Main Area

Russian Imperial Stout - TESZT

HopTop Brewery
Sörfajta Russian Imperial Stout
Szín fekete
ABV 12%
IBU N/A
Kiszerelés Üveg - 0,5 l

Sörfőzde leírása a sörről

Egy évig Tennessee whisky-s hordóban érlelt 12%-os Russian Imperial Stout. Szerettünk volna arra törekedni, hogy a sörbe csak a német tisztasági törvénynek megfelelve a négy klasszikus alapanyag kerüljön. Ezen négy alapanyag kombinációjából született fekete sör adta az alapot arra, hogy hordóba töltsük és a hordó, illetve a korábban benne lévő whisky ízét hangsúlyozzuk ki a sörben.

TESZT

A HopTop is beszállt a hordóérlelt sörök készítésébe és egy nagy ágyút toltak ki a „csatatérre”: 12%-os Russian Imperial Stout, mely whisky-s fahordóban lett érlelve.

A jó dolgok nem érnek itt véget, az első és legszembetűnőbb dolog, hogy a HopTop-nál nem szűkmarkúak dolgoznak: fél literes palackba szerelték ki ezt a csodálatos, koromfekete, sűrű nedűt. Untappd-en 4,54 (!) az értékelése, amivel egyet tudok érteni. Hihetetlen sűrű, hihetetlen ízorgia, de egyáltalán nem tömény. Először a RIS-re jellemző ízjegyek jönnek: a pörkölt malátás, csokis, kicsit kávés jegyek, majd szépen bekapcsolódik az enyhe whiskey íz és a hordó fás jegyei.

Jól sejtitek, ez nem egy könnyed, jól csúszó sör, melyet 3 kortyra megiszik az ember. A megbontáskor még örültem a fél literes kiszerelésnek, a sör vége felé már kevésbé, de ez az én hibám, hogy egyedül ültem neki ennek a sörnek. Ugyanis ez a kiváló sör minimum 2 emberes. Ajánlom a hard core sörrajongóknak!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel