Main Area

Sörös Disneyland érkezik Kőbányára – MONYO Land

A hazai sörvilág egy elég hullámvasút éven van túl, de a MONYO ezt felhívásnak vette keringőre és a hullámvasút köré épített egy egész szórakoztatókomplexumot. Áprilisban mindenki a MONYO Land felé veszi majd az irányt!

Minden sörfőzde próbálja megtalálni a Szent Grált, hogy mégis mivel tudnak még inkább kiemelkedni az elég erős hazai mezőnyből. A MONYO most egy olyan ötlettel, fejlesztéssel rukkolt elő, amit nagyon nehéz lesz bárkinek is überelnie. Amellett, hogy elköltöznek a Főzdeparkból a saját, monumentális főzdeparkjukba, ott nem csak sört fognak főzni, hanem egy egész szórakoztató komplexumot alakítanak ki MONYO Land néven!

Szintlépés minden szempontból

A sörfőzdét még 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Anti, amikor még inkább csak annyi volt a cél, hogy egy minőségi kisüzemi söröket készítő főzdét csináljanak. 2019 őszén viszont már világmegváltó terveket ízlelgettek és befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése. Az új sörfőzde kapacitása 2.000.000 liter sör lesz évente, 2000 literes főzőházzal és 6000 literes erjesztőtartályokkal!

Az új sörfőzde csarnoka mellett egy 5000 négyzetméter alapterületű kert is található, ami az igazi savát-borsát fogja majd adni a koncepciónak, hiszen elég sok mindent lehet itt megvalósítani és a MONYO nem szokott a szomszédba menni grandiózus tervekért. Csak hogy érzékeltessük mekkora területről is van szó:

1500 fő befogadására alkalmas

120 m2 hasznos színpad terület

24 méternyi bárpult

32 sörcsap

További érdekesség, hogy a csarnokban egy kenyérüzem is helyet fog kapni, ahol kovászos kraft kenyerek fognak készülni, csak hogy teljes legyen a folyékony kenyér kifejezés.

Gyertek ki a sörfőzdéhez bulikázni, nem bánjátok meg

Az új főzde nyilván azt is magával vonzza, hogy elköltöznek a Főzdeparkból, de a kerületet nem hagyják el. Egész pontosan a 1103 Budapest, Gyömrői út 148. címen nyitják meg a sörkedvelők vidámparkját. Lassan már közvetlenül a reptérre kell menni hozzájuk, úgyhogy azért vannak kétségeim, hogy a lokáció mennyire lesz bejövős a fogyasztóknak.

Tekintve, hogy nem csak főzdebővítésről van szó, hanem egy tényleges szabadtéri szórakozókomplexumról, szerintem nem fog különösebb gondot jelenteni ez senkinek, hiszen nem csak pár sörért ugrunk majd ki hozzájuk, hanem egy egész estés program miatt. A 2021 tavaszán elstartoló MONYO Land a nyári szezon folyamán 50 koncertnapos programmal készül, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.

“A MONYO Land létrejöttével a MONYO brand szintet lép, nem csak minőségi söröket, hanem minőségi szórakozást is nyújtunk majd az embereknek. Eddig is remek volt a kapcsolatunk a hazai zenekarokkal, hiszen főztünk már közösen sört a Quimby-vel, vagy az Ivan and The Parazollal is. Úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség, hogy a márkánk és a söreink számos új emberhez eljussanak, ráadásul a koncertek előtt egy izgalmas főzdetúrán is részt tudnak majd venni hazánk egyik legmodernebb kraft sörfőzdéjében, ezzel is növelve a MONYO Land élményt.” mondta el Németh Anti, a MONYO Brewing alapítója és társtulajdonosa.

Már bejelentett fellépők a MONYO Land színpadán: Carson Coma, Belga, The Biebers, Péterfy Bori & Love Band, Ricsárdgír. Ha megnézzük az első bejelentett fellépőket a 2021-es szezonra, akkor csak még jobban várjuk a nyitást. Azt egyébként itt hozzá kell tennük, hogy a koncertekre a belépés nem ingyenes lesz, hanem jegyet kell venni ezekre, mert a fellépők sem pusziért cserébe állnak ki a színpadra szórakoztatni minket. Viszont megnyugtattak mindenkit, hogy nem csilliárdokat kell majd fizetni, de erről majd még egy másik cikkben értekezem.

Értem én, hogy bulika, de mégis mit lehet inni?

A hangsúly természetesen a frissen csapolt sörökön lesz, a saját söreikből 10 féle az állandó kínálat részeként folyamatosan elérhető, amit majd a szezonális főzetekkel és különleges sörökkel (pl. hordó érlelt) fognak kiegészíteni. Összesen 32 sörcsap lesz majd a helyszínen, úgyhogy elég szépen lehet legózni a sörök összeállításával, talán még azoknak a sörfőzdéknek a sörei is vendégeskednek majd itt, akikkel cimbiznek. A sörök mellett üdítőkből és rövid italokból is lesz választék, törekedve arra, hogy ezek se a nagy multik, hanem a kézműves életérzést képviseljék. Az árakat tekintve, amolyan taproom árakra kell számítani, nem Budapest Parkos „800-ért egy Soproni” feelingre.

Jézus ereje, a világ végére kell menni

Ez a gondolat szerintem sokunkban megfogalmazódik, hiszen akárhogyan szépítjük, ide már majdnem az útlevelünket is vinnünk kell magunkkal. Azonban könnyebben ki lehet jutni, mint azt gondolnánk. A ki- és hazajutást megkönnyítve különjárat ingázik majd a helyszín és a Blaha Lujza tér között. Ennek menetideje forgalomtól függően 30-40 perc, helyet foglalni pedig majd a jegyvásárlással együtt lehet. Mivel az igazi sörgeekek a legnagyobb hipszterek, ezért egy méretes kerékpár tárolóval is készültek, hiszen azért sokan ezt a közlekedési módot fogják valószínűleg választani. Természetesen autóval is lehet majd érkezni, lesz parkoló, de sok sikert ahhoz, hogy valaki bevállalja a sofőr szerepét, főleg ha egy sörfőzde udvarába megyünk koncertezni.

A hivatalos nyitás időpontja 2021. 04.30., de csináltak egy menő promót, amivel a szerencsések a 20.000 forint feletti MONYO rendelésükben random találhattak egy Golden Ticket-et és ők már április 29-én, zártkörű bulikával nézhetik meg magunknak a MONYO Land-et. A programváltozás jogát fenntartják, hiszen egyelőre még kocsmázni sem tudunk elmenni a COVID miatt, de bízunk benne, hogy addigra már csak egy rossz emlék lesz a kocsmátlanság.

Személy szerint én nagyon kíváncsi vagyok a MONYO Land-re, elég izgalmas a koncepció. Arról nem is beszélve, hogy a koncertezés mellett még sok más lehetőség is tervben van náluk (gondolom mindenkinek rögtön eszébe jutott, hogy akár sörfesztivált is lehet ekkora területen csinálni), amire majd külön cikkben rákérdezünk. Kövessétek be a Facebook oldalukat is a legfrissebb infókért.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel