Main Area

Trailer #002 - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta IPA
Szín borostyán
ABV 6,6 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

A nemesítők fiókjában rengeteg komló, a laborok lombikjaiban számtalan élesztő, a mi fejünkben pedig tengernyi ötlet vár kibontakozásra. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a legújabb, izgalmas, és valamilyen szempontból nem hétköznapi receptjeinket ezentúl egy új sorozatban, az Ugar TRAILER-ben mutatjuk meg nektek egyszeri főzetek formájában.

Második tagja egy igazán érdekes, se nem krémes, se nem száraz, kellemesen selymes arany középút, szinte 0 zöld keserűvel, viszont rengeteg ízzel, és egy kicsit ice tea-s száraz kortyérzettel, citromnádas, citromfüves, bodzás beütéssel.

TESZT

"Úgy tartják, hogy az első modern amerikai kézműves IPA az Anchro Liberty Ale volt 1975-ben, amely leveles Cascade komlót használt. Ez a stílus azonban továbbfejlődött ennél a sörnél, amely már inkább tűnik Amerikai Pale Ale-nek. Amerikaiak főztek IPA-kat korábban is, amelyek nem ismeretlenek (különösen a nagyra értékelt Ballantine’s IPA, egy fahordós érlelésű sör egy régi angol recept alapján). Ez a stílus modern kézműves sörökön alapul."

Megjelenés: Pohárba töltve egy közepesen opálos, borostyánsárga színnel rendelkező sör tárul elénk. Habja nagyszemű és egy igen vastag réteget képez az ital tetején. A tartósságára nem lehet panasz, elég erős, csak szép lassan tünedezik el de egy vékonyabb réteg végig megmarad.

Illat: Már a doboz felpattintásakor arcon csapott a komló illata és pohárból is kellően érezhető. Nem is csoda, hiszen duplán hidegkomlózott és öt fajta komlót tartalmaz. Citrusos, fenyős, fás és gyantás jegyek jellemzik.

Íz: Kortyérzete krémes. A korty elején a gyümölcsösebb enyhén édeskés vonal képviselteti magát amolyan virágos jelleggel. A korty végére érkezik egy kellemes komlókeserű, itt már nagyon szépen érkeznek a gyantás, fás és földes jegyek, majd egy enyhe száraz lezárást kapunk. 

Összbenyomás: Az biztos, hogy rendesen nyarat idézőre sikerült ez a tétel. Nekem mondjuk az ice tea pont nem ugrott be kóstolás közben de akár még azt is bele lehet gondolni. Lényeg, hogy egy jól összerakott kiváló tétel került az asztalra, nem is szeretnék belekötni. Ajánlott! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel