Main Area

Sokat iszol? Lehet, hogy okosabb vagy, mint gondolnád!

Megmondták a tutit a tudósok, miszerint, ha valaki többször iszik többet a kelleténél vagy szimplán csak rendszeresen fogyaszt alkoholt, akkor az a személy valószínűleg okosabb a józanéletű társainál.

A London School of Economics által készített felmérésből, amiben több ezer 39 éves embert figyeltek meg, az derült ki, hogy mind végzettséggel rendelkező nők, mind a férfiak esetében kétszer akkora az esély arra, hogy valaki napi szinten elfogyaszt némi szeszkót. Sőt, az is kiderült, hogy minél tanultabb valaki annál nagyobb az esélye arra, hogy némileg túl is lő a célon, amikor az ivásra kerül a sor.

A kutatásokban más aspektusokat is megvizsgáltak, mint például végigkövetve a gyerekkortól az összefüggést. Az angliai Országos gyerekfejlődési felmérés (National Child Development Study) azt mutatta ki, hogy azok a gyerekek, akiknek magasabb az IQ-ja (125 felett) nagy valószínűséggel az alkoholt is jobban szeretik butuskább társaiknál (75 alatt).

Nem feltétlenül vonnám le azt a következtetést, hogy aki iszik, mint a gödény az tutibiztos, hogy okosabb annál, mint aki csak elvétve iszik és/vagy nem hullarészegre issza magát ellenben valószínűleg van egy olyan összefüggés is, hogy segít elviselni a sok hülyét maguk körül, ha isznak. Bár nem vagyok brit tudós, de ez elég esélyes magyarázatnak tűnik.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel