Main Area

Turbid - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta New England IPA
Szín szalmasárga
ABV 5,8%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Hazy? Igen. Juicy? Igen. Hoppy? Igen. Kell ennél több? Igen.

Kell még az egyensúly, hogy egyikből se legyen túl sok, és ahogy a korty legurult a torkodon, egyből akard a következőt.

Ha ködösek az emlékeid, elevenítsd fel őket egy Fehér Nyúl NEIPA-val!

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: „Hazy” baracklé szín, kellemes hosszantartó hab.

Illat: Abszolút komlódominancia jellemzi. A stílusra jellemző trópusi, citrusos illatok mellett megjelennek virágos, barackos jegyek is.

Íz: A maláta és a komló jól keveredik, az egyensúly a helyén van, bár itt is a komló dominál. Keserűsége minimális, szinte elhanyagolható, csak a korty végén jelenik meg. A korty eleje kellemesen malátásan édeskés a végén pedig trópusi és virágos ízek jönnek elő.

Összbenyomás: A komló már a doboz megnyitása után árad, ahogy ez el is várható egy NEIPA esetében. Színére semmi panasz nem lehet, megvan a kellően „hazy” jellege. Az illata és az íze nagyon közel állnak egymáshoz, szerintem a komlóválasztás telitalálat (Falconer’s Flight). Erről azt kell tudni, hogy különböző komlók keveréke (Citra, Simcoe, Sorachi Ace), ebből már kikövetkeztethető az ízvilág. Az egyensúly tényleg király, teljesen itatja magát a nedű, 3-4 korsó sima ügy belőle és az alkoholszázalékával ez még vállalható is. NEIPA kedvelőknek kötelező darab!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel