A Pilsnernél fogták a sátorfájukat és úgy döntöttek, hogy elmennek fesztiválozni és ha már mindezt egy külön csaprendszerrel kialakított truckban teszik, akkor próbálják elterjeszteni az igét is, hogy mi a három csapolási módja a Pilsnernek.
Két hete pénteken mutatták be a nagyközönségnek a Pilsner Urquell Truck-ot, ami idén nyáron közel 40 magyarországi fesztiválra fog ellátogatni és Pilsnert adni a szomjas fogyasztóknak. Nem tanksör vagy Tankovna lesz a kocsiban, hanem a sima hordós Pilsner. Annyi különbséggel, hogy speckó csapokat szereltek fel a teherautóba, így lehetőség van kipróbálni az Anker’t-ben már megismert 3 csapolási módot, a Na Dvakrát (Ropogós), a Hladinka (Selymes) és a Mlíko (Tej) csapolásokat.
A PU magyar márkanagyköveteinek elmondása alapján mindenhol olyan emberek fognak a csapok mögött állni, akiket ők maguk tanítottak meg a csapolási formákra, így hitelesen tudják átadni majd azt a fogyasztóknak, hogy nem csak a mindenhonnan ismert „sok sör, minimális hab” világ létezik és az ízében is hogyan változtatja meg a sört.
Legközelebb az alábbi helyeken találkozhattok a PU Truckkal:
A háromféle cseh csapolási technika
A Na Dvakrát (Ropogós) csapolás tovább fenntartja a sör szénsavasságát, ezzel a sör lassabb fogyasztásra is tökéletesen alkalmas, például ha étkezések mellé választjuk. Az erős szénsavasság frissítően hat az intenzív, vagy fűszeres ételek mellett.
A Hladinka (Selymes) csapolás a Pilsner Urquell csapolásának tradicionális cseh módja. Ilyenkor a csapot a korsóba helyezik, és a habot csapolják ki először, majd az alá érkezik az aranyló sör. Ezt a technikát a társasági összejövetelekkor, vagy az étkezések előtt használják a csehek, mert ez simább és kevésbé szénsavas sört eredményez.
A Mlíko (Tej) egy majdnem teljes korsó nedves hab meglepően édes ízzel. A Mlíko csapolást tradicionálisan ünnepi alkalmakkor, desszertekhez vagy a nap végén szokták alkalmazni.