Main Area

Programajánló - 2018. március 26-április 1

Bár a múlt hetihez hasonló, új máj beszerzésével fenyegető programtömeg kicsit csillapodott, azért a húsvét célegyenese is tartogat pár erős programot. Csütörtökön például egy 5 felé osztódás erősen ajánlott!

Budapest

2018. március 28. – Red és Gold Viking sörpremier

Emlékszem, mikor először találkoztam a Red Vikinggel. Éppen a Duna parton ültem, jó társaságban és a nyári 50 fokban, amikor a parti büféből kikértem egy furcsa címkés kis üveget. Akkor és ott az a hűtött vörös az üdítő jellegével, mégis határozott ízével iszonyatosan betalált. Sajnos a vörös vikinges címkét azóta sem láttam, egészen mostanáig. Most ugyanis a MONYO és a Bogdán testvérek megint elhozzák nekünk üdítő kraft sörüket, ami még mindig hiánycikk a sörös világban. Ráadásul a vörös tesóhoz ez alkalommal egy arany is csatlakozik még letisztultabb ízvilággal. Korsót kérni ér, sőt, ajánlott!

Időpont: 18:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 28. – Hara'Punk - Punk Juice IPA sörpremier

A hazai (Hara')Punk sörfőzde elég régóta nem hallatott magáról, most viszont visszatér egy masszív IPA-val, méghozzá a déli irányból. A divattól eltérően ugyanis a Punk Juice nem amerikai, hanem ausztrál (konkrétan Vic Secret és Galaxy) komlókkal van teleküldve. Barackos-sárgadinnyés-maracujás ízözönre felkészülni!

Időpont: 18:00

Helyszín: Edison Bar & Ink, 1066 Budapest, Jókai u. 23.

 

2018. március 28-31. – Újra Hopfanatic csapfoglalás a Beerpointban!

Múlt héten lemaradtál a Hopfanatic folyékony zabsütiéről, az Oatcake Juice-ról? Tankönyvi definíció szerint ezt hívják úgy, hogy öreg hiba. Még szerencse, hogy Kiss Tamás főzdéje a héten a Beerpoint csapjait is elfoglalja 8 sörével, és a nagy klasszikusok mellett felpakol pár hordót az új jövevényekből is.

Helyszín: Beer Point Budapest,1073 Budapest, Erzsébet Krt. 30.

 

2018. március 29. – Nitro Pale Ale Night × Neked csak Dezső × 20 csap!

Mielőtt bárki elírást kiáltana, tényleg nem a stoutot betűzzük ilyen furcsán, pale ale-nek. A Dezsőben tényleg a melegebb időszak (khm, remélem az időjárás veszi az utalást) világos sörei kerülnek nitrogénes csapra. 20 krémes, gyümölcsös ale-lel kanyarodunk rá a húsvétra!

Időpont: 19:00

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 29. – Mad Scientist - Málna Raspberry Milkshake Pale Ale premiere

Már megszoktuk, hogy a Mad nem aprózza el a dolgokat, ha új sörről van szó, de ez a premier még az ő mércéjükkel is különleges lesz. Egy nagyon édes sör érkezik ugyanis, és most nem csak a málnás-tejturmixos jellegre utalok. Málna ugyanis, akitől a sör a nevét (és arculatát) kölcsönözte, Szilágyi Tamás kislánya, ráadásul a róla készült rajzot Málna anyukája készítette a címkére. Én már emiatt a családi összetartás miatt imádom az új főzetet, de aki szkeptikus, a Laborban csütörtökön ingyen is megkóstolhatja az 1. hordó erejéig.

Időpont: 19:00

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

 

2018. március 29. – Reczer Ser – Collabrew Series: #2 - Rye Hard sörbemutató

Mindenki máshogy érzékeli az idő múlását: van, aki naptárat nézeget (uncsi), van, aki az ősz hajszálak számából jön rá, hogy elszállt még egy hónap (sajnos tényleg) és van, aki akkor döbben rá, hogy milyen rég itta először a Dark Weathert, mikor közeleg a 2. Reczer Collabrew premier (én). Gábor ezúttal armandóval szövetkezett, hogy elhozzanak még valami olyasmit, ami eddig nem volt egy laza 8 %-os Imperial Criminal Roggenbier képében. Fogadni mernék, hogy ilyet még nem ittál! (Ugyanitt várom a téteket arra, lesz-e filmes utalás a 3. Collabrew nevében is)

Időpont: 19:00

Helyszín: Hopaholic - in hop we trust, 1072 Budapest, Akácfa u. 38.

 

2018. március 29. – Sörvacsora a Halkakasban

Aki még nem hallott a Halkakas halbisztróról, annak a névről maximum csak a Picasso kalandjai betétdala ugrik be, aki viszont már járt a Dohány utcai helyen, az tudja, mire számíthat: szimpatikus világlátás, magyar alapanyagok és friss, újszerűen elkészített hal. Na meg persze Horizont sör, mert a folyami halak húsához kraft sört inni közel sem ördögtől való, sőt jól párosítva verhetetlen. Nem hiszitek? Járjatok utána 5 fogásban!

Ára: 11500 Ft

Időpont: 19:00

Helyszín: Halkakas halbisztró, 1074 Budapest, Dohány u. 36.

 

2018. április 1. – Krak’n Roll Craft Beer Music Show

A gőz lustán szállt fel egy rosszul illesztett rézcső oldalán. A Saloonban lüktetett a Blues. Vasárnap este volt, április 1. Éppen akkor hozták ki a harmadik fogásomat, sörök tekintetében pedig már 3 pohár legurult az 5-ből. A zene lágy ölelésében egy somelier tartott előadást arról, mi az a negyedik ital, amit éppen elém tettek. Jó előadó, meg sem kellett erőltetnem magam, hogy ebben a nyugodt mámorban is rá figyeljek. Felnéztem a plafonra: onnan egy fémkráken nézett velem farkasszemet. Ma nem támad, gondoltam. Ma nyugalom van. Mindenütt.

Ára: 7500 Ft (snackkel 9000 Ft, 3 fogásos vacsorával 13500 Ft)

Időpont: 19:00

Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József krt. 31/A

Vidék

2018. március 29. – Sörkóstoló a Vaskakas Sörfőzdében!

Amíg a tyúkok a húsvéti tojásokat tojják, a Vaskakas sem rest, ő sörözni hívja főzdéjébe a lelkes (torok)locsolkodókat.

Ára: 3000 Ft

Időpont: 18:00

Helyszín: Vaskakas Sörfőzde, 9081 Győrújbarát, László u. 91.

 

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel