Main Area

Sörgyárbuli helyett kultúrálódás Kőbányán

A már évek óta megrendezésre kerülő bulizós, sörgyár-koncertes hepaj helyett idén kultúrális programmal várja a látogatókat a Dreher. Vajon kísérleti sörök azért lesznek?

Ahogy azt júniusban megírtuk a Dreher a 165.-ik évfordulóját ünnepli és ennek örömére kicsit más lesz a koreó, mint az előző évek sörgyár bulijain. A Dreher165 Napok néven futó esemény nem a koncertekről és az ezer millió csapról folyó sörtengerről, hanem inkább a sörgyár múltjáról fog szólni. Ezzel egy kultúrális eseményt szeretnének a sörgyárba vinni, ami nem tudom mennyire lesz sikeres.

Egész pontosan ez a hivatalos programleírás a FB eseményben:

„A Dreher Sörgyárak idén ünnepli fennállásának 165. évfordulóját, amelynek apropóján történelmi fotókiállítással, dokumentumfilm vetítéssel, a Dreher plakátverseny legjobb műveivel, illetve csak erre az alkalomra készített sörkülönlegességekkel várjuk a látogatókat.

Hogyan lett egy sétapálcából sörgyár? Hogyan hűtötték az Öreg Ászok Pincét? Mi a közös az Eiffel-toronyban és a Léhűtőpadlásban? Gyere, regisztrálj egy turnusra és ismerd meg Dreher Sörgyárak történelmét!”

Tehát itt lehet majd megnézni a legjobb pályaműveket is, amik a júniusban kiírt plakátversenyre készültek. Annyira jó darabok készültek, hogy a Dreher többel hosszabb távon is tervez, úgyhogy esélyes, hogy visszaköszönnek még valamikor egy hirdetésen, talán még csomagoláson is. A nyerteseknél bajban volt a zsűri, hiszen nem is egy, hanem rögtön kettő nyertest hirdettek. Siket ZoltánÉvszázadokban mért siker” és Veszelovszki EmeseValami marad” című művével nyerte el az elismerést.

A közel 300 beérkezett pályázatot ITT tudjátok megnézni.

Egy dolog felett viszont nem siklanék el az esemény leírásában. „Csak erre az alkalomra készített sörkülönlegességekkel várjuk a látogatókat”. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem feltétlenül megy a kukába az egész DreherFeszt ötletés és némi kérdezősködés után azt is megtudtam, hogy tényleg lesznek kísérleti sörök, mégpedig rögtön kétféle! A "tárlatvezetés" utolsó programeleme pontosan az lesz, hogy ezt a két sört lehet majd megkóstolni. Szerintem ezért már megéri majd elmenni!

A programon jegyvásárlás ellenében lehet részt venni, 1 főnek 1150 Ft a részvétel a kb 1-1,5 órás túrán. Várhatóan elég nagy lesz az érdeklődés, úgyhogy vegyétek meg a jegyet minél előbb. 

JEGYVÁSÁRLÁSÉRT KATTINTSATOK

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel