Main Area

Sörbeszerző körút a Lidlből – Sörakciók május 21-től!

Végre valahára a kedvenc kocsmáink teraszán is lehet újra sörözni, de azért nem szabad megfeledkezni a hazai készletek feltöltéséről sem! A Lidl most megint egy egész pofás kínálatot rakott össze egy sztárvendéggel!

A karanténoskodás közepette mindenkinek át kellett állnia az otthoni sörözésekre, úgyhogy talán kicsit hozzá is szoktunk ahhoz, hogy hetente feltöltsük a sörkészleteinket. Már egy ideje nem volt jóféle sörös akció semelyik nagyobb üzletláncnál sem, de most a Lidl egy elég erős lineuppal tér vissza ezekre a vizekre.

A már-már klasszikusnak számító belga vonalban nem nagyon lehet csalódni. A tényleg minden alkalommal feltűnő válogatásdoboz 6 sört kínál kóstolgatás céljából (2 Gulden Draak, 2 Bornem, 2 Piraat), hiszen 6 különböző sör van a csomagban. Mindezt üvegenként 434 forintért, ami még mindig zseniális ár. Azoknak azonban, akik célirányosabban szeretik levenni a sörüket a polcokról 4 darabos Piraat és Gulden Draak csomagok is vannak, ráadásul a Gulden Draak csomagban 4 db 9000 Quadruple sör van, ami nekem éppenséggel „instant get” főleg 500 forint/üveg árért. Brutálisan jó értékelése is van egyébként mind Ratebeeren (95) és Untappden (3,89) is.

 

A hazai vizekre evezve csak két legény van talpon, egész pontosan a HopTop két söre. A Green Zone egy remek IPA, ha esetleg a minden durvulás nélküli jól iható söröket keressük, de ami igazán megdobogtatja a szíveket az a teás dupla IPA-juk a Ceylon Buddy! 9,1%-os, úgyhogy jó DIPA-hoz hűen odabasz, de alapvetően nem ezért éri meg megvenni, hanem mert zseniális kombója az ízeknek, a teás mivolta szépen összesimul a komlóerős dupla IPA-val. Ráadásul 550 forint egy üveg, úgyhogy majd lebokszoljuk ki visz belőle egy kartonnal!

 

Direkt a végére hagytam a nagyágyúkat, pontosabban csak 1 nagyágyút, egy kisebb pukkanással követve. A finn Pyynikin főzdéből érkezik hozzánk a Pacific Pale Ale, ami elég extra sörnek számít ahhoz, hogy szembejöjjön velünk a Lidl polcain. A főzdéről azt érdemes tudni, hogy nem éppen kis hobbiprojekt sörfőzdéről van szó, 2019-ben már 2,1 millió liter sört főztek le! Egy próbát mindenképpen megér, mert tényleg nem minden nap fogjuk tudni ilyen áron beszerezni (vagy egyáltalán beszerezni) és a négy komlót elnézve (Chinook, Cascade, Galaxy, Motueka) egy abszolút megadó ivósörnek ígérkezik. Bevallom még én sem ittam, úgyhogy én tuti rámegyek már csak a kíváncsiság kedvéért is. A hű fegyvertársa pedig a talán már mindenki által ismert Punk IPA a Brewdogtól, ami az évek alatt egy igazi hullámvasútként robogott végig a söréleten a minőséget tekintve. Lutri, hogy ez most éppen melyik verziója, de már csak a hírneve miatt is ajánlott egy dobozzal hazavinni belőle.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel