Main Area

Trailer #001 - TESZT

Ugar Sörfőzde
Sörfajta New England IPA
Szín hazy
ABV 7,4 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

A nemesítők fiókjában rengeteg komló, a laborok lombikjaiban számtalan élesztő, a mi fejünkben pedig tengernyi ötlet vár kibontakozásra. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a legújabb, izgalmas, és valamilyen szempontból nem hétköznapi receptjeinket ezentúl egy új sorozatban, az Ugar TRAILER-ben mutatjuk meg nektek egyszeri főzetek formájában.

Első tagja egy igazán illatos és kedves juicy New England IPA, narancsos-vaníliás beütéssel, és egy kicsit olyan utóérzéssel, mintha a népszerű Strómanunk kapott volna maga mellé egy mátkát.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Pohárba töltve egy igazán ködös, baracklére emlékeztető nedű jelenik meg előttünk. Habja aprószemű és krémes, melyhez erős habtartósság párosul. Ahogy telik az idő, úgy szépen komótosan alábbhagy és nem távozik teljesen. 

Illat: NEIPA lévén természetesen a komlóé a főszerep, ami kiegészül némi selymes, krémes jegyekkel is. Jobban elmerülve az illatokban leginkább a virágos jegyek kerülnek elő de mellette megfigyelhetőek a gyümölcsös illatok is. Barack, ananász és némi citrus. 

Íz: Mondhatni már az első kortyra lehengerlő. A korty édeskésen indul viszont rögtön megjelennek a gyümölcsös jegyek és nagyon jól érvényesülnek, főleg az ananász. A korty végére még marad egy kevés édes de itt már a virágos jegyek azok, amik jönnek igazán. Lezárása enyhén keserű és selymes.

Összbenyomás: Röviden és tömören azt mondanám, hogy még több ilyen sört az Ugartól! Ez a sör egy jól összerakott nagyon csúszó igazi dzsúzos NEIPA lett, ahogy az a dobozon is szerepel. Szerintem a Trailer #001 és #002 is egy igen frankó tétel, nagyon ajánlott! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel