Main Area

Újra a Dreher Sörgyárban sörözhetünk egy napig

Szeptember nem csak arról híres, hogy újra kezdődik az iskola, hanem arról is, hogy még egy utolsó rohamot tesznek a sörfesztiválok a kegyeinkért. Hétvégén jön a Dreherfeszt!

Az első szembetűnő vűltozás tavalyhoz képest, hogy ismét egy napos lett a fesztiválozás, remélhetőleg nem tömörölünk be. A legkülönfélébb, csak itt megkóstolható komlós, szűretlen és tanksör specialitásokkal várja a látogatókat a DreherFeszt idén is, sőt lesz barna Dreher Bak csokis változat is. A zenei felhozatal remekségét a Cloud 9+, a Punnany Massif és az Intim Torna Illegál garantálja. 

Már negyedik alkalommal nyitja meg kapuit szeptember 2-án a Dreher Sörgyárak a közönség előtt, hogy a látogatók az egyetlen hazai sörgyárfesztiválon autentikus környezetben hódolhassanak a sör és a zene iránti szenvedélyüknek. 

Viszonyításképpen tavaly közel 10.000 látogató volt a 2 nap alatt. A fesztivál kedvenc söre a hidegkomlózásos techológiával készülő, erős aromájú Dreher Amerikai Komlós lett, amely csapolt és pasztörizálatlan, friss tanksör formában is elérhető volt a tavalyi fesztiválon.

 

A sörfelhozatal megint tartoat újdonságokat, de most kicsit lassítottak az újdonság dömpingen. Többek között egyedül itt lesz csapon, méghozzá a legfrissebb tanksör formájában a nemrég piacra dobott, gyümölcsös aromát biztosító Mosaic komlóval „fűszerezett” Dreher Mozaik Komlós. Lesz enyhén élesztős, karakteres Dreher Szűretlen, illetve a bodzavirág egyedi virágos aromájával megbolondított Dreher Floral is. Emellett, aki nem kóstolta a Szigeten a fesztiválra dedikált sört az most bepótolhatja, mert itt is megkóstolható lesz a magas alfa-sav tartalmú Centenniallel hidegkomlózott sör, amely a Sziget Fesztivál 25. jubileumára készült. Viszont a legnagyobb különlegességnek a barna Dreher Bak csokoládés változata ígérkezik, amely az édes-kesernyés ízzel harmonizáló pörkölt, karamellás tónusával és kellemes, de nem tolakodó csokis, gyümölcsös aromájával ínyencségnek hangzik.

Ahogy az egy sörgyárfesztiválon dukál, idén ismét rengeteg sörcsappal készülnek a szervezők, és a kalandos kedvű látogatók a patinás környezetben andalogva a legkülönfélébb romkocsmákat fedezhetik fel maguknak. A kisszínpad sörözője stílusosan a Talent névre hallgat, megpihenhetünk a nyáresti hangulatot árasztó Komló Teraszon, a több száz hordóból és raklapokból felépülő Rokcklap mellett a Rekesz Pub és a TankSörBár is meglátogatható, míg aki szeretné magát próbára tenni, azt a Csapold Magad! várja.  Újdonság a Kóstoló Pub, ahol a belépőjegyben foglalt első korsó sörüket kérhetik ki a látogatók.

Egyéb érdekes programokból sem lesz hiány, az Ésszel iszom sátorban, valamint a rend őreitől a felelős alkoholfogyasztásról hallhatunk, és az idei év újdonságaként a SUHANJ! Alapítvány kerekesszékkel teljesíthető akadálypályával várja a fesztiválozókat. A régi időket idéző, rézüstös – ma is működő – Főzőház látogatás pedig évről évre a DreherFeszt legnépszerűbb kiegészítő programja, így aki nem akar lemaradni, annak érdemes időben érkeznie.

 

Helyszín:              Dreher Sörgyárak (1106, Budapest, Jászberényi út 7-11.)

Időpont:               2017. szeptember 2., szombat: 12:00–02:00

Megközelítés: A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

Jegyárak: A belépőjegyek a készlet erejéig kedvezményes elővételben 1990 Ft-ért, teljes áron, illetve a helyszínen 2500 Ft-ért vásárolhatók meg. (Minden belépőjegy egy korsó sörre /0,5 l/ szóló kupont tartalmaz.)

További infók:

www.dreherfeszt.hu

Facebook esemény

Részletes program:

NAGYSZÍNPAD
12:00 – 15:00 HALF SHARK
15:00 – 18:00 SIRMARK
18:00 – 19:30 CLOUD 9+
20:00 – 21:30 PUNNANY MASSIF
22:00 – 23:30 INTIM TORNA ILLEGÁL
23:30 – 02:00 WONDAWULF & JUMODADDY

KISSZÍNPAD

KERET és a Dreher közös tehetségkutatója, a DreherFeszt Felfedező tehetségkutató eddigi továbbjutói: BEANS, SORBONNE SEXUAL, KLOGGS és LJUBLJANA
00:00 – 02:00 KOVARY

ROCKLAP
15:00 – 18:00 VINISOUNDZ
18:00 – 21:00 INFRAGANDHI 
21:00 – 00:00 LOVING ARMS
00:00 – 02:00 SPANISH WAX

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az eseményt csak 18 éven felüliek látogathatják!

Sörlista és a leírásuk:

Dreher Classic

A Dreher Classic egy tradicionális, pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt klasszikus sörélményt.

Dreher Floral

A Dreher Floral illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit. Fedezd fel Te is tökéletesen harmonikus, mégis különleges világát!

Dreher Szűretlen

Fedezd fel a Dreher Szűretlen eredeti természetességét! Élvezd enyhén élesztős, karakteres, fanyar, keserű, malátás ízét és a vastag, tartós habkoronáját! Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsös aromák és a komló fűszeressége.

Dreher Classic tanksör

Egy klasszikus íz pasztörizálás nélkül. A Dreher Tanksör a szűrést követően azonnal a tankba, onnan pedig a korsódba kerül. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

Dreher Hidegkomlós tanksör

A pasztörizálás nélkül készült Dreher Hidegkomlós minden kortyában felfedezheted a citra komló eredeti frissességét és a Dreher sör természetes ízjegyeit.

Dreher Csokis Bak

Szereted a különleges söröket? Akkor a Dreher Csokis Bakot imádni fogod! Rendkívül komplex világában a jól kiegyensúlyozott édes-kesernyés karamellás ízeket az édes gyümölcsök és a csokoládé aromája koronázza meg.  

Dreher Mozaik Komlós tanksör

Frissítő ízjegyekkel teli karakteres újdonságunk az amerikai kézműves sörfőzdék egyik kedvenc komlójával készült. Komplex ízei, gyümölcsössége, markáns keserűsége felfedezésre méltó élményt nyújt. Most pasztörizálás nélkül, tanksörként próbálhatod ki!

Dreher Fesztivál Komlós

Kóstold meg a Sziget fesztiválra készített különleges sörünket, amelyet a nagy érdeklődésre tekintettel most a Dreherfeszten is elérhetővé tettünk! Az IPA söröknél is előszeretettel használt magas alfa-sav tartalmú Centennial komlóval, hidegkomlózással készült, megízlelésekor citrusos, virágos aromára számíthatunk. 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel