Main Area

Rendelj a forrástól - FIRST webshop

2019-et írunk és már nem számít újdonságnak, hogy a neten lehet sört rendelni. Mégis érthetetlen, hogy sok főzde nem adja meg ezt a lehetőséget. Az egyik hazai nagyágyú viszont nem tétovázott, megnyitott a FIRST webshop!

FIRST sörfőzde már pár éve a hazai sörpiac egyik meghatározó szereplője, nem csak a söreik minőségét illetően, hanem az előállított mennyiséget figyelembe véve is. Szépen fokozatosan építették fel a portfóliójukat, amik kezdetben még alapdarabokból álltak, azokkal viszont nem csak a sörboltok polcait lepték el, hanem az első teendőik között volt az is, hogy szupermarketekben és éjjel-nappalikban is lehessen kapni azokat. Ez elég ritka és hosszadalmas folyamat volt többbnyire a főzdéknek, nekik mégis ez volt a kezdőlépések egyike.

Teltek-múltak az évek és már nem csak alapfőzetekről beszélhetünk velük kapcsolatban, hanem előbújtak a kísérleti szériás darabok is az üstökből (small batch) és mindeközben nyitottak pár helyet is a belváros szívében (a FIRST Localról itt írtunk). Gyakorlatilag elkerülhetetlen volt, hogy a következő lépés ne a saját weshop nyitása legyen a következő lépésük. Ez 2019 augusztusában meg is nyitotta kapuit!

A kínálatot elnézve két dolog jön le elsőre. Hogy jó áron lehet hozzájutni a söreikhez, a másik pedig, hogy letisztult, pofás és a legfontosabb, hogy átlátható a webshop. Ez az utolsó tulajdonság a webshopok nagy veszte, mert sok bolt olyan, mintha csukott szemmel próbálnál kirakni egy Rubik-kockát, úgy hogy a kezed hátra van kötve.

A webshopban a szokásos kiszerelések vannak: 0,33-as dobozos és üveges, illetve 0,5 literes dobozos. Az árakat elnézve nem nagyon érdemes más felé kacsintgatni, hiszen vannak olyan sörök, amik több száz forinttal is olcsóbbak, mint egy viszonteladónál. Nyilván ez az egyik nagy előnye, ha közvetlenül a forrástól rendel az ember. A sörök mellett lehet még pólót is rendelni, természetesen nem egy nagy FIRST logóval ellátva, hanem stílusosan megcsinálva, amin azért a sörös pohárra került egy logó. És itt van még a legizgalmasabb része a választéknak, az előre összeállított sörcsomagok! Rögtön négyfélét kapun ezekből:

Mindegyik csomag a legmenőbb cuccokat tartalmaza és hát a 36 darabos kiszerelés nem véletlenül lett Party csomag névre keresztelve... 

Elég királyul sikerült az indulás, arról már nem is beszélve, hogy a fizetésnél is a lehető legmodernebb megoldást keresték, így előre elmentett bankkártyával is lehet fizetni pár kattintással, amit a SimplePay rendszere tesz elérhetővé. 

Patent lett a webshop, a csomagok is jók, én már csak egy olyan csomagot hiányolok, ami csak és kizárólag a limitált tételekből áll össze. Egy magamfajta sörgeeknek az lenne az igazi kánaán!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel