Main Area

Sour Series Mango-Lime Imperial Berliner Weisse - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Berliner Weisse
Szín citromsárga
ABV 6,4%
IBU 7
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

A sör, amiben a mangó kellemes íze találkozik egy csipetnyi lime-mal és egy kellemes búzasör alappal, amiből minden összetevőt be lehet azonosítani a kortyolás során. Egy kellemes búzasört kreáltunk, amit lesavanyítottunk kettlesouring eljárással, majd erjedéskor hozzáadtuk a mangót és a lime-ot.

TESZT

Megérkezett a Horizont Sour Series újabb versenyzője, mely a gyümölcsös frissességével meghozta a tavaszt: mangót és lime-ot tettek bele ebbe a tradicionális német savanyított búzasörbe.

A berliner weisse sörök 3-4% körül mozognak, viszont ez a sör 6,4%-os, ezért is az imperial jelző. Kitöltéskor felcsap a savanyú sörökre jellemző illat és a gyümölcsösség. Habja nagyon hamar elillan, ez egyrészt köszönhető a mangónak, másrészt a savanyú sörökre nem igazán jellemző. Belekortyolva viszont az éreztem, hogy „igen, megérkeztem”. A Horizontnál eddig mindig remek savanyákat állítottak elő, így már nagy elvárásokkal indultam neki a kóstolásnak. Egy frissítő jellegű, nagyon gyümölcsös, könnyed, jól csúszó sört kaptam. A mangó kellemes édeskés íze mellé a lime fanyarsága nagyon jól passzol. A savanyú sincs túltolva, nem kámpicsorodik el az ember szája, pont kellemes.

Egyértelműen a szabadban egy tavaszi/nyári napon fogyasztandó ez a sör. A 6,4%-ot pedig nem fogjátok megérezni. Így azt tanácsolom, menjetek ti is ki a szabadba, kiránduljatok és igyatok mellé egy Mango-Lime Imperial Berliner Weisse-t!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel