Main Area

Sörgeek vagy? 6+1 film, amit nézz meg a sörről!

Amióta mindenki a négy fal közé van zárva gyakorlatilag minden filmet is újranéznek az emberek, sőt azokat a filmeket is megnézik, amikről eddig nem is tudtak. A sörgeekeknek pedig egy külön playlist jár, össze is szedtem mit kell most bepótolnia minden sörszeretőnek!

Rengeteg olyan sörös film kering az interneten és a streaming szolgáltatóknál, amikről sokan nem is tudnak, mert nincsenek különösebben promózva. Nem olyan alkotásokra kell gondolni, amik akár az IMDB értékeléseikkel vagy a tonnányi elnyert díjjal emelkednének ki a többi film közül, hanem inkább olyan darabokra, amik célzottan nekünk, sörösöknek jelentenek szórakozást. Nézzük is miket érdemes újra elővenni vagy bepótolni!

1. - Sörgyári Capriccio

Nem is lehetne mással kezdeni a sörös filmek sorát, mint Bohumil Hrabal azonos című regényéből készült filmmel, amit Jiří Menzel rendezett. Az 1980-ban készült film gyakorlatilag az első fecske volt és egy olyan országban játszódik, ami a mai napig a sörgyártás egyik fellegvára.

2. - Beer Wars

Egy olyan alkotás, ami nem feltétlenül a könnyen emészthető kategória, hanem inkább a tényfeltáró fajta. Valójában ez nem is egy film, hanem inkább amolyan Michael Moore féle tényfeltáró doku, amiben a nagyüzem és a kisüzem közötti különbséget mutatják be.

3. - The Hangover

Szerintem nem túlzok azzal a kijelentéssel, hogy egy istenes berúgással kapcsolatban rögtön mindenkinek a trilógiává bővült Másnaposok széria jut eszébe. Parádés szereposztás (főleg Zach Galifianakis) és vicces sztori. Legalábbis az első rész még nem fárasztó.

4. - Beerfest

Személy szerint nekem ez az egyik egyáltalán nem ismert kedvencem. Többször láttam, mint elsőre gondoltam, hogy meg fogom nézni és sosem okozott csalódást. Amerikai és német szemszögből figurázzák ki a sörös témakört, parádés szitukkal és olyan kocsmajátékokkal, amiket senki sem ismert. Tényleg kötelező darab!

5. - Old School

Nem feltétlenül a sörözésről és a sörről szól, de mivel egyetemi környezetben zajlik azt kell mondanom, hogy azért mégis a sörről szól. Bulizás, sörözés és kicsit a nehezen való felnövés a középpontban.

 

6. - The World’s End

Ha az Old Schoolban megvan a „nehezen felnövés” motívuma, akkor ez az a köbön. Viszont mivel az egész sörös vonatkozásunk és írói vénánk még anno 10+ éve a kocsmatúrákból indult számunkra ze extra élményt nyújt. Simon Pegg és Nick Frost hozzák a tőlük már megszokott angolhumor blődséget!

+1 - Brews Brothers

Nem is jöhetett volna jobbkor a premierje ennek a Netflix sorozatnak, mint karantén idején. Igazi hardcore sörgeek sorozatnak ígérkezik, ami a jelenlegi craft sör életet dolgozza fel, vígjátékos, sorozatos formában. Tipikusan leülsz reggel és addig nézed, amíg vége nincs valószínűleg, de még én sem jutottam el idáig!

Borítókép forrása: Shutterstock

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel