Main Area

Rosehippie - TESZT

Reketye
Sörfajta Sour Fruited Ale
Szín hazy
ABV 3,8 %
IBU -
Kiszerelés 0,44l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Nem tudunk leállni a csipkebogyózással, de miért is tennénk. Különleges fanyarsága és igazolt jó hatásai miatt lapáttal szórjuk a sörbe és igazunk van. A tél egyik söre, remek ajándék és az ünnepi asztalok menüsorába illeszthető ízvilág. Az igaz, hogy pontosan nem tudjuk kinél mi lesz az ünnepi asztalon – de meg lehet találni a megfelelő sört.

TESZT

Megjelenés: Erősen opálos és ködös megjelenése van. Pohárba töltve először egy NEIPA jut az ember eszébe. Vastag, krémes fehér hab, közepesen erős habtartóssággal.

Illat: A megjelenésben felmerülő NEIPA gyanúja gyorsan szertefoszlik az első illatolásra, ugyanis egy nagyon különleges illatú sört kapunk. Fűszeres és egyben édes, a szokásos savanyú nem érződik. A fahéj, szegfűszeg és csipkebogyó egytől-egyig tökéletesen kiérezhető belőle.

Íz: A korty eleje enyhén édesen indul csipkebogyóval megtűzdelve, ezután előtűnnek a fűszeres jegyek a háttérben. A fahéj és szegfűszeg kombó kellemesen jelentkezik és kicsit ellensúlyozza a kezdeti édeskés ízvilágot. Lecsengése közepesen száraz, viszont a savanyú elenyésző benne.

Összbenyomás: Összességében ez a sör inkább egy édeskésebb ízvilágot testesít meg, mintsem savanyút. Azt kell mondjam, hogy annyira nincs jelen az egyébként más söröknél megszokott savanyú, hogy inkább csak fruited ale-ként hoztam volna ki. Aki kifejezetten savanyú sört szeretne inni, az ebben a tételben sajnos nem találja meg a számításait. Mindettől eltekintve egy krémes, jól csúszó, enyhe alkoholfokú sör, mely nyáron simán megállja a helyét. Talán még azt is rásüthetjük, hogy kicsit „csajos”. Azoknak ajánlott, akiknek nem feltétlen fontos, hogy savanyú legyen, de preferálják a különlegesebb ízvilágot.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel