Main Area

Szechuan Season TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Szecsuáni borsos saison
Szín borostyán
ABV 5,7 %
IBU 21
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

A saison típusú sörök igazi nyári itókák: kellemes ízük és relatív szárazságuk igazán frissítően hat. A belga jellegű élesztő erjedési melléktermékei alapozzák meg a klasszikus fűszerességet, amit szecsuáni bors adagolásával erősítettünk fel. A végeredmény egy illatos világos sör, ami kitűnik az átlagos pale ale és lager sörök közül, és mégis könnyen iható.

TESZT

Megjelenés: Borostyán szín, aprószemű gyorsan elillanó habréteg.

Illat: Érezhetően száraz és már az illatában is szépen jelentkezik a szecsuáni borsos enyhe csípősség.

Íz: A korty elejétől a végéig érezhető a bors, de nem túl erősen, pont kellemesen kiegészíti az összképet. A korty vége az illatával ellentétben nem túl száraz, inkább a malátás édesség kerül előtérbe. Közepesen szénsavas.

Összbenyomás: A címkére mindenképpen érdemes néhány gondolatot szánni. Szövegként megjelenik rajta a „Wubba Lubba dub-dub!” amit a Rick & Morty rajongók értékelni fognak, plusz a képek és az egész atmoszféra, amit rávarázsoltak. Itt erősen felsejlik egy „Pickle Rick” is! Eddigi kedvenc nyulas címkém az biztos. Térjünk vissza a sörre, ami jelen esetben egy jól csúszó, közepesen szénsavas és nem túl száraz, de nem is túl édes ital lett. Az enyhe borsosság és malátás édes teljesen jól kiegyensúlyozzák egymást. Biztos vagyok benne, hogy ez is egy megosztó sör lesz, mint a Tropical Tale. Nekem bejött, a nagy melegben le lehet hajtani belőle néhányat különösebb gond nélkül, hisz „csak” 5,6 % az alkoholfoka. Szintén kísérletező kedvűeknek ajánlott első sorban. Én el tudnék belőle képzelni egy extrémebb, durvábban megborsozott változatot is…!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel