Main Area

Smoky Rabbit - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Maibock
Szín Borostyán
ABV 6,6
IBU 25
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Füstös maibock

Teszt

Azzal, hogy jó ebédhez csodálatosan csúszik egy jól megválasztott sör, szerintem nem mondok újdonságot. A neten kismillió táblázat és kép kering arról, milyen sör milyen főételt kíván maga mellé, na de mi a helyzet a barbecue húsokkal? A füstös steakek világa ugyanis egyre több főzde életébe lopja be magát, olyannyira, hogy sokszor a tartályok és a palackozó mellett már a smoker is alapfelszereltségnek számít. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a Fehér Nyúl sörfőzdének is van BBQ különítménye, akik ráadásul versenyszerűen is űzik az ipart, nem is elhanyagolható végeredménnyel. De ha már sörfőzők készítik az ételedet, szégyen lenne, ha épp a hozzá passzoló sör maradna ki a menüből. Természetesen a Fehér Nyúl rutinos sütő-főző mesterei nem is követték el ezt a hibát, így megszületett a Smoky Rabbit, ami füstös maibock lévén felfogható a palackba töltött barbecue-nak is.

Borostyán szín, apró hab és eszméletlen füstös illat: ez jellemzi az első találkozásomat a Smoky Rabbittel. Ez pedig szinte mindent el is árul, amit első sorban a sörről tudni érdemes. A főzet ízének fő csapásirányát ugyanis valóban a sonkára emlékeztető, füstös, de nem kellemetlen vagy keserű íz képezi. Ez alá épített fel a főzde egy kiváló világos baksör alapot, ami egyrészt a megfelelő testet biztosítja, másrészt egy kellemes, nem alkoholos, inkább égetett cukros édességgel teszi teljessé az élményt. A két komponens pedig összeadódva egy telt, barbecue hangulatú, mégis könnyű és jól csúszó sört eredményez, melynek füstje egy jó sülthöz hasonlóan sokáig a szájban marad.

A Smoky Rabbit egyszerre lett folyékony füstölt steak és az ideális ital ugyanennek szilárd változata mellé. A füsttől a sör már önmagában izgalmas lesz, ráadásul ezt a könnyen túltolható ízjegyet sem túlozták el a sörben. Az pedig már hab a tortán, hogy mindehhez alapnak épp egy kellemesen csúszó baksört választott a főzde: A Smoky Rabbit tökéletes választás akár egy kerti grillezéshez is, de aki a megszokottnál egy fokkal érdekesebb ízekre vágyik, annak jó szívvel ajánlom magában is.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel