Main Area

Programajánló – 2019. január 21-27

Az idei első programajánló leginkább a nemzetköziség jegyében telik majd, hiszen lesz nemzetközi sörkonferencia és jönnek Budapestre külföldi főzdék csapokat foglalni.

Kicsit alakítottunk a heti programajánló koncepcióján, mert iszonyatosan sok meló volt összeszedni minden eseményt, még azokat is, amik semmi különlegeset nem ajánlottak, csak egy túlárazott sörvacsorát vagy sörkóstolást. Vagy éppenséggel csak átírtak pár szót az eseményben és azt leszámítva minden ugyanaz volt, mint egy korábbinál, még az elírások is... Mostantól csak és kizárólag olyan eseményeket fogunk a programajánlóba tenni, amiket jó szívvel tudunk ajánlani, minket is érdekelne. Ha esetleg nem került be valamelyik program a válogatásba, akkor érdemes szólni nekünk, de ha 1 nappal előtte hozzák létre, akkor elég esélyes, hogy alapból is ki fog maradni (ha 2 nappal előtte, akkor is). Minden hétfőn rakjuk össze a programok listáját, ha valamit szeretnétek viszontlátni benne, akkor sikítsatok és küldjetek egy linket az eseményhez. Pacsi!

2019. január 21-27. - A Hét sörfőzdéje: UGAR Brewery

Újra lestartolt a hét sörfőzdéje promónk, aminek a keretében bemutatunk egy hazai sörfőzdét és annak 6 sörét! Ezen a héten az UGAR Brewery van soron és természetesen nyerhettek is sört!

 

2019. január 23-26. – A Gravity Brewing bemutatja: Prototype – Imperial Stout

A Gravity Brewing nem váratta sokat a sörös népet és már januárban kidurrant egy új sört, ami a mostani cidrihez tökéletesen illeszkedik. Mégpedig azért, mert egy 10%-os imperial stout. És hogy tuti ne fázzunk még megküldik egy kis rummal is.

Időpont: 18:00

Helyszín: Holló és Róka, 1092 Budapest, Ráday utca 23.

2019. január 24-25. – Central European Brewers Conference (CEBC) 2019

Egy full sörszakmai eseményre lehet kilátogatni a héten, ugyanis a Közép-európai sörfőzők konferenciája már második alkalommal kerül megrendezésre most csütörtökön Budapesten. A tavalyi láthatóan sikeres volt, mert idén újra lehet izomból szakmázni a sörfőzésről és minden sörrel kapcsolatos témáról. A hivatalos FB esemény nem nagyon hozza meg az ember kedvét, konkrétan semmi konkrétum nincs benne. Az esemény weboldala egy kicsit már informatívabb, bár ez tényleg inkább a sörfőzőknek szóló rendezvény. Mindenesetre, ha szeretnétek kilátogatni nosza!

Kedzés: 08:00

Helyszín: Tesla, 1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

2019. január 24. – Kapucinus-est a KEG Sörművházban

Kapucinus sörfőzde egy estére magáévá teszi a KEG csapjait és hoznak is egy újdonságot, ha már erre járnak. Elhozzák magukkal Mórest, aki egy milk stout formájában jelenik meg nekünk.

Csaplista:

 • Szeplőtelen világos láger 4,9%
 • Illuminátor világos hopláger 7,2%
 • Secundus bajor búzasör 5%
 • Kótyagos félbarna búzasör 6,5%
 • Nem vagyok én apáca meggyes barna láger 5,7%
 • Söröstyén veres láger 7,2%
 • 25th Golden Ale APA 4,5%
 • Móres Imperial milk stout

Időpont: 18:00

Helyszín: KEG Sörművház, 1114 Budapest, Orlay utca 1.

2019. január 24. – Meet The Brewer: EDGE Tap Takeover

BrewDog Budapest nem mondott nagyot azzal, hogy itt aztán lesznek csapfoglalásuk dögivel. Na már nem csak ilyen magyaros főzdék, hanem neves külföldi performanszok is. Nem is okozott eddig csalódást a felhozatal, mert a nyitása óta már nem az első külföldi főzde jön a csapokra vendégeskedni. Most éppen az Edge Brewing sörei lesznek csapon, mégpedig olyan módon, hogy rögtön premierekről is beszélhetünk. Nem csak itthon lesznek ezek premier sörök, hanem úgy amúgy az egész világot tekintve is először kerülnek csapra! Ha ez nem lenne elég, akkor egyébként még meg is lehet vitatni a söröket a tulajjal, mert hát ő kísérgeti a söröket hozzánk.

 • Trad Jazz (Bitter 5,6% collab w/ Fuller's) PREMIER!
 • Maya (Imperial Pilsner 8,2% collab w/ To Øl) PREMIER!
 • Coastal Fusion (NE IPA 6,9% collab w/ Wylie Brewery) PREMIER!
 • Barrel Aged Guava Sour (Berliner Weisse aged in oak barrels 5,6% - Mash2018)
 • Chocolate Mint Milk Stout (5,6%)

Időpont: 19:00

Helyszín: BrewDog Budapest, 1061 Budapest, Anker köz 1-3.

2019. január 25. – North Brewing Co. TTO + MTB

A Hopaholic sem akar ám kimaradni ezekből a multikulti csapfoglalásokból, úgyhogy fogták magukat és hoztak Londonból némi finomságot a csapokra. 5 sör kerül a csapokra és még háromféle lesz majd dobozban kapható/kóstolható. Extrán különleges, hogy mindegyik sör egy kollab eredménye lett. Ha ez még mindig nem lenne eléggé extra, akkor ráadásként itt lesz a sörfőzőmester és az alapító is, mivel január végén a MONYO-val fognak egy közös sört kifőzni, így rögtön nekiszegezhetitek a kérdéseiteket, ami a sör hatására megfogalmazódott bennetek.

Sörlista / csapon:

1. North Brewing Co. x Finback Double IPA (8% vol.)

2. North Brewing Co. - Giant Steps - Chocolate + Hazelnut Stout (7.4% vol.)

3. North Brewing Co. x Pig's Ears Beer Ltd - Beer + ART Series 2018 - 7-Fruit Gose (4.5% vol.)

4. North Brewing Co. - Kurious Oranj - American IPA (6% vol.)

5. North Brewing Co. - Counterpoint - Session IPA (3% vol.)

Can/doboz:

1. North Brewing Co - Full Fathom 5 - Coconut and Coffee Porter (6.5% vol.)

2. TBD

3. TBD

Időpont: 19:00

Helyszín: Hopaholic, 1072 Budapest, Akácfa utca 38.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel