Main Area

Triple IPA (Citra, Comet & Callista) - TESZT

HORIZONT Brewing
Sörfajta Tripla IPA
Szín narancs
ABV 10,2 %
IBU -
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Mint az elmúlt három évben, így idén is lefőztünk egy tripla ipát, bár ezúttal egy új megközelítéssel, amit nem árulhatok el. De ha tetszettek a korábbi darabok, akkor ez is tetszeni fog, ha pedig nem akkor szerintem érdemes egy próbát tenni vele, mert szerintem ez lett az eddigi legjobb TIPA a Horizont pályafutása alatt.

Főzésnél Citra, Comet és Callista komlókat használtunk. Eredmény egy igazi őszibarack, papaya bomba, amit a selymes kortyérzet még csábítóvábbá varázsol. Ám óvatosan kell bánni vele, mert az illatos, érzéki megjelenés és kortyérzet mögött magas alkoholtartalom lapul.

TESZT

Megjelenés: Pohárba töltve egy rendesen opálos, már-már NEIPA-s narancsszínű sört kapunk. Habja fehér aprószemű és erős habtartósság jellemzi.

Illat: A komló illatai dominálnak, abból is inkább a kesernyésebbek. Leginkább grapefruitra és limera emlékeztet, ami keveredik a citrusos és trópusi gyümölcsös jegyekkel. 

Íz: A korty eleje malátás édességgel indul, ami hamarosan átvált egy komlósabb, grapefruitosan keserű ízvilágba. Itt még a háttérben kiegészül a malátás jegyekkel, majd a korty végére előkerül egy enyhe alkoholos melegség. 

Összbenyomás: Ez a sör már első kortyra is brutális hatást kelt. A Selfish Games szérián belül már rengeteg remek tétel született, de nálam eddig ez viszi a prímet. Komplex, de egyben van az egész, nem lóg ki semmi. A 10,2% egy korty végi enyhe alkoholos melegségben mutatkozik meg, gyakorlatilag észrevehetetlen marad mindvégig. Mindenképp próbáljatok rá, amíg elérhető. Nagyon ajánlott! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel