Main Area

Újhagyma krémleves chipotle chilis túrógombóccal

A 2019-es húsvéti sörökhöz komponált ételek a Szent András sörfőzde, a Kigyóscsilivel és a Nagylaposi Birkacsárdával együttműködve készültek el, hogy ne kelljen agyalnod mit főzz húsvétkor.

Hozzávalók 4 főre:

100 g burgonya apró kockákra vágva

200 g újhagyma feldarabolva

egy ek libazsír (vagy bármilyen zsiradék)

ízlés szerint só, bors

100 g Nyúlon túl sör

vaj, tejszín

szükség szerint víz (az elforrt folyadék pótlására)

Túrógombóc:

175 g túró

25 g búzadara

fél tojás

1 egész chipotle chili

Pácolt retek:

2 db retek

1 dl Nyúlon innen sör

0,5 dl almaecet

1 kk cukor

4 szelet sült füstölt tarja:

4 db vékony szelet hagyományosan füstölt tarja két sütőpapír közt sütőben ropogósra sütve

Újhagyma olaj:

egy csokor újhagyma zöldje hidegen sajtolt napraforgóolajjal összeturmixolva, majd átszűrve (hűtőben sokáig eláll)

A főzési folyamat:

Leves:

A krumplit és az újhagymát feldaraboljuk, majd egy lábasban zsíron megfonnyasztjuk. Felöntjük a húsleves és a sör keverékével. Amikor a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk. Sűrítjük tejszínnel és vajjal.

Levesbetét 1 (túrógaluska):

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, két kanállal galuskákat szaggatunk, és kifőzzük.

Levesbetét 2 (pácolt retek):

Készítünk egy páclevet sörből, ecetből, cukorból. A retket kis kockákra vágjuk és lepácoljuk.

Levesbetét 3 (előre elkészítjük):

Ropogós füstölt tarja, újhagyma olaj.

Tálalás:

A tányérban elhelyezzük a betéteket, ráöntjük a levest, majd az olajat rácsepegtetjük.

 

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel