Main Area

Programajánló – 2019. április 15-21

Fel kell kötni a gatyát a héten, mert csütörtökre akkora banzájt csináltak a sörösök, hogy még szerencse, hogy másnap nem kell menni dolgozni!

Kicsit alakítottunk a heti programajánló koncepcióján, mert iszonyatosan sok meló volt összeszedni minden eseményt, még azokat is, amik semmi különlegeset nem ajánlottak, csak egy túlárazott sörvacsorát vagy sörkóstolást. Vagy éppenséggel csak átírtak pár szót az eseményben és azt leszámítva minden ugyanaz volt, mint egy korábbinál, még az elírások is. Mostantól csak és kizárólag olyan eseményeket fogunk a programajánlóba tenni, amiket jó szívvel tudunk ajánlani, minket is érdekelne. Ha esetleg nem került be valamelyik program a válogatásba, akkor érdemes szólni nekünk a [email protected] címen, mert ha 1 nappal előtte hozzák létre, akkor elég esélyes, hogy alapból is ki fog maradni.

2019. április 17. – A 2019-es kisüzemi sörverseny tapasztalatai

Múlt hétvégén tartották meg a KSE éves sörversenyét és az eredményekről fognak lamentálni most szerdán az Ogre Bácsiban.

Kezdés: 19:00

Helyszínek: Ogre Bácsi

2019. április 17. – 4+0,5 Hara'Punk csapfoglalás a Keg Sörművházban

A Hara’Punk-ok nem sűrűn tartanak eseményeket, nincsen minden héten új sörük, amolyan csendes pusztítók. Most viszont lemennek a KEG-be és jól lefoglalnak 4,5 csapot a söreikkel. Én egytől egyig mindet nagyon bírom, úgyhogy érdemes lesz lenézni, mert nem sűrűn kerülnek csapra. Másrészt meg aki még nem kóstolta az itt rápróbálhat a Mad Scientist kollabjukra, a Salt Cake Cityre!

Kezdés: 19:00

Helyszín: KEG Sörművház

2019. április 18. – FIRST X 42 Coffee presents: Fake Coffee breakfast stout bemutató

Lassan már a FIRST is felveszi azt a tempót, amit a MONYOHorizont vagy egy időben a Mad Scientist diktált. „Minden héten sörpremier” mentalitással jón a következő sörük, ami egy breakfast stout lesz. A Fake Coffee egy 8%-os kávés stout lesz, ami bár stout, de kicsit mégsem. A breakfast stout nem az a fajta, ami olyan masszív ízélményt ad, hogy aztán nyelni is alig tudsz, hanem a stílushoz képest jóval könnyedebben fogyasztható végeredményt ad.

Kezdés: 18:00

Helyszín: Smúz – virágneked.hu

2019. április 18. – Lehet élni sör nélkül – de minek?

Nem tudom ezen kell-e bármit is magyarázni? Gyakorlatilag az Ars Poeticánk! Nem feltétlenül hardcore sörös eseménynek minősül a program, inkább amolyan nagyközönségnek szóló „Sörvilág 101” jellegű mainstream eseményre kell számítani, amit a Beercase csapata tart majd.

Kezdés: 18:00

Helyszín: Neked csak Dezső

2019. április 18. – Jack The Triple - A tripla IPA újra támad!

Elérkeztünk a hét fénypontjához! Szerintem a név mindent elmond magáról a sörről, szét fog kaszabolni mindenkit (de legalábbis az ízlelőbimbókat). 10%-os tripla (!!!) IPA-ról van szó, úgyhogy senki se számítson arra, hogy ezt élve megússza. A névválasztásért pedig jár a nagy pacsi. (aki nem értené a poént: Hasfelmetsző Jack angolul Jack the Ripper néven futott és hát valószínűleg hasonló mészárlást fog csinálni ez a sör is, mint a rettegett gyilkos london utcáin)

Kezdés: 19:00

Helyszín: Hopaholic

2019. április 18. – Tempest Tap Takeover

Bár a BrewDog a legismertebb skót sörfőzde, de a Tempest nem kutya. A 2010-ben alapított főzde az ivósöröktől kezdve a vad főzetekig mindent kínál az ízlelőbimbóknak, amikből most egy kis kóstolót kaphatunk a csapfoglalás keretein belül.

Csaplista:

Table Guy NEPA 3.2% Session NEIPA

The Pale Armadillo 3.8% Session IPA

Drop Kick Me Jesus 5.2% Sour Pale Ale

Mexicake 11% Spiced Imperial Stout

Old Parochial 11.5% Speyside Barrel Aged Imperial Scotch Ale

Kezdés: 19:00

Helyszín: BrewDog Budapest

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel