Main Area

Programajánló - 2018. március 12-18

Ilyen sem volt még! A héten elég magabiztosan átvette a vezetést a vidék, már ami a programokat illeti. Mádon a Zip’s whiskey-zik, Zebegényben Reketye Zoli sütöget, Pécsett pedig a Fehér nyúl mutatja be, mit rejteget az üregében. Azért a pesti közönségre sincs olyan rossz világ, hiszen a nemzeti ünnepen mehet mindenki Madikét köszönteni (meglepi premierrel), előtte és utána pedig okosodhat a töménytelen sörös előadásból.

Budapest

 

2018. március 14. – Hogyan épül fel egy sörfőzde?

Téglafajták, a malter megfelelő összetétele, a kőműves Sanyika ideális véralkohol szintje: Na ezekről a paraméterekről valószínűleg nem lesz szó, amikor egy sörfőzdét „épít fel” az Ogregyetem új félévének első előadója, a Szent András sörfőzde tulajdonosa, Bukovinszky László. Lesz itt viszont fenéklemez, erjesztő tartály, vízkezelés, komlóágyú és minden más, amit az otthoni sufniba nehéz beszuszakolni, viszont a jó sör egyik alapja. Szóval, ha tudni akarod, hogyan lesz a legkirályabb ital, itt a helyed.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

 

2018. március 15. – Mad Scientist is 2! + secret beer premiere

Mad Scientist (családban csak Madike) már totyog, jár és beszélget is. Nem csoda, hisz most érte el a 2 éves kort. Korához képest kreatív gyerek, hiszen már túl van az 50. sörének lefőzésén és nem is irigy, hiszen a most tartott szülinapi buliján is ad a dugi italából mindenkinek. Hogy ez pontosan mi lesz, még titok (nem). De akárhogy is, boldog szülinapot a nagyfiúnak!

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest,Kazinczy utca 14.

 

2018. március 17. – VII. Házisörfőzők Versenye – 2018

Végre eljött az a nap, amire a legtöbb házi főző lázasan készül: beindul az ország legnagyobb, nemzetközi sörversenye. Számos tehetség mutatkozott már itt be, de annak is érdemes erre nézni, aki csak inná a sört, na meg tanulna róla. Lesz ugyanis előadás az újhullámos sörök minőségéről (méghozzá Piftől), az most egyre hangsúlyosabb vízkezelésről, a helyes sörbírálatról, de arról is, hogy kezdjen a sernevelésbe az, aki még sosem próbálta. Az napot pedig Katona Csaba zárja a tőle jól megszokott sörtöri stand-uppal.

Időpont: 12:30

Helyszín: Legenda Sörfőzde, 1163 Budapest, Kövirózsa u. 8.

 

Vidék

 

2018. március 14. – Sörkóstoló / FőzdeEstiMesék / Fehér Nyúl Brewery

A pécsi BAZÁR all-star sörfőzőket felvonultató eseménye robog tovább, a vendég pedig ezúttal a lassan 1 éves Fehér Nyúl sörfőzde. Aki pedig már volt valamelyik kóstolójukon, tudhatja, mire számítson: végtelen pozitív hozzáállás, kedvesség, szakértelem és persze az egymásra licitáló, szenzációs sörök garmadája.

Ára: 4900 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: BAZÁR – Pécs, 7621 Pécs, Széchenyi tér 17.

 

2018. március 15. – Zebegényi BBQ-forradalom Gastro-Hack módra

Ha azt hinnétek, a hét visszavett a sörvacsorákból, gondoljátok újra rohamtempóban. Bár itt a főszereplők inkább a brutálisan jó BBQ ételek lesznek, azért akar majd kifogástalan kávé, bor és persze sör is. Ez utóbbi pedig Reketye Zoli műve, szóval minden adott a szezon első, igazán király kerti partijához.

Időpont: 12:00

Helyszín: Füstölgő Sarok BBQ, 2627 Zebegény, Petőfi tér 15.

 

2018. március 16. – Sörkóstoló a Vaskakas Sörfőzdében!

Mondjam még, vagy már megszoktátok? Újra nyitva a Vaskakas egy kis betekintésre, hogy készül a sör. Meg ha már ott van az ember, kóstolni is érdemes. Forradalom levezetésére ideális program.

Ára: 3000 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Vaskakas Sörfőzde, 9081 Győrújbarát, László u. 91.

 

2018. március 17. – Madzagos sörkóstolás a Frédiben!

Hallottatok már a Madzagos Pilsről? No én sem, de itt a lehetőség pótolni ezt a hiányosságot.

Időpont: 17:00

Helyszín: Frédi Béni Kocsmája, 5630 Békés, Csabai u. 54.

 

2018. március 17. – Whiskey & Beer Pub Night

Nem is olyan rég jártuk meg a Zip’s sörfőzdét, ahol a takarítók még mindig az államat keresik, mert nem csak hogy leesett, de még jó messzire el is gurult az ottani vendéglátástól környezettől és legfőképp a söröktől. Ebből az erős mezőnyből is kiemelkedett a kuriózumnak számító Angel’s Ser, ami egy mádi musttal készült, Jameson hordóban érlelt pale ale. De miért állna meg az együttműködés itt a whiskey-készítőkkel és a mádi borászokkal? Itt az alkalom, hogy újból minden együtt legyen: az Első Mádi Borházban ugyanis Zip’s söröket és Jameson párlatokat lehet összekóstolni egy észbontó íz harmóniáért. És azt említettem már, hogy a kóstolóhoz 5 fogásos menü is dukál?

Ára: 8900 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Első Mádi Borház, 3909 Mád, Hunyadi u. 2.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel