Main Area

Programajánló - 2018. május 14-20

A héten lesz minden, mint a karácsonyfán. Összesen 13 esemény lesz terítéken, közte mini sörfeszt, sörpremierek, megnyitó és kultúra is!

Budapest

2018. május 15. - Pilot Series #8 - Hefeweizen

A Horizont tavaly útjára indított sorozatának most érkezik a nyolcadik tagja, ami egy tipikus nyári sör számomra, egy jó bajor búza. Előreláthatóan nem kell agyeldobásra számítani, csak egy remek sörre. Az elborultabb Pilot darabért görgess kicsit lejjebb.

Időpont: 17:00

Helyszín: Jónás Kézműves Sörház, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

 

2018. május 16. – Könyvbemutató • Helena Bier-Herr: A sör kora

Nem mondom, hogy az ajánlók elvétve tartalmaznak kultúrát vagy kultúrális eseményt, de a tények magukért beszélnek. Szerdán viszont kicsit javítunk az arányon, ugyanis lehet menni sörös könyvbemutatóra! Helena Bier-Herr: A SÖR KORA című könyvének lesz a bemutatója, amit SZÖRÉNYI LÁSZLÓ irodalomtörténész, MÁRTONFFY MARCELL irodalomtörténész és BERTALAN PÉTER történész fog bemutatni. Nem mondanám, hogy valami izgalmasan hangzik, de nyilván lesznek érdekességek. Az előadás alatt kedvezményesen lehet egyébként hozzájutni a könyvhöz. 

Időpont: 18:00

Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum utca 7.

 

2018. május 16. – Fehér Nyúl HOP Experiment 2018 - 13 sör! Szavazz Te is!

Fehér Nyúlék háza táján van ám kísérletezés rendesen. Gondoltak egyet és főztek 2000 liter, enyhén aromakomlózott sört, amit aztán 150 literenként más és más komlóval hidegkomlóztak. Már ez elég durván hangzik, és akkor azt még nem is mondtuk, hogy összesen 13 variáns készült, amit végig is lehet kóstolni a Dezsőben az elejétől a végedig.

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked csak Dezső, 1088 Budapest, Rákóczi út 29.

 

2018. május 16. – Házisörfőzés alapfokon, avagy hogy főzik a sört Csillaghegyen

A sörsuli sem tétlenkedik a héten, robognak tovább a tananyaggal, hogy mindenki felkészült legyen a vizsgaidőszakra. A heti tananyag a házisörfőzésről szól, hogy mégis, ha valaki gondol egyet és szeretné ezentúl magának (és esetleg a cimboráinak) főzni a sört, akkor mégis hogyan kezdjen hozzá, miket kell beszereznie. Chuck Professor lát el minden érdeklődőt tanácsokkal, ötletekkel. ÉS HA MÁR OTT VAGYTOK KÓSTOLJATOK RÁ AZ ÚJ SZENT ANDRÁSI SÖRRE A MUTTI-RA, MERT ISZONYATOSAN DURVÁN JÓ! 

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. május 17. – Yeast Side - Upside Denali APA megkóstoló

A Yeast Side nemrégiben mutatta be az Outside nevű nyári sörét, de ettől még nem dőltek hátra és úsznak a sörben, hanem mennek előre és már itt is van a következő gyermekük, az Upside! Ez az első APA-juk, aminek a különlegessége egy ritka kísérleti komló, a Denali.  Gazdag, fűszeres, ananászos, citrusos, fenyős ízjegyekkel bír ez a komló, ez is egy királyságos nyári sörnek ígérkezik. 

Időpont: 18:00

Helyszín: Pepin Kézműves Söröző, 1094 Budapest, Tompa utca 26/b

 

2018. május 17-19. – FIRST Tropical IPA - Országos Sörpremier

A Kurucz tesók sosem aprózzák el a dolgokat, ők még a sörpremiert is nagyban tolják. Új sörük, egy trópusi beütésű IPA premierjét országosan több helyszínen rendezik meg, összesen 22 helyen! Remélhetőleg hétvégén tikkasztó hőség lesz, szerintem úgy jönne ki a maximum egy ilyen sörből.

Helyszínek: Meating Nyíregyháza, Maszek, Szóda Bár, HELLO BBQ & Coffee, Maláta kézműves sör- és grill kert, Edison Bar & Ink, Csapház - a jó sörök boltja, Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, MASH pub & bar, FIRST Craft Beer & BBQ, FIRST Taproom, Beer Company Premium Sörterasz, Beer Point Budapest, Kandalló Kézműves Pub, Beer Brothers Budapest, Beeráló - Craft Beer Pub, KEG Sörművház, Szakkör, Élesztőház, Élesztő Plázs, Kabin

 

2018. május 17. – Mad Scientist - Apricot Madness - Apricot Lassi Gose release

Már majdnem kétségbeestem, hogy a Mad Scientist nem hozott ki semmi új sört múlt héten, de az Őrült tudósok premierjét hiányoló, remegő kezek megnyugodhatnak, mert a héten már lehet a Laborba menni, megnézni mit kísérleteztek ki a srácok. Kajszis őrületre készüljetek és ha siettek, akkor az Apricot Baby jelszó hatására még egy ingyen kóstolót is kaphattok.

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

 

2018. május 17. – Pilot Series #10 - New England IPA

Nem sokkal feljebb egy visszafogott (értsd: nem teljesen elborult) bajor búzáról írtam, ami a 8-as számot viseli a Horizont sorozatában és 1 héten belül most ki lehet pipálni két szériát is. A #10 visszatér a kezdetekhez és az egyébként fénykorát élő NE IPA vonalhoz, ezt talán jobban várom, mint a bajor búzát. (lehet mert én is kicsit elborult vagyok). A #9 egyelőre "Missing in action", nem tudni ő mi rosszat csinált, hogy kihagyták a buliból.

Időpont: 19:00

Helyszín: Neked csak Dezső, 1088 Budapest, Rákóczi út 29.

 

2018. május 17. – Május Hónap Sörfőzdéje: Vaskakas

Folytatódik a Beerselection sörfőzdés sorozata, ahol minden hónapban egy főzdét mutatnak be és jön el valaki a főzdéből, hogy beszéljen a söreikről, a sztroriról a sör mögött. Ebben a hónapban a győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde Sörfőzője Vida Norbi fog standupolni. A részvétel ingyenes, de írni kell az [email protected] címre egy mailt, mert a férőhelyek száma limitált.

Időpont: 19:00

Helyszín: Beerselection, 1085 Budapest, József körút 22-24.

 

2018. május 19. – FIRST Beer Fest - A Sörfőzde Fesztivál

A FIRST megirigyelte a Dreherfesztet és tart egy saját verziót belőle? Szombaton kiderül.

Időpont: 14:00

Helyszín: FIRST The Craft Beer Co., 1044 Budapest, Váci utca 83.

 

2018. május 19. – Grand Guri Serház Megnyitó - Grand (=Soft) Opening

Nem csak a sörök pörögnek iszonyatos fordulatszámon, hanem a kocsmák is megérzik ezt. Most éppenséggel elég szorosan kötődik egymáshoz a kettő, ugyanis a Guri Sörfőzde nyitja meg a Guri Serház nagytesóját a Rottnebiller utcában. 11 sörcsappal kényeztetik az érkezőket, amin egy újdonság mellett (Keresztapa - Vanilla Milk Stout) 10 már ismert sörvariáns lesz kóstolható.

Időpont: 19:00

Helyszín: Grand Guri Serház, 1071 Budapest, Rottenbiller utca 39.

 

2018. május 19. – Krak'n Roll Craft Beer Blues Show-Beer Tasting & Gourmet Dinner

Vágytatok egy kis bluesra? Mellé tolnátok egy sörkóstolót, rágcsálnivalóval vagy vacsorával? Akkor szombaton nyomás a Krak'n Town. 

Jegyárak:

A: Csak sörök (Show + 5 kézműves sör) – 7500 Ft

B: Snackkel (Show + 5 kézműves sör + egy tál sós snack) – 9000 Ft

C: Sörvacsora (Show + 5 kézműves sör + 3 fogásos ínyenc vacsora) – 13500 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Krak’n Roll, 1085 Budapest, József körút 31/A

 

 

Vidék

 

2018. május 16. – Sörklub a Limában - IPA kóstoló

Egyetlen vidéki programként a győri Lima Pub-ba kell ellátogatni, ahol 6+1 IPA-t lesz szerencsétek megkóstolni a Vaskakas Sörfőzde sörfőzőjének, Mórocz Tibornak a tolmácsolásában. 

Ára: Elővételben 3500 Ft, helyszínen 4500 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Lima Pub & Hostel, 9021 Győr, Arany János utca 13.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel