Main Area

Programajánló - 2018. március 19-25

Emlékeztek, hogy múlt héten a vidék lekörözte Budapestet? Na most a fővároson kívüli területek azóta sem fogták vissza magukat, de erre válaszul a Duna két partja is beerősített. Előadás, premier, gasztro-workshop, csapfoglalás, utazás, sörvacsora…Lassan nem tudok olyan programot elképzeli, ami ne lenne héten.

Budapest

 

2018. március 19. – Újra Sörjóga

A sörjóga feltámadt hamvaiból és újra szárnyal. Aki az előző évben nem kapta volna el Csige Bogi, a Balaton17 és a Krak’n Town közös projektjét, annak elmondom, hogy a gyakorlat lényege a hatványozott lelki béke. És a sör.

Ára: 3000 Ft

Időpont: 20:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2018. március 20. – Brew Your Mind CAN Release - márc. 20.

Magyarország első számú gyümölcslének álcázott komlófőzet dealere újból kinyitja kicsiny boltját a Dezsőben. A menü ezúttal a frissen dobozolt Yellow Haze és Endless Wave lesz, előbbi egy New England jellegű pale ale, utóbbi pedig egy hasonló imperial IPA. Aki pedig figyel, még pár doboz imperial stoutra is ráteheti a mancsát Dark Power néven.

Időpont: 17:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 22. – Mad Scientist - Chinatown gose premiere

Senki nem tudja múltját. Egyesek szerint a messzi keletről jött, a sárkányok hazájából. Nem beszélt sokat, csak kikért egy korsó búzasört. Matatott kicsit a zsebében, majd mintha három szem rózsaszín labdacsot morzsolt volna az italba. Talán borsot, szecsuánból. Majd az egy korsóból öt lett, tíz, száz. A sörnek pedig enyhe citrusos és savanykás íze lett. A keleti mágus azóta is a Főzdeparkban lakik és néha megosztja az arra érdemesekkel a szecsuáni borsos gose receptjét. Az őrült tudósok erre érdemesnek bizonyultak, ezt pedig a Laborban ünneplik meg veletek.

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

 

2018. március 22. – Fehér Nyúl 1 éves Szülinap!

Nem rég volt, hogy az egyik hűtőben valami fura, eklektikus címkés APA-t láttam meg. Nos, az a nem rég közel egy éve lehetett, hiszen a hétről hétre programokkal elhalmozó Fehér Nyúl főzde épp a héten lesz egy éves. Ennek örömére pedig szinte minden létező főzetüket csapra is verik a Dezsőben, ráadásul a náluk vendégeskedő gerillákat sem hagyják ki a buliból. 20 csapról folyó sörrel koccintsunk hát a Nyúlra, ami rég nem kísérleti.

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 22. – Beerganika ft. Piszkor. sör-süti workshop

Tudjátok, van az az érzés, mikor a világ legnagyobb bűvésze egy zseniális trükkel átver, te pedig csak azután vágyakozol, bár tudnád, hogy csinálta. Na épp ilyen leleplező show lesz a Borganikában Piszkor Norbival csak sör és sütemények társaságában. A felhozatal 3 fogásból áll, de ezekből nem csak kóstolni lehet, meg is tanulod őket elkészíteni, méghozzá profi mesterek keze alatt. A sör pedig nem csak a desszertekhez, de a desszertekbe is passzolni fog.

Ára: 11.990 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Borganika, 1072 Budapest, Akácfa u. 42-48.

 

2018. március 23. – Hopfanatic Taptakeover At Krak'n Town

Hopfanatic mostanában folyamatosan bekuckózik valami nagyobb, jó sörös helyre, és ha már ott van, be is mutat valami újdonságot. Nemrég még az Alulu kókuszözönével sokkolt le minket a főzde, most pedig egy 40% zabot tartalmazó IPA-val készül ugyanerre. A Projekt Series következő tagja, az Oatcake Juice megérkezett!

Időpont: 17:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

 

2018. március 24. – PIVO Expressz - Egynapos sörtúra Brünnbe

Brünn (vagy ahogy egyre többet hallom, Brno) sörös szemmel is nagyon király hely. Bár én csak a magam módján fedezgettem fel a várost, van, aki erre profibb lehetőséget nyújt, méghozzá bulikocsival (és Fűtőház Sörökkel) is felszerelt vonattal. Odaérkezés után rögtön két fakultatív program várja az érdeklődőket: A kultúra után szomjazók gyalog járhatják be a város nevezetességeit, míg a bulisabb közönséggel sörvillamos indul el a város szívébe. Persze akármelyiket választja az ember, ez egy emlékezetes nap lesz.

Ára: 12.990 Ft + a helyi program ára

Időpont: 5:55

Helyszín: Budapest-Déli pályaudvar

 

2018. március 24. – Reketye Tap Takeover with Free Beer

Az Edisont most a Reketye nedűi töltik el, mindjárt egyszerre négy. De van még ennél is jobb hír: az egyik csapról ingyen folyik a Session Lager, csak be kell mondani a jelszót: "Give me a nice lager!"

Időpont: 18:00

Helyszín: Edison Bar & Ink, 1066 Budapest, Jókai u. 23.

 

2018. március 24. – Gourmet Burgers & Craft Beers

Mivel kísérnéd le a FIRST sörödet? Libamájas hambi? Legyen inkább valami fekete buciban? Vagy egy vega csicseri borsós „hússal”? Szombaton nem kell válogatni, hiszen 3 szabadon választott, fullos burgert és egy kraft sört kaphatsz, ha a Deák St. Kitchen felé jársz.

Ára: 4700 Ft

Időpont: 12:00

Helyszín: Deák St. Kitchen, 1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10.

 

2018. március 24. – A pesti sör

Az olvasók nagy részét valószínűleg nem tudnám zavarba hozni, ha a pesti sörről kellene mesélniük. Bizonyára előkerülne a Főzdepark, a Fehér Nyúl, a Legenda, jó pár gerilla, még néhány nevezetes kocsma, és még sorolhatnám. De mi volt itt a 19. században? Volt egyáltalán sör? Jó volt? Erről tudhat meg többet, aki nem riad el 2,5 óra mászkálástól Budapesten.

Ára: 4290 Ft

Időpont: 14:00

Helyszín: 1056 Budapest, Bástya u. 13. előtt

 

Vidék

 

2018. március 21. – Vaskakas Sörvacsora

Úgy tűnik, a tavasszal együtt megjött a mini burger szezon is, hiszen kivételes módon a Vaskakas söreit főzdelátogatás helyett hambikkal párosítja. Metál baromfi és karft hambi: nagy baj már itt sem leshet.

Ára: 5000 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Bacon Burger Tata, 2890 Tata, Piactér 4.

 

2018. március 22. – Első Yeast Side sörkóstoló Szegeden

A Yeast Side (leánykori nevén Lados sörfőzde) eszméletlen gyorsasággal nőtte ki magát egy vidéki sörkészítő manufaktúrából országosan ismert és ígéretes márkává. Furcsa is leírni, hogy Szegedre már 7, teljes értékű sörrel érkeznek, amelyek között ott figyel a hagyományos német búzasör, ugyanúgy, mint az extrém folyékony After Eight jellegű mentás stout. Ha valaki lemaradt volna valamelyik italról, annak érdemes bepótolni a lemaradást. Mi pedig nemsokára bővebben is beleássuk magunk a főzde történetébe.

Ára: 2500 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Sörök Háza, Kézműves és Különleges Sörök, 6720 Szeged, Feketesas u. 20.

 

2018. március 23. – Bäder Sörvacsora

Szeged a héten valószínűleg jó gyerek volt, hiszen a sörprogram-nyuszi (aki egy létező entitás) egyből két kóstolót is hozott neki. Pénteki programfelelős ezúttal az erre már többször megfordult, kecskeméti Bäder sörfőzde lesz, aki 6 fogásos vacsorához párosítja 6 kiváló sörétFélegyházi Stout egy kávés brownie-val? Sajtkrémes-batátás csirkemell altbierrel? Köszönöm, jöhet mind!

Ára: 5500 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Két Lecsó, 6720 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 5.

 

2018. március 23. – Yeast Side sörvacsora a Borbistroban!

Miért éppen Baja maradna ki a sörgasztro programokból? Így gondolta ezt a Yeast Side is, aki Szeged után a tésztás halászlé fővárosát is meglátogatja, ahol egy sörvacsora mellett mutatja be 4 főzetét. A fogás pedig ezúttal a bajor-magyar hagyományokhoz nyúlik vissza, amihez éppen jól fog csúszni egy pils.

Ára: 9900 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: BORBISTRO, 6500 Baja, Szentháromság tér 4.

 

2018. március 23-30. – Hopfanatic Brewery Sörcsap Foglalás

Hopfanatic osztódik. Ez nem kérdés, ez tény. Hiszen nem elégszenek meg egy pesti bemutatóval, a premier élményét elviszik a Teddy Beerbe is. Folyjék hát az ország több csapjáról az új zabos IPA!

Helyszín: Teddy Beer Szentendre, 2000 Szentendre, Péter Pál u. 2/B.

 

2018. március 24. – Rothbeer Sörvacsora

Roth Zoli nem tud egy helyben maradni és ezért mi nagyon hálásak vagyunk neki. Hát még Gödöllő sörértő közönsége, hiszen most oda látogat 9 sörével egyetemben. De a helyi erők sem bújnak ki a vendéglátás feladata alól: ők ugyanis az éhhalál rémétől mentik meg a kóstolókat a sörökhöz komponált, 4 fogásos vacsora formájában.

Ára: 11.000 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Yellow Pub, 2100 Gödöllő, Dózsa György u. 64.

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel