocsma szerepe a kultúrában és a társadalmi érintkezésekben. Aztán rákapcsolnak és rövid magyar sörirodalmi szemle következik a magyar sörirodalom gyöngyszemeiből, majd a nemzetek sörivásáról Charles Bukowski, Bohumil Hrabal és Dimitrij Verlhurst filmjei és könyvei alapján.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. április 26. – Unleash The Beast! - Duplicator collab release

Ezt talán minden héten leírom, de nem telhet el hét új Mad Scientist sör nélkül. Újabb kollab eseményre hívom fel a figyelmet, ugyanis az Őrült Tudósok most Armando Otchoa kíséretében tettek le az asztalra egy sötét duplabakot, ami állításuk szerint nem is elborult (magukhoz képest). Ez majd eldől.

Időpont: 18:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa utca 38.

 

2018. április 26. – Terasz Grand Opening X Outside Sörbemutató X Yeast Side Csapfogi

A tavasz eljövetelét mi sem mutatja jobban, hogy nyílnak a teraszok, mondhatni kivirágoznak. A Léhűtő egysége megspékeli a terasznyitó buliját azzal, hogy ahogy ők fogalmaznak, lesz egy "csapfogi" is a Yeast Side részéről. Mi több, a srácok hoznak egy új sört is, úgyhogy ez egy eseménycunami lesz, mert hát akkor már sörpremier is. A Yeast Side új söre egy Pale Ale lesz, ami Outside névre hallgat követve a konzekvens névadást. Igazi nyári sörnek ígérkezik, ez majd kiderül.

Időpont: 18:00

Helyszín: Léhűtő, 1076 Budapest, Holló utca 12-14.

 

2018. április 27. – Pilsner Truck-avató buli az Anker'tben

A Pilsner nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis beújítottak egy truckot és végig járják a fesztiválokat! Csapolt Pilsner lesz terítéken és háromféle csapolási technikával lehet kérni. Tudjátok mi az a három? Ha még nem láttad múlt hétvégén a Corvin Szezonnyitón a kocsit, akkor most megismerkedhetsz vele.

Időpont: 19:00

Helyszín: Anker’t, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

 

2018. április 28. – FIRST Taproom Terasznyitó

Elérkezett a várva várt tavasz és ez egyben azt is jelenti, hogy nyitnak a teraszok, nyílnak a napernyők és a szabad ég alatt sörözhetünk. A FIRST újpesti Taproomjának is nyílik a terasza, lesz is dínom-dánom. Lesz talpalávaló, lesznek grill ételek és persze lesz sör! Kutyák és biciklisek more than welcome!

Minden lesz, ami FIRST: Ipa, Apa, Pilsner, Farmhouse White Ale, Belgian Cherry, Blueberry Ale, Chocolate Vanilla Imperial Stout, Double IPA, Belgian Witbier, Black IPA

Időpont: 14:00

Helyszín: FIRST The Craft Beer Co., 1044 Budapest, Váci út 83.

 

2018. április 28. – FIRST Tap Takeover at the Edison with free beer

Az Edison mostanság arról híres, hogy ingyen sörkóstolók vannak és nem a szarabbik fajtából, hanem jobbnál jobb főzdék produktumai kerülnek csapra. Ezúttal a FIRST sörei lesznek csapon. Érdemes idpben érkezni, ha innátok egy sört ingyé’.

Időpont: 18:00

Helyszín: Edison Bar & Ink, 1066 Budapest, Jókai utca 23.

 

2018. május 1. – Aquincumi Sörpiknik a Minimal Art Family-vel

A Synthesis már egy ideje megnyitotta egységét a harmadik kerületben, most pedig táncos-zenés mulatságot hirdetnek május elseje alkalmából. Lesz egy új eresztés is, amit Heavy Wheat névre kereszteltek. Ez egy erős, 7,2%-os búza, markánsan komlózva, bajor stílusban erjesztve.

Időpont: 16:00

Helyszín: Synthesis Craft Beer Római tér, 1031 Budapest, Római tér 1.

 

2018. május 1. – Kocsmajális 2018

Nem egészen a sörről szól a dolog, hanem ez amolyan vendéglátósok ünnepe. Összegyűlik egy csomó kocsma személyzete és mindenki főz a helyszínen valami kaját. Közben söröznek, közben haverkodnak, közben örülnek egymásnak és azoknak akik kilátogatnak. Nem áll meg ennyiben a dolog, mivel minden évben az eladott ételekből befolyó összeget egy szervezetnek ajánlják fel, aki idén a Heti Betevő szervezet lesz! Menjetek ki, egyetek valamit és ezzel támogassátok őket!

Résztvevők: A Grund, Ankert, Balkan Grill, Cinema Hall, Cooltour Bar, Corvin Club, Dürer Kert, Dürlin, Heinrich Alkotói Szint, Kertem, Kisüzem, Klinika, Kuzin Bár, Radiozora, Telep, Winestage Bisztró, Fekete Kutya, Kiadó Kocsma

Időpont: 09:00

Helyszín: Dürer Kert, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

 

Vidék

 

2018. április 26. – Gundel & zip's sörvacsora

A Gundel Károly Szakképző Iskola nemrégiben bizonyította, hogy értenek az ételkészítéshez, nem is kicsit. Ennek apropóján most beveszik a miskolci Zip’s Brewhouse egységét és egy sörvacsorát adnak. A szakácsaik és pincéreik fogják kiszolgálni az igényeket ezen az estén, ami azért jelentős esemény, mert nehéz überelni a Zip’s szintjét. Menüsor és részletek az eseményben.

Ára: 8990 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Zip’s Brewhouse, 3526 Miskolc, Arany János tér 1.

 

2018. április 28-május 1. – Szentendrei Sörmajális

Múlt héten kezdetét vette a sörfesztiválok hódítása a Corvin Szezonnyitóval és most folytatódik a fesztiválozás, ezúttal Szentendrén. Nem is hűzom hosszúra a dolgot, írtam róla külön cikket, mert megéri! Brutális a kiállítói lista és nem csak iszogatni, eszegetni lehet, hanem koncertekkel tűzdelve ténylegesen fesztiválozni! Nagyon ajánlott és megérős kimenni Szentendrére.

 

Helyszín: 2000 Szentendre, Duna korzó

 

KATTINTS A KIÁLLÍTÓK LISTÁJÁÉRT ÉS A RÉSZLETES PROGRAMÉRT!

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel