Main Area

Programajánló – 2019. március 25-31

A héten péntekre koncentrálódik minden sörös esemény, de a MONYO boros sör összekóstolója abszolút kiemelkedik a tömegből.

Kicsit alakítottunk a heti programajánló koncepcióján, mert iszonyatosan sok meló volt összeszedni minden eseményt, még azokat is, amik semmi különlegeset nem ajánlottak, csak egy túlárazott sörvacsorát vagy sörkóstolást. Vagy éppenséggel csak átírtak pár szót az eseményben és azt leszámítva minden ugyanaz volt, mint egy korábbinál, még az elírások is. Mostantól csak és kizárólag olyan eseményeket fogunk a programajánlóba tenni, amiket jó szívvel tudunk ajánlani, minket is érdekelne. Ha esetleg nem került be valamelyik program a válogatásba, akkor érdemes szólni nekünk a [email protected] címen, mert ha 1 nappal előtte hozzák létre, akkor elég esélyes, hogy alapból is ki fog maradni.

2019. március 27. – Világszínvonalúak-e a magyar kézműves sörök?

Egyre több helyről halljuk, hogy nemzetközi versenyen díjat nyert egy magyar kisüzemi sör vagy hogy a főzdét meghívták egy külföldi, nívós sörfesztre vagy hasonló. Vajon ez azt jelenti, hogy a magyar sörök már világszínvonalúak? Erre a kérdésre keresik a választ három magyar sörfőzde képviselői a szerdai Ogre Bácsis szeánszon.

HA MÁR OTT VAGYTOK NE FELEJTSETEK EL SÖR-SAJT KOMBÓT KÓSTOLNI

Kezdés: 19:00

Helyszín: Ogre Bácsi

2019. március 29. – Hübris csapfüglaló

Hübris sörfőzdéről nem nagyon lehetett hallani már egy jó ideje, de most nagyon felébredtek, mert nem csak új sörökkel, hanem teljesen új arculattal is előrukkoltak. Olyannyira lendületbe jöttek, hogy rögtön egy több helyszínes csapfoglalást tartanak Budapesten. Mi a Dezsőt néztük ki magunknak, ahol ez lesz a csaplista:

Sür        pils | 5,1%

Stüt       stout | 4,1%

Büza      búza sör | 4%

APÜ       APA | 4,5%

ÜPA       IPA | 5,1%

ÜPA'2    IPA négyzet| 6,5%

Kezdés: 18:00

Helyszínek: Budapesten több helyszínen

2019. március 29. – Monyo Hungarian Terroir Series Kóstoló | All Together

A borral vagy boros hordóval megbolondított sörök egyre nagyobb divatjukat élik itthon, már több sörfőzde is kijött a saját kreálmányával. Azonban a MONYO csapata ezt egy új szintre emelte, ugyanis a Hungarian Terroir sorozattal egy egész limitált szériát szentelt a műfajnak. Mi sem természetesebb, hogy az összes eddigi művet összekóstoltatják a néppel és elkalauzolják az ízek kavalkádjában! Az már gyakorlatilag alap, hogy a sorozat utolsó tagja itt fog debütálni, Monyo X Bodrog Borműhely | Tokaji Furmint - Belgian Strong ale.

Kóstoló sor:

Aperitif von Fass

 Monyo X Pfneiszl | Villányi Spontan Syrah 2017      

 Monyo X Heumann | Soproni Blaufränkish RISt 2018

 Monyo X Gizella | Tokaji Spontan Hárslevelű 2018

 Monyo X Márkvárt | Szekszárdi Spontan Kadarka 2019  

 Monyo X Bodrog Borműhely | Tokaji Furmint Késői Szüret 2018

Beugró: 3350 Ft/fő

Kezdés: 18:30

Helyszín: MyWine Wine Bar & Shop

2019. március 29. – Morebeer Brewing csapfoglalása és Collab főzés ünneplése!

A holland KRAFT egyesület, a Morebeer nem csak szakmailag támogatja a kisüzemet Hollandiában, hanem gerillafőzdeként is tevékenykedik, most ráadásul a HopTop bandájával főznek ki közösen valamit. Az Eagle a Morebeer sörmárkája, és most a sas le is száll a KEG csapjaira, meg hát itt lesznek a közös főzés okán az illetékesek is, úgyhogy lehet majd örömködni velük.

Kezdés: 19:00

Helyszín: KEG Sörművház

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel