Main Area

Ultraside - Pineapple - TESZT

Yeast Side Brewery
Sörfajta Dupla IPA
Szín Aranysárga
ABV 9
IBU 20
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Az Ultraside ananászos változata, melyből csak 1 hordó készült.

Premier

Teszt 

A budapesti One Beer már egy ideje elindított egy elég izgalmas sorozatot, melyben a viszonylag széles körben elérhető kisüzemi söröket valamilyen plusz hozzávalóval tolják fel egy hordó erejéig. Ezek eddig sajnos rendre kimaradtak számomra, de most, Yeast Side Ultraside-jának ananásszal feltolt változatánál megszületett az ötlet, amely minden jó sörnél egy mérföldkövet jelent: palackozzuk. Így történt, hogy az aktuális „ház söre” nálam landolt kóstolásra és (spoiler alert) ettől én nagyon boldog lettem. 

Az ananászos Ultraside (melyben az extra hozzávalót mindössze egy nyakra ragasztott nyomtatott logó jelzi) aranysárga, ködös köntöst ölt a poharamban, ízléses apró habkoronával. Amennyiben pedig kétséges lett volna, hogy véletlenül az alapsört kóstolom, ezt a kételyt az illat rögtön eloszlatja. Árad a pohárból a frissen szeletelt ananász édeskés illata az enyhe trópusi háttérvokál kíséretében. Innentől kezdve pedig az ízen sincs is nagyon mit elemezni: a kellemesen komlós háttér előtt ugyanis végig kapjuk az intenzív, kifejezett ananászlevet, mely egy pillanatig nem gejl, ráadásul a korty végén még teljesen tisztán is megmutatkozik.

Lehetne itt a háttérben meghúzódó felhangokat keresni, de ez a sör nem erről szól. Itt az ananászt kapjuk, frissen, tisztán, cukrozatlanul és nem konzerv minőségben. Ha ezt jelentené a gyümölcsös sör kifejezés, lehet, hogy csak ezt innék! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel