Main Area

Programajánló - 2018. november 26-december 2

Már megszokhattuk, hogy minden héten van valami nagy durranás a programok között, de a héten szimplán csak lesz egy csomó ígéretes esemény, de egyiket sem tudom kiemelni. A szokásos kettészakadás tipikus esete áll fenn!

2018. november 27. – First Craft Beer sörkóstoló

Sörkóstolót tartanak a FIRST sörarcai, ahol olyan catchy témák lesznek, hogy mi a különbség az üveges és a dobozos között, meg hogy mitől gyümölcsös egy sör. Nyilván mindezt sört kóstolgatva.

Beugró: 1500 Ft/fő

Időpont: 19:00

Helyszín: Steamhouse Cafe, 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.

2018. november 28. – Horizont Spotlight

Minden hétre jut valami Horizont mostanság. Most éppen a KEG csapjait veszik be a nemrég bemutatott nagyágyúkkal (Rice Rice Baby, Night Shift) és jópár kedvenccel (Hazy Queen, Pilot #13, Rush for More)

Időpont: 18:00

Helyszín: KEG Sörművház, 1114 Budapest, Orlay utca 1.

2018. november 28 – december 2. – A Gravity Brewing bemutatja: Prototype – Coffee Stout (Colombia)

A Gravíty Brewing is lassan hetente dob valamit a csapra a bázisának tűnő Holló és Rókában. Ezúttal sem kevésbe extra sört csapolnak a poharakba, ugyanis egy kolumbiai kávéval megextrázott stoutot lehet majd kóstolni.

Időpont: 18:00

Helyszín: Holló és Róka, 1092 Budapest, Ráday utca 23.

2018. november 28. – Mit tud a malátám? Laza előadás a sör lelkéről, sörrel a kézben.

Mindig is volt egy olyan perverziód, hogy mindent tudni akartál a malátáról? Most kielégítheted a kíváncsiságodat, hiszen az Ogre Bácsiban most szerdán Fogarasi Attila fog regélni ezekről.

Időpont: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

2018. november 28. – Reczer Ser - Collabrew Series #9 - Random 8

A Collabrew Series elérte a 9-es számot! A kilencedik sör a sorozatban nem kevesebb, mint 8 féle komlóval készült, ezért sejthetően nem egy lagerről van szó, az úgyis olyan snassz. Ez biza egy 80 IBU-s dupla IPA lett. Maradhat?

Időpont: 19:00

Helyszín: Kandalló Pub, 1073 Budapest, Kertész utca 33.

2018. november 28 – december 6. – MONYO sörpremier és csapfoglalás a Beer Pointban

MONYO-éknál sem szaroznak, ha kísérleti sörsorozatról van szó, hiszen miközben belecsaptak a Hungarian Terroir sorozatba a Kékfrankossal és a Syrah-val, közben folytatják a Radical Series sorozatot is. A névadás még mindig makulátlan, a The Bounty Hunter Killed My Baby Coconut nevű sört fogják bemutatni, ami egy milk stout kókusszal és vanílliával főzve. ha esetleg nem jönne be, akkor se csüggedjetek, mert egyben csapfoglalás is lesz, úgyhogy még 10 sörük lesz csapon. Ráadásként lesz MONYO Burger is, csak nektek, csak most, a Sour Rise-ból készült chilis-maracujás szósszal.

Időpont: 19:00

Helyszín: Beer Point, 1073 Budapest, Erzsébet körút 30.

2018. november 29 – december 1. – II. Országos FIRST Csapfoglalás és Sörpremier

Nem bírnak megülni a seggükön a srácok, úgyhogy megint egy nagyszabású csapfoglalás/sörpremierbe fognak! Lesz ugyanis két új sörük: Imperial Mustache (dupla IPA) és Space Jam (NE IPA). A produkcióból befolyt összeg egy részét ráadásként felajánlják a Rex Kutyaotthonnak.

A résztvevő helyek listáját nézzétek meg az eseményben!

2018. november 29. – The WILD BEER co Tap Takeover

Éppenhogy csak megnyitott a BrewDog, de már nyomatják is az első csapfoglalást. Egyenesen az angol Somerset vidékéről érkezik ugyanis a The Wild Beer Co. Az alábbi sörökre lehet számítani a csapokon, ameddig a készlet tart!

Csaplista:

Bruty and the Yeast - brut IPA
Millionaire - dry stout
Pogo - passion fruit + orange + guava pale ale
Nebula - NE IPA
Beyond Modus V - sour flanders red ale

Időpont: 19:00

Helyszín: BrewDog Budapest, 1061 Budapest, Anker köz 1-3.

2018. november 30. – Intergalactic Hopfanatic Siege

Év végén előveszik a féltett kincseket Kiss Tomiék és elviszik a Hopaholicba, hogy megosszák mindenkivel is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 30 literes Generosa, mellett még csapra vágják a Tsunamit és a felturbózott Nohoplimit-et is. Mivel már rég lehetett a Hopfanatic-Kiss Tomi féle chilis babot, így abból is lesz egy kondérral, csak, hogy biztos legyen a tuti.

Időpont: 18:00

Helyszín: Hopaholic, 1072 Budapest, Akácfa utca 38.

2018. november 30. – Őszi szél sört áraszt: Fehér Nyúl Liezon premier

Szamaordnis hordóban érlelt Liezon lesz a menü a Fehér Nyúl happeningjén, ahol a Barley Wine-juk és a bor szerelemgyerekét lehet megkóstolni.

Időpont: 18:00

Helyszín: Fehér Nyúl Brewery, 1095 Budapest, Soroksári út 110.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel