Main Area

Programajánló - 2018. május 2 – 6

Elindultak a sörfesztiválok, de ezen a héten éppenséggel csak kocsmázni lehet majd, ha sörös eseményeket keresünk, de a rövid hétnek köszönhetően alapból sincs sok történés.

Budapest

 

2018. május 2. - Mi került ezen a pohár kézműves sörön 890 Ft-ba?

Sokszor filózunk azon, hogy mégis miért is kerül annyiba egy kisüzemi sör. Ezt a kérdést próbálja most megválaszolni a hazai sörpiac egyik meghatározó sörfőzője, Ali Rawech Szami, a HopTop Sörfőzde alapítója, az Ogre Bácsi Söregyetem keretein belül. Ne hagyjátok otthon az indexeket!

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. május 3. – Zyntern Journeys - Beer&Career @BME GTK Kari Hallgatói Napok

Mindig is kíváncsi voltál, hogy hogyan is működik a sörfőzés műfaja? Most rád mosolygott a szerencse, ugyanis 3 előadó fogja ezt neked elmagyarázni a BME GTK Kari napok egyik előadásán. Kurucz Dani és Gergő a The First Craft Beer példáján keresztül, Szegedi Attila a Brewie mintáján és Lehmajer Viktor (Heineken) a nagyok módszerét szemléltetve. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 14:30

Helyszín: Infopark, 1117 Budapest, Infopark sétány

 

2018. május 3. – Horizont csapfoglalás @Yellow Zebra

Hiányoztak már a csapfoglalások? Már remeg a kezed, mert 1 hete nem voltál semmi ilyen eseményen? Szerencséd van, mert a Horizont nem hagy pihenni és beveszik a Maglódi úton lévő Yellow Zebrát 6 sörükkel! Ott vagyunk már?

Időpont: 19:00

Helyszín: Yellow Zebra Bar, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

 

2018. május 3. – Klasszik Sörkóstoló a Beerselectionben!

A Beerselction egyre több eseményt tol az arcunkba, már lassan minden héten van valami banzáj náluk. Most éppenséggel a múltat idézik meg, amikor még sörkóstolásokat tartottak a régi üzletben. A Hara’Punk srácok fogják cerebrálni az eseményt és végig vezetnek majd a sörstílusokon, hogy az este végére biztosan tudjad mit szeretsz és mt iszol a jövőben.

Ára: 3500 Ft

Időpont: 20:00

Helyszín: Beerselection, 1085 Budapest, József körút 22-24.

 

Vidék

 

2018. május 5. – Mit adtak nekünk a kolostorok? A szerzetesek és a sörfőzés

Katona Csabát már nem nagyon kell bemutatnunk a sörös közönségnek, hiszen a sörtörténész évek óta osztja az észt a népnek a sör történelméről. Most éppen vidéken mondja el a szerzetesek és a sörfőzés kapcsolatával kapcsolatos nézeteit. Az előadás alatt a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor, a Tihanyi Bencés Apátság, a Zirci Apátsági Manufaktúra sörei lesznek kóstolva, illetve a belga Corsendonk Apátsághoz köthető sörfőzdétől is egy sör.

Ára: 2000 Ft

Időpont: 17:00

Helyszín: Saveur Kávézó és Cukrászda, 8000 Székesfehérvár, Budai út 140.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel