Main Area

Több mint 200 sörrel várja a sörkedvelőket a Craft Head Brewpub & Bistro

Budapesten elég sok craft sörös hely van alapból is, de arra azért nem számítottunk, hogy egy új szereplővel fog bővülni a piac. A mostani helyzet miatt egyelőre „csak” masszív bottleshoppal operáló Craft Head-et néztem meg közelebbről!

A város közepén nyitotta meg (pontosabban újranyitotta) kapuit a Craft Head, ahol az a célkitűzés, hogy a hazai és nemzetközi sörök egyvelegével nyűgözzék le a sörös közönséget. Elég jó úton is vannak ezt illetően, mert a mostani félgőzzel való üzemelésben is több, mint 200 féle üveges/dobozos sörrel várják a látogatókat.

A bottleshopban több, mint 30 sörfőzde főzete található meg, amiknek közel a fele a hazai főzdéktől jön, míg a másik fele ismert, nemzetközi főzdéket képvisel. Ez többek között cseh, lengyel, német és belga söröket jelent, de itt elvileg nem fog megállni a lista. „Legbüszkébbek a lengyel sörökere vagyunk és ezek a legexkluzívabb tételeink is, mivel a Browar Stu Mostów, Maltgarden és Alebrowar sörfőzdék söreinek kizárólagos importőrei mi vagyunk és már a Pinta is elérhető a bottleshopban.” Ha ez nem lenne elég, akkor ráadásul hamarosan 2 olyan főzde is elérhető lesz náluk, amit még sehol másholsenem lehetett itthon kapni!

Elég beszorított keretek között vannak a mostani vendéglátósok, erre nem is igazán térnék ki, mindenki szenved emiatt. Ennek ellenére is minden nap 12 és 19 óra között lehet betérni hozzájuk és helyben a bottleshopból válogatni, mintha csak kenyérért mennénk le a sarki közértbe. Az aktuális kínálatot az Untappd oldalukon tudjátok előzetesen megnézni és akkor már fejben előre összeállított rendeléssel érkezni a helyszínre. Azonban lehet tőlük Wolt-on keresztül is rendelni és akkor személyesen ott tudjátok átvenni a rendelést, ez esetben 21 óráig tudtok odamenni a rendelésért.

Miközben a sör az, amit a helyszínen is be lehet szerezni, már fut a konyha is és elég sörkompatibilis menüt raktak össze. Burgerek, wrapok, pulled pork, csak hogy pár tételt említsek. Mindezek mellé jár a köret és ajándék sör is. Szerintem tuti kombó, ha az ember egy streetfood vacsorát szeretne otthonra varázsolni pár craft sörrel megtoldva.

A WOLTON KERESZTÜL TUDTOK TŐLÜK RENDELNI, NÉZZÉTEK MEG A MENÜT

Szerintem mindenkinek lejött az, hogy nagyon is ajánlatos lesz majd a Craft Head felé venni az irányt, ha újra mehetünk kocsmázni, de addig is azt javaslom, hogy teszteljétek a konyhát és csapassatok mellé pár sört a bottleshopból is, a biztonság kedvéért.

Kövessétek őket Facebookon a legfrisebb infókért, legújabb sörökért!

Te mennyire vagy Craft Head?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel