Van valami különleges ezen a nyárson, ugye?
Nyársonsültek nélkül nincs is igazi grillparti. Mindegy miből van, csak jöjjön. Ez a pikánsan egzotikus recept egy kis thai hangulattal fűszerezi a csirkét.
HOZZÁVALÓK
4 lime leve + 1 lime héja
1 csomag aprított koriander (az aprított szára és levelei külön)
2 evőkanál (10 g) barna cukor
1 teáskanál halszósz
1 evőkanál növényi olaj
2 apróra vágott gerezd fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
2 teáskanál curry paszta
8 csirkemell (bőr nélkül)
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverd össze a lime levét, héját, korianderszárat, cukrot, halszószt, olajat, fokhagymát, gyömbért és a curry pasztát.
Vágd a csirkemelleket hosszában négy-négy csíkra és tedd a pácba. Keverd össze és tedd legalább két órára a hűtőbe.
A nyársul használt fapálcákat legalább félórára áztasd be vízbe.
Szúrd a csirkecsíkokat a nyársakra.
Fűtsd be a grillt (vagy grill lapot) közepes-magas hőmérsékletre és 4-5 percig süsd rajta a csirkék mindkét oldalát.
Tálalás előtt szórj koriander levelet a kész csirkékre
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/thai-chicken-skewers