Sörfőzde leírása a sörről
Nem tudunk leállni a csipkebogyózással, de miért is tennénk. Különleges fanyarsága és igazolt jó hatásai miatt lapáttal szórjuk a sörbe és igazunk van. A tél egyik söre, remek ajándék és az ünnepi asztalok menüsorába illeszthető ízvilág. Az igaz, hogy pontosan nem tudjuk kinél mi lesz az ünnepi asztalon – de meg lehet találni a megfelelő sört.
TESZT
Megjelenés: Erősen opálos és ködös megjelenése van. Pohárba töltve először egy NEIPA jut az ember eszébe. Vastag, krémes fehér hab, közepesen erős habtartóssággal.
Illat: A megjelenésben felmerülő NEIPA gyanúja gyorsan szertefoszlik az első illatolásra, ugyanis egy nagyon különleges illatú sört kapunk. Fűszeres és egyben édes, a szokásos savanyú nem érződik. A fahéj, szegfűszeg és csipkebogyó egytől-egyig tökéletesen kiérezhető belőle.
Íz: A korty eleje enyhén édesen indul csipkebogyóval megtűzdelve, ezután előtűnnek a fűszeres jegyek a háttérben. A fahéj és szegfűszeg kombó kellemesen jelentkezik és kicsit ellensúlyozza a kezdeti édeskés ízvilágot. Lecsengése közepesen száraz, viszont a savanyú elenyésző benne.
Összbenyomás: Összességében ez a sör inkább egy édeskésebb ízvilágot testesít meg, mintsem savanyút. Azt kell mondjam, hogy annyira nincs jelen az egyébként más söröknél megszokott savanyú, hogy inkább csak fruited ale-ként hoztam volna ki. Aki kifejezetten savanyú sört szeretne inni, az ebben a tételben sajnos nem találja meg a számításait. Mindettől eltekintve egy krémes, jól csúszó, enyhe alkoholfokú sör, mely nyáron simán megállja a helyét. Talán még azt is rásüthetjük, hogy kicsit „csajos”. Azoknak ajánlott, akiknek nem feltétlen fontos, hogy savanyú legyen, de preferálják a különlegesebb ízvilágot.