Main Area

Programajánló - 2018. február 26-március 4

Csak panaszkodni kellett a múlt héten, hogy nincs elég program és tessék: kiborult a baszatáska. Nem is emlékszem olyan hétre, amikor 4 sörvacsora figyelt volna be, de az Ogreversity új féléve, a négy premier és az orosz csapfoglalás is igen figyelemre méltó. Jól kezdődik a tavasz, na.

Budapest

 

2018. február 27. – FIRST Sörvacsora 

Ha valaki lazac kaviárt és füstölt libamellet tálal fel neked, arról már sejtheted, hogy mindent megtesz, hogy lenyűgözzön és erre minden esélye meg is van. Namármost ez a két összetevő csak az első fogás egy része a FIRST sörvacsiján. És ebből még lesz öt, stílszerűen sörökkel párosítva. Kell még ragoznom? 

Ára: 9900 Ft

Időpont: 19:00 

Helyszín: FIRST Craft Beer & BBQ, 1074 Budapest, Dob u. 3.

 

2018. február 27. – Yeast Side sörvacsora 

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam a sörvacsora legnagyobb vonzereje nem az étel, de még nem is a sör, hanem az a virtuozitás, amivel ezt a kettőt kombinálják. Ha pedig a menün búzasörhöz banánkenyér, IPA-hoz trópusi gyümölcsös desszert, mentás stouthoz pedig a belőle készült nyalóka van párosítva, tudom, hogy a séf kreatív kedvében volt. A leírások alapján a 6 fogásból és 6 pohárból itt 6 egységes élmény lesz! 

Ára: 8900 Ft

Időpont: 19:00 

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2018. február 28. – Magyar Uborkasaláta Release & AF Brew (RUS) on 14 taps! 

A Mad folyékony ubisalijáról nagyon sokáig csak annyi információ szivárgott ki, hogy beteg, kreatív és hogy van… valahol. Hogy ez éppen hol, melyik dimenzióban, esetleg kinek a szekrénye mögött, az rejtély, mindenesetre a csapokon és a boltok polcain nem volt. Eddig. Most viszont nem elég, hogy az orosz kollab főzet megérkezik, de hozza magával 14 testvérét is, egyenesen a Dezsőbe. 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29. 

  

2018. február 28. – A tékozló léhűtő – történetek a kutyaólon innen és túlról 

Mi a közös a BrewDogban, a Signature Brewban és a Poppels Bryggeriben? Na és a KOHATU blogban, a Hopaholicban elkövetett Parody Brweingban és a BPBW-ben? Hát persze, hogy Rebák Tibor, az Ogregyetem új évének előadója. Már ezek alapján sem szűkölködik majd témában a mostani 2*45 perc, de szó lesz még a magyar sör nemzetközi híréről, a hazatérésről, a kint maradásról, a nehézségekről és úgy általában az életben mindenről. Is. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11. 

  

2018. március 1. – Beerganika feat Fehér Nyúl Brewery vol2 

Szinte az Okos lány meséjébe illik ez az alkalom, hiszen ez Fehér Nyúl vacsora is lesz, meg nem is. Persze a helyszín most is a 2 hete megnyitott Taproom, az ételért is a Borganika felel, viszont a sörök címkéjén csak egy esetben szerepel kedvenc folyékony tapsifülesünk nagy betűvel. A többi négy fogást ugyanis úgyszintén a főzdében készült, de gerillák ötletei alapján megvalósított sörök kísérik. Lesz itt Balaton 17-es Winter Bríz vörös lencsével, Hübris UbikEklektik salátával, az uradalmiak Intrója paprikás padlizsánnal és a balkezesek balti Baglya BBQ marhával. Az estét a házigazda zárja, cocoa milk stoutjából készített panna cottával. All stars vacsora készül itt. 

Ára: 11990 Ft 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Fehér Nyúl Brewery, 1095 Budapest, Soroksári u. 110. 

  

2018. március 1. – Reczer Ser – Collabrew Series: #1 - A neve még titok sörbemutató 

Úgy látszik, ez a rejtélyes premierek hete, mert Reczer Gabi és Ábrahám Máté is bemutat… valamit. Azt, hogy ez mi lesz, a magyar sörélet legnagyobbjai is találgatták, de egészen idáig még nem érkezett helyes tipp. Ebből adódik, hogy ez vagy egy Pápua-Újguineában hagyományos, nimfa papagájból, szüzek könnyéből és merő jóindulatból főzött kalabárbab-sör lesz, vagy valami teljesen triviális dolog, amire épp nem gondoltunk. Mindenesetre már kíváncsiságból is megéri érte benézni a Dezsőbe (ahol a héten premier ér premiert) 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29. 

  

2018. március 1. – Yolo!!! Swag! - MoneyCannon Out NOW!

Hát az úgy volt, hogy éppen a programajánlót szerkesztettem, sütött a nap, a saját dolgommal törődtem, aztán egyszer csak azt látom, hogy rám fogja az ágyút. Pénzágyút vagy mittudomén. Az a srác, a Brew Your Mind-ból, meg a Hopaholista haverja, az armando. Hát akkor már csak meg kellett kóstolnom az új New England DIPA-t, nem?

Időpont: 18:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

2018. március 2. – Március Hónap Sörfőzdéje: Rothbeer 

A félig jedi, félig sörsejk Roth Zoli visszatér neki otthont adó Galaxisba, és miután megkóstolta a legjobb frissen főzött nosztalgia Bakancslistákat, beugrik a beerselectionhöz, hogy ott mint hónap sörfőzője beszélgessen el az érdeklődőkkel. Persze ha már ott van, welcome-sört és pár akciós palackot is hoz. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: beerselection.hu, 1085 Budapest, József krt. 22-24. 

  

2018. március 2. – Kocsmablog 10 éves szülinap 

Kocsmablog a sörös-kocsmás rétegnek gyakorlatilag az alfája és omegája, ugyanis ott már akkor egyedi kocsmabeszámolók voltak, amikor az még nem is volt menő. Segítettek eligazodni a kocsmaélet káoszos világában a saját szemüvegükön keresztül. Most eszmélt rá Puska Tomi, hogy már 10 éve, hogy megszületett az első cikk és ez tökéletes apropó arra, hogy együtt ünnepeljenek az olvasókkal és szakmabeliekkel. Gyertek és koccintsatok a kocsmákra kocsmákban!

Időpont: 19:00 

Helyszín: Beer Point Budapest, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 30. 

  

2018. március 3. – A pesti sör 

Tudom, nehéz elképzelni, de a pesti nép még az Élesztő, a Hopa és a Krak’n előtt is ivott valahol sört. Melyik volt az a becsületsüllyesztő, ahova csak felfegyverkezve volt érdemes belépni? Mennyi sör fogyott Petőfi korában? Hol csapolták a legjobb italokat a reformkorban? Ezeket a helyeket járja végig a pesti sör sétájának útvonala. 

Ára: 4290 Ft 

Időpont: 14:00 

Helyszín: 1056 Budapest, Bástya u. 13. előtt 

  

2018. március 3. – Kis Kapucinus 4.szülinap 

Úgy látszik, sokan születtek ezen a héten, hisz a Kis Kapucinus is most ünnepel. A szülinapos pedig ünnepi fogásokkal, élő zenével, sőt, még ajándékokkal is vár minket, amolyan fordított világ jelleggel. Isten éltesse az ünnepeltet! 

Időpont: 14:00 

Helyszín: Kis Kapucinus, 1087 Budapest, Százados u. 25-27. 

 

2018. március 3. – Busó "Vadkan" Tor

Kevésbé ismert tény, hogy Gróf Bölcsőházzy Ödömér patronos puskája egy plüss vadkan vadászata közben besült és az életét egy bátor - és jobbára részeg - busó mentette meg. Erről a jeles eseményről emlékezik meg a Bereg és a Bölcső Brew Crew egy hagyományos disznóvágással. Folyik a gaz kan vére, a pálinka és persze a füstös Busó is.

Időpont: 14:00

Helyszín: Bereg Embassy Bar & Cafe, 1015 Budapest, Batthyány u. 49/B.

  

Vidék

 

2018. február 28. – Erre még meghívlak - sörbemutató házibuli - Pécs 

Nem gondoltam, hogy már most ezt írhatom, de megérkezett az újabb zenész sör. A főzet ezúttal a Halott Pénz és a Reketye tolmácsolásában látott napvilágot és rendhagyó módon Pécsett debütál, méghozzá egy hatalmas buli keretében. A sörcsapoknál az első egy órában a zenekar tagjai ingyen sörrel, a lemezjátszóknál pedig több DJ az alkalomhoz illő számokkal biztosítja a jó hangulatot. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Made in Pécs Café, 7621 Pécs, Kazinczy u. 1. 

  

2018. március 1. – Sörkóstoló a Vaskakas Sörfőzdében! 

Aki a tavaszt egy jó kis főzdelátogatással kezdené, annak van egy jó hírünk. Egy napra megint megnyitja kapuit a Vaskakas sörfőzde. Persze azért nem árt előre bejelentkezni. 

Ára: 3000 Ft 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Vaskakas Sörfőzde, 9081 Győrújbarát, László u. 91. 

  

2018. március 3. – Sörvacsora 

A hét sörvacsora dömpingje elért Gödöllőre is. A sört ez alkalommal a Gallica biztosítja, míg a gyomrot 4 fogásos lakoma tölti meg. A jegyekért viszont érdemes sietni, hiszen kizárólag elővételben kaphatóak. 

Ára: 13000 Ft 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Napsugár Étterem, 2100 Gödöllő, Rét u. 1/a.

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel