Main Area

Sörlista a feneketlen korsóhoz

Jövő héten már negyedik alkalommal rendeznek sörfesztivált a Gellértben és nem is akármilyet, hiszen korlátlan sörfogyasztással kecsegtetnek. Most megmondjuk azt is, hogy pontosan mivel lehet megtölteni a poharakat!

Egy hét múlva ilyenkor már nagy valószínűség szerint beindul a nyálelválasztásunk, hiszen sörök hada várja, hogy megkóstoljuk őket. Közel 100 féle sör lesz majd terítéken a Gellértben, úgyhogy ténylegesen lesz miből választani. Korábban már megírtuk az általános infókat, hogy tudjátok mire készülhettek, viszont most a májakat készítjük fel, hogy pontosan mit is fognak kapni kóstolásra.

Letölthető és nyomtatható sörlista ITT!

Mivel nem lehet mindent végigkóstolni úgy, hogy az ne ordenáré véget érjen, ezért kicsit csomagba foglaljuk a csapolt sörök kínálatát és aztán egy teljesen szubjektív „Best of” válogatást is bedobok még a végére. Annyit még külön elmondanék, hogy a Ninka Project azokra is gondolt, akiknek problémájuk van a gluténnel (itt fejtegettem a gluténmentes sör értelmét), ezért kétfajta gluténmentes sörrel is készültek. A Cherry Bombbal és a Popstarral. Illetve egy szomorú hír, hogy a Zip's mégsem tud sajnos részt venni a sörfeszten, pedig rendszeresen ott táborozunk le, de azért így sem maradunk sör nélkül.

Jegyvásárlás

A klasszikusok kedvelőinek – lager, búza, pilsner

A belépő sörök, amiktől nem fognak bedurranni az ízlelőbimbóitok, de nagyon jól fogják érezni magukat. A Beertok sörfőzde pilsner söre, a Das Bier egy teljesen új sör lesz a portfóliójukban, érdemes megnézni, hogy sikerült. A Bigfoot sörfőzde elhozza a 2018-as birkózó vb-re készített lágerét a Champlion’s Beer-t és ezzel lépünk is kicsit tovább. A Rizmajer búzája elég sok ember kedvence és mivel én is csepeli vagyok bizton állíthatom, hogy nem véletlenül. A Yeast Side-nál lehet Dasistside-ot inni, ami a Hedon Helmut sörével a bajor búzák vonalat pipálja ki. És a végére hagytam a Hedon hoplager-t, a Vertigo-t, ami gyakorlatilag egy korábbi recept újragondolása lett és felettébb ígéretesen hangzik.

Kicsit több komló került bele, maradhat? – APA, IPA

Itt már vannak ízek dögivel, került bele elég komló ahhoz, hogy már ne szóljon mindenkinek a sör, némi kísérletezési vágyat igényel. Kezdjük a sört a Fehér Nyúl IPA-jával, ez lehet a belépő a kategóriába. Aztán van itt még a Hajnali sörfőzők bandája is, akiknek a Fraktál sörét még nem ismerem, de ezek a gerilla megoldások mindig érdekesek lehetnek. Az Executive Pale Ale nem lesz egy újdonság, hanem csak szimplán egy király sör a (Hara’) Punkok üstjeiből. A Hedon ide is befészkelte magát, hiszen a nagy klasszikus, Charlie Firpo már sokaknak lehet ismerős. És még az Uradalminak az Intro-ja maradt a sor végére. Bár egy kicsit extrább, mint a többi, de én a pRYEoneer-t is ide sorolom, a Beertok rozsos IPA-ját.

Már nem szarral gurítok, adjatok nekem valami extrát – NE IPA, Dupla IPA, stout

Ez gyakorlatilag az a kategória, ahol minden is belefér. Lesz itt is bőven mit inni, pontosabban itt lesz igazán mit inni! Csapjunk is bele a közepébe a durva IPA-kkal. A Fehér Nyúl Imperial IPA-ja megint csak egy alapdarab ebben a csoportosítási rendszerben, amit aztán meg lehet fejelni az én egyik all-time kedvencemmel a Rizi Popcorn IPA sörével. A Popcorn nekem a mai napig az egyik legjobban eltalált dupla IPA a piacon. És ha már dupla IPA, akkor a Son of a Bitch is kötelező darab. Rögtön ezt követi a Fűtőház Trans Europa Express söre, ami egy belga pale ale, ez a legújabb agyszüleményük. Lesznek egyébként még NE IPA-k is, ezek közül a Yeast Side Crimson Punch sörét érdemes kipróbálni a Hedon Chessie-IPA Colada kettőse mellett. A Hedon egyébként a héten debütált söreit is hozza magával, így az Aunt Mary-Uncle John-Szergej trió mindenképpen bakancslistás a feszten.

Én ezeket fogom inni, mert imádom őket

Nem nagyon van új a nap alatt nekünk, már mindent (is) kóstoltunk, úgyhogy pontosan tudom mivel töltöm meg a poharamat. Nekem abszolút a különlegességek jönnek be, ezért az alábbi lesz a menüm (nem biztos, hogy ebben a sörrendben):

pRYEoneer

Popcorn IPA

Son of a Bitch

Uncle John

Trans Europ Express

Ha pedig két sör között valami könnyeddel újraindítanám az ízlelőbimbókat, akkor jöhet egy Vertigo vagy Das Bier.  

Jegyvásárlás

A legfrissebb infókért nézzetek fel a FB eseménybe is!

Letölthető és nyomtatható sörlista ITT!

Sörlista

(a sör nevére kattintva többet is megtudhattok a sörről, hiszen van adatlapja is, ami nyomokban sörtesztet tartalmaz)

Affligem

972 Brewpub

Craft Helles Lager

Craft Witbier

Craft Premium Dark

Craft Bitter Ale

IPA

Beertok

pRYEoneer

Zmotherland

Brew Bitch

Das Bier

Bigfoot

Champlion's

Razzia

Meggyes

Chicago (üveges)

2222 (üveges)

Alcatraz (üveges)

Silver Street (üveges)

Cerna Hora

Erdinger

Etyeki Sörmanufaktúra

Ginger Bear

VöröSÖRöm

Ambrózia

Fehér Nyúl

IPA

Imperial IPA

+ üveges söröket vehetünk

Fóti Kézműves Sörfőzde

Fűtőház Sörfőzde

M40 PÚPOS

TRANS EUROPA EXPRESS

M61 NOHAB (üveges)

327-139 (üveges)

Gallica

Guinness

Hajnali Sörfőzők

Fraktál

Porter

Hara’Punk Brewing

Son of a Bitch

Executive Pale Ale

Hedon

Charlie Firpo

Helmut

Vertigo

Szergej

Aunt Mary

Uncle John

Credo

Indian Summer

Holba

Karl Microbrewery

Simon söre 

Faszamár

Északi Fény

Rühes Mókus

 + üveges söröket vehetünk, köztük a Sourprise-t is, ami egy amerikai savanyú sör, lime-al, uborkával!

Kőszegi sör

Vienna Lager

Litovel

Mazák

Mort Subite

Mókos Sörház

India Pale Ale
Pilzeni Világos
Belga Meggy
Bohém Barna

Ninka Project

(!!!gluténmentes sörök!!!)

Cherry Bomb

Popstar

Permon

Rizmajer Sörfőzde

Búza

Vaniliás Stout

Popcorn IPA

(Cingulus)

Sörművek

Fater

Bojler

Cekker

Málnás Búza

Henry (üveges)

Joe Bácsi (üveges)

Cekker (üveges)

Bojler (üveges)

Oszkár (üveges)

Boxer (üveges)

Gigi (üveges)

Sörműves Kezek

Guaranale

Double P

Sümegi Sörfőzde

Gyömbér-lime

Ribizli

Sümeg 25

Amarillo Advent

Uradalmi Sörmanufaktúra

Intro

Nero

Yeast Side

Crimson Punch

Dasistside

Darkside

Berryside

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel