Main Area

Programajánló - 2018. január 8-14

Ha valaki megkérne, hogy értékeljem a hetet az utóbbi időszak tükrében mindössze egy szóval, a választott szavam valószínűleg az „aztak**va” lenne. A tél végre beindult előadással, tripla premierrel, sporttal, hurkával, mindennel. 

Budapest 

2018. január 8-14. – Forralt Sör & Bor napok a Bálna Bisztróban 

Bár a hőmérséklet a hét elején ezt hajlamos volt elfelejteni, még mindig a tél közepén tartunk. Ilyenkor pedig mi lenne jobb, mint egy pohár forralt bor? Hát egy másik pohár forralt sör. A Bálnában pedig ezt az elsőre furán hangzó italt tökélyre fejlesztették erre a hétre. Több, mint 10 féle fűszerezéssel vár a kedvenc italod téli verziója. 

Helyszín: Bálna Terasz, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. 

 

2018. január 10. - A pulton innen, pulton túl, avagy kik azok a Vári nővérek? 

Beindul az új félév a Sör- és Ogrészeti Egyetemen is. Mielőtt pedig az Ogrektort valaki lustasággal vádolná, a félévet Ő és (Vári) nővére, armando_otchoa nyitja, hiszen ki más látná át jobban a sörvilágot, mint az, aki egyszerre főzi, méri és fogyasztja is azt. Lesz itt szó mindenről a kocsmáktól kezdve a sörforradalom történetéig és mindezt szókimondó módon. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11. 

 

2018. január 10. – Mad Scientist – Blurry Face IPA premiere 

Az új évből 10 napot kellett csak kibírnunk új Mad Scientist sör nélkül, de a várakozásnak vége. Máris jön a Blurry Face Amarillo-Citra-Mosaic-Galaxy IPA, ami az eddig hibátlanul teljesítő alpha batch új tagja. A hely a szokásos, vagyis a Labor és ezek után már erős a gyanúm, hogy ez a főzet sem sorakozik be a középszerű italok purgatóriumába. Ja és próbáljátok az „innék valami nagyon frisset" mondattal kérni a sört. Lehet, hogy meglepetés vár. 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14. 

 

2018. január 11. – King Kapia premier a Dezsőben!

Lengyel-magyar kétjóbarátságra való tekintettel érkezik a Monyo 2. közös söre a polák Kingpin főzdével. A Mahna mahna utódja egy füstölt paprikás-korianderes-borsos foreign extra stout lesz. És ennyi. Ja nem. Mivel egy premier nem premier, Antiék magukkal hurcolják a már szülinapon bemutatott, de még a legtöbbünknek újdonságot jelentő agyszüleményeket, a Radical széria 2 új tagját, egy extra milkstoutot földimogyoróval, pillecukorral és vaníliával, illetve egy imperial milk stoutot szintén vaníliával és rózsaborssal. Ez már így is elég erős hét lenne a Főzdepark első lakosának, de… 

Időpont: 19:00 

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub&Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.  

 

2018. január 12. – Welcome to the famous Squirell Orchestra! 

…másnap beindítja a mókus bandát. Ha valaki nem ismerné a kis fickókat, ők nyomják az agyadban a basszust, mikor egy jobb kóstoló másnapjára ébredsz. A koncert védnöke ez esetben Anti mellett a héten szintén elég aktív armando lesz, a hangzást pedig a kesernyés, IPA-s szólamok uralják. Külön érdekesség a belga élesztő szóló és az ezt megtámogató sztárhármas, a Chinook-Cascade-Barbe Rouge tesók fellépése. A hangerő pedig szokás szerint a 11-estől kezdődik. 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Hopaholic – inhopwetrust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38. 

 

2018. január 13. – A pesti sör
Mivel az utóbbi hetekben már mindenki keresztbe-kasul bejárhatta a Főzdeparkot, a Hosszúlépés most valami újabbat is elhozott a séta és a jó sztorik szerelmeseinek. Ez alkalommal a járkálás célját a régi pesti kocsmák jelölik ki, na meg azok az anekdoták, amik csak itt születhettek meg. Mert régen is tudott ám jókat sörözni a magyar. 

Ár: 4290 Ft 

Időpont: 14:00 

Helyszín: Bástya utcai játszótér, 1056 Budapest, Bástya u 23. (kb) 

 

2018. január 13. – Mikkeller Running Club Budapest #11 

Akinek a lassú séta, nos… lassú, annak kínál alternatívát szombatra a Mikkeller Running Club Margit-szigeti köre. Itt lesz lehetőség a sörhas lemozgására, sőt még a legkevésbé edzettek is nekivághatnak, őket is bevárják. Aztán, hogy a nagy rohanásnak célja is legyen, irány a Csakajó! 

Időpont: 14:45 

Helyszín: 1138 Budapest, Margit sziget, Hajós Alfréd stny. Margit híd felőli része (jobb lépcső aljánál, a futópálya mellett) 

 

Vidék 

2018. január 13. – Disznóvágás a sörfőzdében (na jó, mellette) 

Egyszer szeretnék annyi energiával bírni, mint Karl Ákos. Essen eső, szakadjon hó, ő folyamatosan szállítja az eseményeket Mecseknádasd szívébe. Most épp egy disznó elmúlása és hurkaként való újjászületése az ünneplés tárgya, na meg az, hogy megérkeztek a friss, téli sörei, amik erősen kóstolás után kiáltanak. A program reggelivel és disznóöléssel indul, majd egy kupica pálinkával, (legalább) egy pohár sörrel és bőséges toros vacsorával teljesedik ki. 

Ár: 6990 Ft 

Időpont: 9:00 

Helyszín: KARL Microbrewery, 7695 Mecseknádasd, Nap u. 1.

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel