Main Area

Sörtenger az Allee mellett

Úgy tűnik végre az időjárás is a sörfesztiválok oldalára állt, mert napsütésben lehet kóstolgatni az elég jó sör felhozatalt Budán.

A Corvin szezonnyitó sörfesztivál még kicsit felemás időjárásban telt, de úgy is elég sokan voltak. A Serfőző most a budai oldalt terítette be sörcsapokkal, egészen pontosan az Allee melletti sétányt. A kínálatot elnézve nagyjából ugyanazokkal a kiállítókkal lehet találkozni, mint a Corvin sétányon, de azért van egy pár meglepetés, kellemes értelemben.

A szokásos sörajánló előtt pár praktikus infó. Bár sokáig én is úgy gondoltam, hogy itt nincs WC a fesztiválon, hanem praktikusan az Allee létesítményét használják erre a célra, de ez azért problémás lehet este 10 után, hiszen olyankor már nem lehet bemenni az Alleeba. Itt is vannak ToiToi WC-k csak nem túl jól van kommunikálva. Az UGAR truckja mellett elhaladva, a fesztiválról kifelé menet bal kéz felé van pár ToiToi lerakva az iskola udvarába, de ahogy elnéztem azok csak este 10-ig valójában nincsenek is.

A készpénz még mindig menőbb, mint a kártyás fizetés, úgyhogy erre készüljetek. Bár az Alleeban van mindenféle automata, de azért mégis jobb ha nem kell mászkálni emiatt. Kaja szempontjából tiszta Kánaán van, hiszen az Allee bejáratánál alapból is ott strázsálnak a foodtruckok és van Zing is, de a fesztivál kiállítói között is remek kaját ad a Smoking BBQ csapata.

De egy sörfesztiválnál a legfontosabb mégis csak a sör, úgyhogy nézzük is mit ajánlok, ha kilátogattok (vagy mit ajánlok azért, hogy meggyőzzelek látogassatok ki) 

A TELJES KIÁLLÍTÓI ÉS SÖRLISTÁT IDE KATTINTVA TALÁLJÁTOK

Budai alapcsomag

Sörök, amik egy lightos sörözéshez kellenek.

Helmut - Bajor búza - 5,1%

Pils12 - 4,8%

Hopjuliska-apa-6%

Freshside - Friss komlós hoplager 5 %

Mozduljunk ki a napsütésbe és igyunk valami újat

Ezek azok a tételek, amiket érdemes megkóstolni, ha valami különlegességre vágytok.

Superside -New England IPA -6 %

Berryside - Meggyes-szedres Fruit beer 4,5 %

Wonder Kompót (barackos)-fruit-5%

Stróman-neipa-6,5%

Madhouse - NEIPA - 5,5%

Mango Bay - Mango Milkshake Pale Ale - 5,2%

Charlie Firpo - Rye Ale - 5,1%

Credo - SMASH IPA - 5,8%

Delirium Nocturnum

YOLO csomag bevallalósaknak

Gyakorlatilag a legbrutálabb tételekről van szó, amiket én magam is keresek mindig.

Liquid Cocaine - Imperial IPA - 9%

Magyar Uborkasaláta - Cucumber Berliner Weisse /w AF Brew (RU) - 3.5%

Gray matter-earl Grey infused West coast-7.2%

AgrárX-dupla IPA-8% 

SUISIDE -Barley wine -11 %

Detoxide -Russian Imperial Stout 10,5 % - PREMIER

Ultraside - ananászos dupla ipa 9%

A múlt heti kicsit borús hangulatú szezonnyitó sörözés után már egy napocskával megtámogatott budai sörfeszt képe tárult elénk az Újbudai Sörfesztivál névre keresztelt eseményen. A hétvégéi bevásárlás előtt/után/helyett ajánlott kinézni egy korsóra, de a pultok többségében akár elvitelre is lehet sört venni. 

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel