Main Area

Sabro bomba Fehér Nyúl módra

Múlt héten ismét a Jégkertben jártunk, ahol a Fehér Nyúl legújabb sörét kóstoltuk meg. Duplán hidegkomlózott NEIPA-t készítettek a Soroksári úton, ami meglehetősen jól sikerült. Emellett természetesen nem maradt ki a Jégkert részéről a sör által inspirált desszert sem.

A Sabro komló jelenleg virágkorát éli, ez kétségtelen. Ha a híres “csodafenyő” cég csinálna Sabro-s illatosítót, biztosan lógna néhány a szobámban. De nem csak az illata jó ennek a komlófajtának, hanem a sörre gyakorolt hatása is egészen újszerű. Bár még nem sikerült magamban meghatározni, hogy pontosan milyen ízjegyeket hordoz magával ez a komló, de kétség nem fér hozzá, hogy új kedvencre leltem benne. Éreztem már ilyen sörben kókuszt, tejszínes ízt, mandarinos jellege is volt már tőle a söröknek.

Ezúttal a Hyperblastban nekem inkább a mandarinos ízek domináltak, de benne volt a kellemes tejszínesség is. Az alkoholtartalma 6.2%, ami tökéletesen megfelel a sörszakértők által felállított kategóriának is. Emellett a tipikus NEIPA-tól elvárt ködösséget és selymes kortyérzetet kapjuk a Hyperblasttól. Szerencsére a szájpadlásra/garatra tapadó szúrós komló nem jelent meg a sörben, jól lekerekedett a sör a kiszerelésre. A Fehér Nyúl ezúttal is kitett magáért, szerintem a jelenlegi hazai New England IPA-k között előkelő helyet foglal el.

És ha sörpremier a Jégkertben, akkor nyilván nem maradt ki a kimondottan erre az alkalomra készült desszert sem. Legalább lesz mire fogni, hogy elhízunk, köszi az alibit! A cukrász vénával megáldott szakácsoktól megint kifogástalan minőségű sütit kaptunk. Vagyis igazából nem csak a mangós blondie volt a desszert, hanem kaptunk mellé egy kókusztejes-hyperblastos semifredot is. Cukrászfogalmi tájékoztató: a blondie az igazából egy fehércsokis brownie, amire egy réteg kocsonya állagú mangós feltét került jelen esetben. A semifredo pedig egy olasz eredetű, lágy fagyi, amihez most kókusztejet használtak, amivel a sabro komló kókuszos és tejszínes jellegeit egészítették ki.

Meleg szívvel tudom ajánlani a Jégkertet annak, akit vonz a gondolat, hogy egy nyáriasított jégpályán 36 sörcsapról sörözzön, kedves és gyors kiszolgálás mellet. A nyári időszakban rendszeresen vannak sörpremierek, amiket a különleges desszert mellett a sörfőzőkkel való találkozással, csapfoglalással és nyereményjátékokkal tesznek még vonzóbbá a közönség számára. A héten, egész pontosan csütörtökön (07.16-án) a Mead Scientist legújabb sörét kóstolhatjátok meg hasonló konstrukcióban.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel