Main Area

Trip - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Tripla IPA
Szín borostyán
ABV 9,2 %
IBU 33
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Egy 9,2%-os, alig keserű, ellenben krémes, közepesen testes italt alkottunk. A NEIPA söreinkhez használt élesztővel erjesztettük, és az erjedés során adagolt tetemes mennyiségű Simcoe, CryoSimcoe, Citra, Falconer’s Flight és a számunkra új Idaho7 komlók igazi trópusi gyümölcsös illat-, és ízkavalkádot eredményeztek. Érdemes sietni, minél frissebben rákóstolni!

TESZT

Megjelenés: Borostyán szín, erős tartós habréteggel kombinálva.

Illat: Igazi komlókavalkád, ahol a citrusos jegyek kerülnek előtérbe. Négy komlófajtának jutott hely a sörben, ezért rengeteg aroma érezhető ki belőle. Leginkább a grapefruit és narancs van jelen virágos, limeos és maracujas felhangokkal.

Íz: Kellemesen szénsavas és enyhén keserű sűrű ital. Kortyérzete krémes, eleinte malátásan édeskés majd a végén előbújnak a komló különböző aromái (virágos, fenyős, grapefruit).

Összbenyomás: Az utóbbi időben nagy kedvenceim lettek a nyúl írós sörei (címke alatt költemény, ne felejtsétek el elolvasni, szintén egy jó kis darab lett!) és most a hozzám legközelebb álló kategóriába is betaláltak. A sör megjelenése teljesen rendben van. Illatában durván arconcsap a komló köszönhetően a tripla hidegkomlózásnak, de a keserű itt elég alacsony. Rendkívül sűrű a nedű és rendesen harap is, egy igazi bestiával van dolgunk. Külön öröm, hogy az „alkoholosság” csak minimálisan érezhető, nem üt úgy, mint mondjuk egy belga esetében. A harmónia kellőképpen jelen van, szerintem ennek a sörnek az esetében semmiből nem kellett volna több vagy kevesebb. A névválasztás is telitalálat, ezzel a sörrel bátran neki lehet ugrani egy utazásnak hiszen elrepít bárhova. Nagyon ajánlott tétel!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel