Main Area

Programajánló – 2019. február 4-10

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik sör szempontból ez a hét, hiszen egy talicska új sört mutatnak be és ráadásul olyan sörfőzdék, akikről nem sokat hallani többnyire pedig nem ma kezdték az ipart. Plusz megint beveszi ka BrewDogot az angolok.

Kicsit alakítottunk a heti programajánló koncepcióján, mert iszonyatosan sok meló volt összeszedni minden eseményt, még azokat is, amik semmi különlegeset nem ajánlottak, csak egy túlárazott sörvacsorát vagy sörkóstolást. Vagy éppenséggel csak átírtak pár szót az eseményben és azt leszámítva minden ugyanaz volt, mint egy korábbinál, még az elírások is. Mostantól csak és kizárólag olyan eseményeket fogunk a programajánlóba tenni, amiket jó szívvel tudunk ajánlani, minket is érdekelne. Ha esetleg nem került be valamelyik program a válogatásba, akkor érdemes szólni nekünk, mert ha 1 nappal előtte hozzák létre, akkor elég esélyes, hogy alapból is ki fog maradni.

2019. február 5. – Négyszeres Sörpremier a HEDON-ban

A Hedon nem az a sörfőzde, akiről minden héten lehet valamit hallani, de az elmúlt hónapokban magukhoz képest meglepően sokat mozgolódtak. Decemberben jöttek ki a Chessie-vel, ami egy NE IPA és nemrégiben az IPA Coladaval, ami egy ananászos IPA. Úgy tűnik, hogy náluk is evés közben jön meg az étvágy, hiszen most kedden egyszerre 4 sört fognak bemutatni a budapesti Taproomban!

Az új sörök:

-          Vertigo (india pale lager) – ez csak félig új, már volt korábban

-          Szergej (russian imperial stout)

-          Aunt Mary (sour cherry IPA)

-          Uncle John (milkshake IPA)

Kezdés: 18:00

Helyszín: Hedon Taproom, 1051 Budapest, Sas utca 25.

2019. február 6-9. – A Gravity Brewing bemutatja: Prototype - Session IPA (Citra)

A Gravity Brewing most rátért a kicsit könnyedebb vonalra, hiszen eddig majdnem mindig valami masszív, ütős sört csináltak. Ezúttal viszont a Session IPA kerül terítékre. A legelső Session IPA-ban a Citra komlót szerették volna rivaldafénybe helyezni. A Session IPA (Citra) prototípus egy igazi aromabomba lesz, tele trópusi gyümölcsös ízekkel, ami ennek a fajtának az ismertetőjegye. Az illatban csonthéjas gyümölcsök tűnnek fel, amelyek mangós és ananászos ízvilágban teljesednek ki egy kellemes, friss utóízzel.

Kezdés: 18:00

Helyszín: Holló és Róka, 1092 Budapest, Ráday utca 23.

2019. február 7. – Hopfanatic Csapfoglalás A KEGben

A Hopfanatic egy régi nagy kedvenc sörfőzdém, talán Kiss Tomi Nohoplimit söre volt az első, aminél magával ragadott a komlók varázsa. Alapból is túl ritkán vannak csapon a söreik, főleg ilyen erős felhozatallal. Nem csak a régi kedvenceket hozzák el, hanem rögtön oda is vernek, mivel 3 teljesen új sört is hoznak, illetve a korábbi 12-es is egy új recepttel lett lefőzve! Ránézésre egyébként a Bazinga! egy kötelező darab lesz!

Csaplista:

-          12 - 5.5% New England Milkshake IPA (új recept)

-          Bazinga! - 8% New Zealand Double New England IPA

-          Irish Breakfast - 4.5% Irish Dry Stout Nitro

-          Juicy Hops Series AMARILLO - 6% Single Hopped Juicy IPA

-          Nohoplimit - 8.5% Double IPA

-          White Hops - 6% Hoppy Bavarian Wheat

-          A.P.A. - 4.5% American Pale Ale

-          White Noise - 6% Wheat IPA

-          Oatcake Juice - 6% Oatmeal IPA

Kezdés: 18:00

Helyszín: KEG Sörművház, 1114 Budapest, Orlay utca 1.

2019. február 7. – Magic Rock Tap Takeover

Már megint egy angol brigád veszi be a budapesti BrewDog csapjait, mégpedig egy olyan angol főzde, akik a BPBW-n talán a leggyorsabban töltöttek ki mindent a korsókba! 

Csaplista:

- BA De Molé 10% Bourbon Barral Aged Mexican Mole Imperial Stout w/ De Molen
- Common Grounds 5,4% Triple Coffee Porter
- Fantasma 6,5% Gluten Free Ipa
- High Wire Grapefruit 5,5% Grapefruit Pale Ale
- Salty Kiss 4,1% Gooseberry Gose

Kezdés: 19:00

Helyszín: BrewDog Budapest, 1061, Budapest, Anker köz 1-3.

2019. február 7. – SörREBOR No.2 - bemutatkozik a MÁD és a Furmint Február

A miskolci brigádnak láthatóan bejött az első kicsit hibrid sör-bor gasztróeseménye, hiszen most csütörtökön már a második felvonást tartják. Lehet sör+étel vagy bor+étel párosítások közül válogatni, de akár váltogatni is azokat. Izgi mi?

Kezdés: 19:00

Helyszín: Zip’s Brewhouse, 3526 Miskolc, Arany János tér 1.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel