Main Area

Tropical Juice - TESZT

SIMA Brewing
Sörfajta DDH IPA
Szín narancssárga
ABV 6%
IBU 61
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Első sörünk, a SIMA zászlóshajója. Tropical Juice dupla hidegkomlós, könnyen iható India Pale Ale Galaxy, Mosaic és Citra komlókkal. Nagyon üdítő, trópusi gyümölcsös ízeket hozó komlóbomba lágy alapokon.

TESZT

A SIMA Brewing első söre, melyet piacra dobtak, egy duplán hidegkomlózott IPA, mely a Tropical Juice névre hallgat. Tökéletes lett ez a sör, de nézzük is meg, hogy miért!

Számomra már a címke dizájnja minőséget sugároz. Egyszerű, letisztult a rajzolás, de mégis nagyon tetszetős, ráadásul a címke anyaga sem az egyszerűbb fajtából való, fényes hatást kelt. Már a kitöltés közben megcsap a trópus illata: ez bizony a brutál mennyiségű komló. Színe egy kicsit sötétebb a megszokottnál, gyakorlatilag egy őszibarackléhez tudnám hasonlítani. Nem vagyok egy habfanatikus, de ettől a habtól elaléltam: masszív, vastag, tartós habja van, konkrétan még az utolsó kortynál is van kellő mennyiségű habréteg. Pohárba kitöltve és beleszagolva már hozza a dzsúszos érzést, pedig még bele sem kortyoltunk. Az első korty után viszont megérti az ember, hogy miért Tropical Juice lett ennek a sörnek a neve: nagyon krémes, nagyon dzsúszos, nagyon gyümölcsös íze van, szinte harapni lehet. Ahogy haladtam a pohár alja felé, egyre nehezebben hittem el, hogy ez egy frissen piacra lépett főzde első söre. Hiszen annyira tökéletes lett, hogy simán ott van szerintem a TOP 5 hazai IPA-k között. Nem lóg ki semmi furcsa íz, ez egy tökéletesen összerakott sör, mely harmóniában van a Galaxy, Mosaic és Citra komlókkal.

Kérdem én, ha ennyire tökéletes lett az első sörük, akkor milyen lesz a folytatás? Erre a következő cikkben sort is kerítünk. Sajnos már nem lehet kapni a Tropical Juice-t, de a srácok megemlítették, hogy hamarosan újra lefőzik, ezúttal már dobozos kiszereléssel. Alig várom, hogy megjelenjen, be is fogok belőle tárazni. Tegyetek ti is így.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel