Main Area

Programajánló - 2018. március 5-11

Itt a tavasz, olvad a hó, nyílnak a premier sörök. Meg a virágok, bár ez utóbbi kevésbé érdekes.

Budapest

 

2018. március 6. – Brew Your Mind CAN Release - márc. 6. 

A Brew Your Mind megint kitelepül a Dezsőbe, frissen dobozolt sörökkel felszerelve. Aki esetleg lemaradt a Money Cannon premierjéről, itt pótolhatja, de a Bright Liest is be lehet szerezni hazavihető formátumban. Csak hogy meglegyen a heti betevő komló adag.

Időpont: 17:00 

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 7. – Old Hops Are Never On Strike sörbemutató 

Az eddigi Radical sörök sem sikerültek visszafogottan, elég csak az eddig személyes kedvencemnek számító földimogyorós Beard…-re gondolni, de a MONYO és az Uradalmi által jegyzett új sör egy igazi kísérlet lesz. Az megvan, hogy Bácspetrőcön nő egy igazi elfeledett, régi magyar komlófajta, a Bácskai? Nem? Nem vagy egyedül. Megkockáztatom, hogy jó ideje senki nem kóstolt egy igazi jó főzetet ebből a hazai fajtából, IPA pedig még kisebb eséllyel készült belőle valaha is. No ezt a hiányosságot pótolja a Radical új, hungarikumnak is beillő tagja.

Időpont: 19:00 

Helyszín: Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro, 1088 Budapest, Rákóczi u. 29.

 

2018. március 7-11. – Fehér Nyúl x Beer Point: Csapfoglalás és Játék! 

Gondolkoztatok már rajta, milyen nemes teljesítmény egy főzde minden, a helyen csapolt sörét végig kóstolni? Igazán adhatna érte valaki egy díjat. No, a Fehér Nyúl (sosem nyugvó) csapata is így gondolja és a hét folyamán lesz olyan jó fej, hogy nem csak a teljes, 8 sörös kóstolóadagért jutalmaz meg, de a „féltávnál”, 5 adag sör után is beenged kis hazájába egy sörfőzde túrára. Persze a legkitartóbbakat azért sörrel is megajándékozza. Kitartani pedig még sosem volt ilyen könnyű, hisz csapra kerül itt a friss kávés stout, a málnás black IPA és egy vadonatúj, meglepetés sör is. 

Helyszín: Beer Point Budapest, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 30. 

  

2018. március 7. – Hopfanatic Classic Nights At Léhűtő 

A klasszikusok sosem mennek ki a divatból, de néha 1-1 szerzeményt érdemes új hangszerelésben is kipróbálni. Ez a filozófia ihlette a Classic Nightot, ahol a Hopfanatic megszokott főzetei mellett bemutatkozik a régi-új Alulu, ami a korszellemtől hajtva egy kókuszos New England IPA lett. Külön érdekesség, hogy a kókusz reszelék és tej formájában is az italhoz került, így biztos a karibi hatás. 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Léhűtő - Kézműves Söröző/Tapas Bár, 1076 Budapest. Holló u. 12-14 . 

  

2018. március 8. – West Coast Samurai bemutató 

A múlt héten volt szerencsém belekortyolni a Mad Scientist egy „premier előtti” sörébe is, ami egy üdítő jellegű, citrás-yuzus west coast IPA volt. Első kézből mondhatom hát, hogy csütörtökön a Laborban mindenkinek kellemes élményben lehet része. Citrus bomba a kicsike, főleg úgy, hogy a gyümölcs nagyon szépen alátámasztja a komló ízét. De nem lövök le több poént, tessék a csaphoz járulni a lombikokért! 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Labor, 1075 Budapest, Kazinczy utca 14. 

  

2018. március 8. – Pilot Series #7 - Coconut Stout 

Még ki sem kopott a számból a legutóbbi tripla IPA íze, a Horizont már is új bemutatóval készül. Mielőtt a sörfőzőket megvádolnák, hogy a szőkéket jobban preferálja a barnáknál, a Horizont megelőző csapást indít a sörcsapoknál és kihozza a Pilot széria második barna sörét, méghozzá kókusszal ízesítve. Folyékony Bounty? Én már most kérek egy korsóval! 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Bölcső Bar & Food, 1111 Budapest, Lágymányosi u. 19.

 

Vidék 

 

2018. március 8. – Sörkóstoló a Vaskakas Sörfőzdében!

Akit eddig a hideg tartott vissza a Győr melletti főzde meglátogatásától, annak van egy jó hírem: A hőmérő kezd pozitív számokat mutatni, ráadásul a Vaskakas újra megnyitja kapuit. 

Ára: 3000 Ft 

Időpont: 18:00 

Helyszín: Vaskakas Sörfőzde, 9081 Győrújbarát, László u. 91. 

  

2018. március 9. – Rothbeer Főzdebemutató 

Roth Zoltán, a hónap sörfőzője, vasár- és ünnepnapi jedi és a jelek szerint a vidéki városok hőse is, hisz nem rest végigjárni kis országunk nagyobb városait. Most a szolnoki Malátába vetődött el, ahol egy 9 tételes sörkóstolót vezényel le és mesél végig. Persze nem csak ő szorgoskodik, hiszen a kóstolóhoz vacsora is jár, viszont nem árt előre helyet foglalni, ha nem akarunk lemaradni a bőséges programról. 

Ára: 4250 Ft

Időpont: 19:00 

Helyszín: Maláta Sörkert, 5000 Szolnok, Szapáry u. 17.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel