Main Area

Sörös perec

A perec egy klasszikus sörkorcsolya, nyilván lehet sörös változatban is készíteni.

HOZZÁVALÓK

50 dkg finomliszt

1 csapott evőkanál só

2,5 dkg élesztő

0,5 dl tej

1 dl Staropramen Unfiltered sör

1 evőkanál sertészsír

0,5 evőkanál napraforgó olaj

0,5 dl víz (langyos, szükség szerint)

1 db tojás (a perec megkenéséhez)

10 dkg reszelt trappista sajt

1 evőkanál durva szemű só (a perec tetejére)

1 evőkanál sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Keverőtálba mérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót, az 1 dl Staropramen Unfiltered sört, a zsírt, majd az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. Az olajjal addig gyúrjuk, míg hólyagos lesz, és elválik a tál falától. Duplájára kelesztjük, majd ezt követően lisztezett gyúrólapon 8 darabra vágjuk a tésztát. Mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk, perec alakúra formázzuk, majd a kikent tepsibe rakjuk. Konyharuhával letakarjuk, újból kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal és nagyszemű sóval megszórjuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6r%C3%B6s-perec

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel