Main Area

Ruccolás-mozzarellás szendvics

Minden igazi ínyenc tudja, hogy akár egyetlen szendvics is tartalmazhatja a tökéletes falatot.  Na, ez pont ilyen.
A szendvicset a házi készítésű pesto és az olvadt mozzarella teszi ellenálhatatlanná.  Azt mondanunk sem kell, hogy kitűnően passzol egy korsó jó hideg Staropramenhez.

HOZZÁVALÓK

½ bögre (120 g) szárított paradicsom olajban
¼ bögre (60 g) pirított dió
ízlés szerint citromlé 
só, bors
8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
200 g vékony szelet mozzarella
1 bögre (240 g) friss ruccola
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

Dobd a turmixgépbe a szárított paradicsomot és a diót, locsold meg egy kis olívaolajjal és citromlével, turmixold össze, de nem baj, ha nem lesz teljesen homogén. Kis sóval és borssal fűszerezd.
Tegyél egy szelet kenyérre a kész szárított paradicsomos pestóból, menjen rá egy szelet mozzarella, egy ruccola levél és még egy mozzarella szelet. Erre tegyél még egy kis házi pestót, majd borítsd rá a másik szelet kenyeret. Ugyanígy készítsd elő a többi szendvicset is.
Löttyints kis olívaloajat egy teflonserpenyőbe, hevítsd fel és tedd rá a szendvicseket. Egy kisebb, nehéz serpenyővel - mint grillhúst a vasalóval - nyomd le a szendvicseket és pirítsd 5 percig, amíg a sajt olvadni kezd a kenyér pedig szép aranybarna lesz. Csöpögtess a felső kenyerekre olívaolajat, fordítsd meg a szendvicseket, nyomd le őket a serpenyővel és pirítsd újabb 5 percig.
A kész szendvicsek átlósan ketté vágva még vonzóbbak.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/sandwiches-with-rucola

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel