Main Area

Stróman - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta New England IPA
Szín Matt bronz
ABV 6,5
IBU 45
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Mosaic, galaxy, citra, amarillo komlókkal és pale ale, búza, zabpehely, cara-pils malátákkal készült New England IPA.

A név eredete: "Az Ugar Puszta Superheroes sorozat a vidéki életvitel azon jellegzetes alakjainak állít palackozott emléket, akik valamennyi kistelepülésen jelen vannak, sajátos tevékenységükkel határozva meg az adott lakókörnyezet napi rutinját.

Mindenki tudja, hogy létezik, de mindenki tagadja. Ritkán jelenik meg kétszer ugyanazon a helyen (sajnos), de némi kutatómunka, és a tömeges népakarat pozitívan befolyásolhatja a folyamatokat, hogy te is minél több helyen találkozhass Strómannal. Opálos, átlátszatlan, brutálisan gyümölcsös illatokkal. Mangó, passiógyümölcs, barack, maracuja jön az őrült mennyiségű aroma és hidegkomlóból, belekortyolva pedig felrobbantja az ízlelőbimbókat. Addiktív."

Teszt

A Puszta Superheroes sorozat legrejtélyesebb tagja nálam kétség kívül a Stróman volt. Na persze nem azért, mert már a címkén is egy sötét alak szerepel aki valószínűleg aktatáskákkal mozgatja a szálakat a hősök mögött. A Stróman azért volt rejtélyes, mert bár kaptunk 1-2 fotót a palackról, sokáig nem tette tiszteletét a boltok polcain. Szerencsére azonban nem egy politikai mellékzöngéről volt szó, a helyzet ennél sokkal egyszerűbb: az Ugar New England IPA-ja olyan jól sikerült, hogy egész nyáron már a csapról is elfogyott egy főzet, a palackozó sorokig egy csepp sem jutott. Télen viszont végre lassult annyit a tempó, hogy élőben is megcsodálhassuk a címkét egy üveg oldalán. Következzék tehát az eddig háttérben bujkáló Stróman.

A rejtélyes úriember igen nagy habbal érkezett, méghozzá bronz öltözetben. Parfümje narancsolaj illatára hajazott. Nem csoda, hisz belül is egy szolid, de telt narancsízt rejtegetett. Persze a helyzet nem ilyen egyszerű. Nála sosem az. A sima lefutású íz végén ugyanis ott figyel az enyhe komlós kesernye, de viszont nem zavarja meg a telt, kiteljesedett érzetet. Második kortynál már előbújik a trópusi gyümölcsök íze, na meg a gyantásság, ami a zab mellett a jól csúszó, gazdag kortyért felelős. Nincs mese hát, tudomásul kell venni, hogy a Stróman igazi nagyágyú, méghozzá úgy, hogy ezt a hatást sima beszédével és ízével éri el.

Be kell valljam, a Stróman engem is megvett, hisz a nyári fesztiválokon gyakran volt ez a kilépősör. Épp annyira lágy és épp annyira gyümölcsös, ahogy az a melegben jól esik, de a fűtött szobában, palackból sem veszített sokat bájából. Amíg tehát nem tér vissza a fesztiválszezon, kiváló választás a tél elűzésére.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel