Main Area

Programajánló – 2019. február 25-március 3

Amennyire kihalt volt a múlt hét sörprogram tekintetében annyira van óriási dömping ezen a héten. Azt se tudjuk honnan szerezzünk egy eliható májat a hétre!

Kicsit alakítottunk a heti programajánló koncepcióján, mert iszonyatosan sok meló volt összeszedni minden eseményt, még azokat is, amik semmi különlegeset nem ajánlottak, csak egy túlárazott sörvacsorát vagy sörkóstolást. Vagy éppenséggel csak átírtak pár szót az eseményben és azt leszámítva minden ugyanaz volt, mint egy korábbinál, még az elírások is. Mostantól csak és kizárólag olyan eseményeket fogunk a programajánlóba tenni, amiket jó szívvel tudunk ajánlani, minket is érdekelne. Ha esetleg nem került be valamelyik program a válogatásba, akkor érdemes szólni nekünk, mert ha 1 nappal előtte hozzák létre, akkor elég esélyes, hogy alapból is ki fog maradni.

2019. február 26. – Falkon: cseh csoda a KEG-ben

Mondhatnánk azt is, hogy a cseh sas leszállt! Ugyanis a KEG-be érkezik a Pivo Falkon sörfőzde a portékájával, hogy elnyerje a magyar májakat.

Csaplista:

Botanic Gose (4,2%): A Sourberry sorozat 5. eleme, egy gyümölcs nélküli savanyú sör, borókával, friss mentával és rozmaringgal.

Idiot (6,2%): Amerikai IPA, Magnum, Chinook, Centennial és Mosaic komlókkal.

Urban Coffee IPA (6,2%): kávés amerikai IPA, a prágai Respekt Coffee kávépörkölő céggel kollabos sör. Etióp Negele Gorbitu kávéval készült.

American Strong Ale (8,2%) Egy nagy sikerű recept 2018 év végi ráncfelvarrott változata, még komolyabb malátákkal és komlókkal.

Kiss Please (8,9%): Vanilla rum strong dark ale a legízgazdagabb madagaszkári vaníliát hetekig áztatták guatemalai rumban, mielőtt a sörhöz adagolták volna.

Kezdés: 18:00

Helyszín: KEG Sörművház, 1114 Budapest, Orlay utca 1.

2019. február 26. – MONYO x North Collab Premier

MONYO nem nagyon fogja vissza magát se új sörök tekintetében, se pedig kollaboránskodásban. A North Brewing Co.-val közösen kifőzött sörüknek, a Where is Seb?-nek lesz most kedden a premierje, ami a nem kicsi NE IPA tábort fogja erősíteni. Aztat mondják, hogy még sohasenem raktak ennyi komlót egyik sörükbe sem a MONYO-sok, úgyhogy erre készítsétek az ízlelőbimbókat.

Kezdés: 19:00

Helyszín: MONYO Tap House, 1091 Budapest, Kálvin tér 7.

2019. február 27. – A nagy craft-sör balhé

Pár embernél kicsit kezd kiakadni a craft-hipszter mérő és ezt nem magukban, egy sör mellett mormolgatják csak, hanem írásos formában tárják a világ elé. Tökéletes téma a soron következő Ogre Bácsi Söregyetem workshophoz, hogy szembesítik a szerzőket a hardcore sörhipszterekkel. Az este végére mindenki elmondja majd, van-e értelme heti rendszerességgel sörbemutatót tartani, ha éppen csak egy apróságot módosítottak valamelyik sörön vagy éppenséggel, hogy a teljesen elborult söröket csinál valaki. Let’s get ready to rumble!!!

Kezdés: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

2019. február 28. – zip's séf sör premier - Telepi Nevelés (Miskolc)

Zip’s egy új sörsorozatot indít, ami már megint egy közösködés eredményeként született. Most éppenséggel a séfeket rendelik az üstök mellé, de ezúttal egy sört kell kifőzniük, nem pedig valami tányérra valót! Összesen 7 sör készül majd a hazai gasztronómia neves képviselőivel közreműködve. Az első sört házon belül rakták össze Pataky Péterrel és Telepi nevelés néven futtatják majd. Ez egy American Pale Ale és egy búzasör ritka keveréke, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid sör. A tiszalöki jelző Pataky Peti és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló közös származási helyére utal. A budapesti premier március 4-én lesz majd a KEG-ben.

Kezdés: 19:00

Helyszín: zip’s brewhouse, 3526 Miskolc, Arany János tér 1.

2019. február 28. – Salt Cake City első csapolás | Beer Point Budapest 02/28

A Beer Point is a kezébe vette a csapon lévő sörök sorsát, mert náluk kerül először csapra a Mad Scientist és a Hara’Punkok közösen főzött, elég elborult söre. A Salt Cake City egy sós-karamellás imperial brown ale lett! Tessék kipróbálni, kíváncsiak vagyunk mi is.

Kezdés: 19:00

Helyszín: Beer Point, 1073 Budapest, Erzsébet körút 30.

2019. március 1. – Sörpremier! Vaskakas - Unique Line - Pannonhalmi Charlatan

Nemrégiben írtuk meg, hogy a Vaskakas sem tétlenkedik és megcsinálja a saját kísérleti szériáját, amit rögtön már a korsókba is tesz, hogy ne kelljen sokat agyalni rajta milyen is lehet. A szőlővel megbolondított belga dubbelük esett legelőször a kísérletezés áldozatául és Pannonhalmi Charlatan néven lehet majd keresni. Hamarosan mi is feláldozzuk magunkat és megkóstoljuk, hogy sikerült! Addig is egészen Győrig kell menni, ha szeretnétek ránézni milyen lett.

Kezdés: 19:00

Helyszín: Lima Pub & Hostel, 3021 Győr, Arany János tér 13.

2019. március 2. – DiszKóvágás - Cupákos X FIRST Craft Beer

Még éppen csak, hogy előbújt a napocska, de a FIRST-nél már rögtön malackodni akarnak. A Cupákost elhívták sörözni és ha már úgyis ott vannak, akkor magukkal hozzák a kaját is, hogy senki ne maradjon éhen. Főzőcskézés, sörözgetés, dínom-dánom és ha már úgyis összegyűlik a nép, akkor lesz egy sörpremier is! Van már programod szombatra? Mostmár van!

Kezdés: 12:00

Helyszín: FIRST Taproom, 1044 Budapest, Váci út 83.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel