Main Area

Programajánló - 2018. január 22-28

Még távol a tavasz, de a Fehér Nyúl már most új sebességre kapcsol. Persze a hét is rohan utána, hiszen kb 10 premiert számoltam a héten, és akkor még nem is volt szó az Ogrektor évzárójáról vagy az esedékes sörvacsoráról. Ennél rosszabb dolgunk tehát ne legyen!

Budapest

2018. január 23. – Brew Your Mind CAN Release

A hetet újfent a Brew Your Mind mobil sörbolt nyitja, ahol a heti menü az Evermind DIPA új főzetének dobozos változata. A jelszó még mindig a frissesség és a minőség, szóval a BYM ha teheti, csak a fogyasztó kedvéért adja ki a kezéből a sört, előtte ő tárolja, szállítja és hűti azt.

Időpont: 17:00-20:00

Helyszín: Neked Csak Dezső – Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. január 23. - Aranyérmes Sörvacsora

Katona Csaba stand-up sörtörténész és a Fűtőház (aranyérmes) sörei együtt robognak át erre a hétre is. Aki pedig még többet akarna, annak a Sophie & Ben 4 gourmet burgert is bedob a már így is erős képletbe. Jó kaja, jó sör, jó műsor: mi kell még?

Ár: 8500 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Sophie & Ben Bistro, 1061 Budapest, Káldy Gyula u. 5.

 

2018. január 24. – OBS vizsga + kerekasztal-beszélgetés

Bármelyik egyetemi hallgatót megkérdezheted, az év (2) legrosszabb szakasza vitathatatlanul a vizsgaidőszak. De nem Ogre Bácsinál. Hisz ő nemcsak az előadások témáját dobja fel, de a számonkérést is. Az írásbeli után ugyanis jó pár apró meglepetés vár a hallgatókra, na meg egy kerekasztal beszélgetés a nem túl távolságtartó és rideg tanári karral.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. január 24. – Mad Scientist MORNING WOOD premier

Akit hidegzuhanyként ért a múlt heti csend a Mad Scientist részéről, annak jó hírem van, ami így hangzik: tölgyfahordóban érlelt dupla weizenbock. Akit ez nem győzött meg, keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét és vegye figyelembe azt is, hogy az 1. hordó megint ingyenes a Laborban tartott szerdai premieren.

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

 

2018. január 25-27. – Beermuda - 3 új sör, 3 helyszín, 3 nap

A heteket elárasztó sok erős premier között nehéz kiemelkedőt alkotni, a Fehér Nyúlnak mégis sikerült. 3 új sörét, egy málnás black IPA-t, egy milk stoutot és egy duplakávés stoutot ugyanis egyszerre 3 helyen mutatja be. Van viszont egy csavar a dologban. Az IPA csütörtökön, a Bölcsőben, a milk stout pénteken az Élesztőben, míg a kávés társa szombaton a Beeróságon kerül csapra. A kitartó sörturisták pedig pecsétgyűjtőt kapnak, amit telestemplizve egy korsó sörre válthatnak be a Fehér Nyúl Taproom megnyitóján (február 17., naptárba felírni). Kincskeresésre fel!

Helyszínek:
Élesztőház, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.
Bölcső Bar & Food, 1111 Budapest, Lágymányosi utca 19.
Legfelsőbb Beeróság, 1074 Budapest, Dohány utca 20.

 

2018. január 25. – Horizont & Friends - Tap Takeover

Ha már a király premiereknél tartunk: mit ér egy debütálás barátok nélkül? A Horizont szerint nem sokat, és mivel söre mellett barátjából is sok jó van, az új, #5 Juicy IPA-ját ezek társaságában mutatja be. Saját új és régi sörei mellett az új Dezsőben csapra kerülnek Balkezes legjobbjai (köztük az új Fehler altbier), Gólem Tomi művei, a Skyland stoutja, a Party or Die és a Spirit Brewery debütáló főzetei, de persze a ház italai is. Lazításnak jön még a Gingerfield is alkoholmentes gyömbér italokkal, meg persze mindenki, aki jót akar inni ezen a héten.

Időpont: 19:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. január 26. – Porter vs. Stout - ahogy még nem kóstoltad

A héten a Krak’n egy örökrangadónak ad helyet: porter vagy stout, Hara’punk vagy Yeast Side, Papap O’Hara vagy Nightside? Természetesen mindkettő! A Guinness rendszerből csapolt klasszikus és a kakaós-mentás újonc mellé pedig kapj el egy hasonló ízesítésű csokinyalókát, amíg a készlet tart.

Időpont: 18:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A.

 

2018. január 26. – Busó Repremier // Vágtató Vadkan Visszatér

Bizony, lassan ideje elkergetni a telet. A mohácsi őrület előtt pedig valamivel fel kell szerelkezni a hangulathoz is. Ehhez ad segítséget az Utassy Roland, a Fehér Nyúl és persze a Bölcső Brew Crew közreműködésével elkészült füstös bak. Premier természetesen a Bölcsőben.

Időpont: 17:00

Helyszín: Bölcső Bar & Food, 1111 Budapest, Lágymányosi u. 19.

 

2018. január 27. – Stout est a Jónásban

A Jónás viszont felkészült arra az esetre is, ha a tél mégis marad. Betankoltak pár hordót a legjobb hazai stoutokból, egy gyakorlatilag már nem létező skót főzetből, sőt (dobpergés!) egy De Molen-Reketye kollabból is. A lista már így sem gyenge (Hipster Santa, Midnight Express, Night Shift, We Don’t Like Pepperazzis…), de még ez is napról-napra bővül. Engedd, hogy eltöltsön a sötétség!

Időpont: 18:00

Helyszín: Jónás Kézműves Sörház, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

 

2018. január 27. – A Nyúl menedékre talál - Sörsuli

A nyulak ellepik a fővárost! Még le sem csengett a tripla checkpoint premierük, az uralmat a Refuge-ben is átveszik, méghozzá személyesen, egy sörkóstoló társaságában. Folyik itt az új és a régi főzet is, kezdőknek és középhaladóknak is ajánlott.

Ár: 6500 Ft

Időpont: 18:30

Helyszín: Refuge, 1073 Budapest, Kertész u. 48.

 

Vidék

 

2018. január 23. – Szentandrás sörök - morzsaparti

A héten egy vidéki képzavar is befutott. Akárhogy is, nem hagyhatjuk a csapfoglalás utáni sörmorzsákat a Szakkörben kiszáradni. Ezen bizony segíteni kell. Ha lemaradtál azért, ha pedig ott voltál a morzsázók közt, azért.

Időpont: 18:00

Helyszín: Szakkör, 6000 Kecskemét, Bercsényi utca 3.

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel