Main Area

Programajánló - 2018. június 11-17

Gőzerővel beindultak a sörfesztiválok, a héten is lesz bőven országszerte belőlük. De nem csak fesztiválozni lehet majd, lesz meccsnézés és klasszik sörös események is. Nézzük hol iszunk a héten!

Budapest

2018. június 13. - Merre tart a sörforradalom? Trendek a kisüzemi sörfőzésben

Az Ogre Bácsiban most Németh Anti fog a sörforradalomnak nevezett mozgalomról beszélni. Honnan indult, milyen volt régen a kisüzemi sörfőzés, mi is pontosan az a kézműves/kisüzemi sör? Többek között ezekre a kérdésekre lehet majd választ kapni, ha ellátogattok a Hunyadi térre.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. június 14-28. – Futball VB a Főzdeparkban | Sponsored by 220volt.hu

A héten kezdődik meg a labdarúgó világbajnokság, ami magával vonzza azt is, hogy összeverődnek a baráti társaságok és pár sör mellett szurkolnak a kedvenceknek vagy csak örülnek, hogy végre van indok, hogy összejöjjenek. A Főzdepark gondolt egyet és úgy döntöttek, hogy alapból is elég családias a légkör náluk, úgyhogy meghívják a haverokat. Mindenkit, aki szereti a jó söröket és a Főzdeparkot. Lehet menni szabadtérre meccset nézni a főzde területére! Kajával érdemes készülni, de pizzát lehet oda is rendelni.

Időpont: 16:30

Helyszín: Főzdepark, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

 

2018. június 14. – Popstar - egy gluténmentes IPA. Sörpremier.

Hallottatok már gluténmentes sörről? És a Ninka-ról? Szerintem nagyobb eséllyel teszik fel a kezüket az emberek az előbbi kérdésre, viszont ha az utóbbira is szeretnétek választ kapni, akkor tökéletes lehetőség nektek a Mad Scientist és a Ninka közös sörpremierje! Gluténmentes IPA-t az arcba!

Időpont: 19:00

Helyszín: Füvész Bár, 1072 Budapest, Nagydiófa utca 25.

 

2018. június 14. – Június hónap sörfőzdéje: Yeast Side sörfőzde

A Yeast Side sörfőzdét már remélhetőleg nem nagyon kell bemutatni, mert mindenki kóstolta legalább egy sörüket. Most itt a lehetőség, hogy ne csak kóstoljad őket, hanem egyenesen a sörökért felelősöknek szegezz bármilyen kérdést! (megjegyzem a szortiment is végig lesz kóstolva) A Beerselectionben a hónap sörfőzdéje ezúttal a Yeast Side lesz, ami azt jelenti, hogy kedvezményes sörvásárlásra lehet készülni ezen az estén (10% kedvezmény), meg egész hónapban (5% kedvezmény). Jegyvásárlás ITT! (csak megsúgom, hogy lehet lesz valami meglepi sör is, ami eddig még nem is kapható...)

Ára: 1000 Ft (1 szabadon választott üveg Yeast Side sört kapsz érte)

Időpont: 20:00

Helyszín: Beerselection, 1085 Budapest, József körút 22-24.

 

2018. június 14-28. – XI. Budapesti Cseh Sörfesztivál

Már 11. alkalommal kerül megrendezésre a Cseh Sörfeszt a tavalyi után újra a Westend tetőteraszán. 35 sörfőzde kínálata, cseh kisüzemi sörökkel és cseh ételekkel. Ha ez nem lenne elég, akkor egy óriáskivetítőn nézhetitek közben a VB meccseit is.

Időpont: 17:00

Helyszín: Westend Tetőterasz, 1062 Budapest, Westend City Center

 

2018. június 17. – APÁK Napja az Élesztőben!

 

Tudtad, hogy már nem csak gyereknap, anyák napja és nőnap van, hanem apák napja is? Már ezt az ünnepet is beépítettük a kultúránkba, még ha annyira nem is ismert tény (vagy csak nekem nem). És hát mivel is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint hogy meghívjuk egy APA-ra apát. Vigyétek el a apátokat vasárnap az Élesztőbe sörözni, az első sörét ők állják! Nyilván az egy American Pale Ale lesz... 

Időpont: 15:00

Helyszín: Élesztő, 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

 

Vidék

 

2018. június 14-17. – Beers of Europe / II. SörTorony Fesztivál

A vidéki városok sem akarnak kimaradni a sörfesztiválozásból, úgyhogy Debrecenben gyorsan össze is dobtak egyet. Sör, kaja, koncertek (pl. Ganxsta Zolee és a Kartel), meg természetesen meccsnézés, amikor nincs koncert. A Beers of Europe elég árulkodó, hogy kinek a sörei lesznek majd kaphatóak, hiszen ez a logó és névhasználat a Heinekenhez tartozik.

Időpont: 16:00

Helyszín: Nagyerdei Víztorony, 4031 Debrecen, Pallagi út 7.

 

2018. június 14-17. – Sörfeszt 4.0 - Kézműves Sörök Fesztiválja | Hódmezővásárhely

Egy elég Ígéretes sörfesztet rendeznek Hódmezővásárhelyen, ahol a Kecskeméti Sörmanufaktúra elég nagy jelenléttel lesz jelen (lesz külön Party Sátruk), de 20+ sörfőzdét és 200+ sört ígérnek, úgyhogy lesz bőven miből választani. Lesznek koncertek és bulika is, bár ha nem lenne, akkor ennyi sör után alapból is az lenne.

Időpont: 17:00

Helyszín: Hódmezővásárhely

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel