Main Area

Programajánló - 2018. január 29- február 4

Sajnos nem csak a pénztárca, a sörös események is érzik a hónap végét. Azért 3 premier, 2 csapfoglalás és egy vita azért befigyel fővárosunkban, de az egyik legdurvább magyar sörös esemény a héten Berlinbe költözött az ottani Labor megnyitójának képében. Reméljük, a germán vendégek nem isszák ki az összes új főzetet a hordókból. 

Budapest

 

2018. január 30. – BatatAle bemutató extrákkal 

A Reketyére már a múlt héten is számíthattunk ügyeletes premier-felelősként, most sem hagynak cserben. Első sörükhöz fogtak egy zöldséget, aminek a létezéséről is pár éve tud az ország, mára pedig már sokkal menőbb lett, mint az unalmas, régi krumpli. Bizony, a pumpkin ale-ek mintájára lefőztek egy adag batátás sört, és látták, hogy ez jó. De kedden nem kell beérned „csak” az édesburgonyás-Barbe Rouge komlós sörőrülettel, hiszen beköszön Zoltán is, akivel a szlovénok sem mernek szórakozni. Annyira nem, hogy hogy félelmükben főztek is vele egy közös IPA-t Don’t Mess With Zoltan néven. No az is lesz. 

(Előbbi főzet a szegediek kedvéért a Cirmi kézműve gasztrokocsmában is debütál.) 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Kandalló Kézműves Pub, 1073 Budapest, Kertész u. 33.

 

2018. január 31. – Mad Scientist – Feel the Barn! premiere 

A Mad Scientist premierkészségénél ezek szerint csak az osztódási hajlandósága nagyobb, hiszen a német megnyitójuk előtt 2 nappal még itthon is tartanak egy premiert, ahol egy jó kis szalmás-kecskés farmhouse ale-t mutatnak be nekünk. A jóarcság tetézése érdekében megtartották azt a jó szokásukat is, miszerint az 1. hordó ingyen kóstolható, szóval ekét traktorról lecsatolni és hajtásival a (budapesti) Labor környékére suhanni! 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Labor, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

 

 2018. február 1. – Fehér Nyúl csapfoglalás a Léhűtőben! 

Másik megbízható eseményszállítónk is tiszteletét teszi a héten, hisz a Fehér Nyúl nevéhez hűen nem lassít. A múlt hét tájfutás-premierjén bemutatott söröket begördítette a Léhűtőbe, pár eddigi főzete mellé. Lesz megint Cranachan skót black IPA, csokis-tejes stout, de még Ekuanot IPA is, amiről már jó ideje nem hallottam. 

Helyszín: Léhűtő - Kézműves Söröző/Tapas Bár, 1076 Budapest, Holló u. 12-14.

 

2018. február 2. – Kézműves sör dobozban?! - Sörkóstolás és eszmecsere 

Kis hazánkban a sörfőzés csak mostanában lendül fel, de sörös sztereotípiákkal már régen körbevettük magunkat. Nem koccintunk sörrel, az labanc ital, attól nő a sörhas, a dobozos sörnek meg doboz íze van. Ez utóbbit igyekszik megtorpedózni a FIRST csapata a Beerselection legénységével karöltve felbuzdulva attól az elhanyagolható faktortól, hogy az előbbi állítás mára már marhaság. De hogy miért, azt majd ők elmondják egy doboz, ingyen kóstolható FIRST Small Batch főzet mellett. 

Időpont: 18:00 

Helyszín: beerselection.hu, 1085 Budapest, József krt. 22-24.

 

Vidék

 

2018. február 1. – Rothbeer Sörcsap Foglalás és sörkóstoló 

A közeli galaxis malátalovagja tovább járja a városok kantináit. Roth Zoli most Szentendre lakosait menti meg a sörtelenség démonától. Csütörtökön bemutatja, mit isznak Houstonban és egy Távoli galaxisban, sőt azt is, mi egy Pyromániás kedvenc itala. Távozása után, péntektől mindenki egy kis cetlit talál majd a kezébe, amire 8 nehéz, májat nem kímélő próba (rendelt sör) után 8 misztikus jel kerül, ami által, ha a szerencse is úgy akarja, gazdagabb lehet Roth mester egy hátrahagyott ereklyéével. Addig is az Erő legyen veletek! 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Teddy Beer Szentendre, 2000 Szentendre, Péter Pál u. 2/B

 

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel